Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (5 329)

plakát

Vidíš měsíc, Danieli (2019) 

Bylo to moc pěkně udělaný z pohledu rukojmího i z pohledu jeho rodiny, která zoufale shání peníze aby ho mohla vykoupit. Jenom přemýšlím nad smyslem potřeby jezdit do Sýrie, kde je velká šance, že padnu do zajetí těch zmrdů a tím jím vlastně zajístím velmi tučný příjem. OK, umím pochopit vojáky, ještě humanitární pracovníky, ale novináři ? Kdo z nás ty reportáže čte ? Dál, kdo si je přečtě a něco s ním udělají , jakože z toho nemůže spát týdny, jede tam pomáhat ? Novinář dostane cenu, jeho hodnota práce stoupne a to je asi tak celý. Čili ano, silný příběh, dobře natočený, ale sere mě to.

plakát

Zabijáci z Westbricku (2010) odpad!

U něketrých filmů spíš než nad filmem, přemýšlím, kolik spotřebovali tvůrci drog, jestli měli už v roce 2010 mozkovej koronavirus, co jsme jim, my lidi udělali, že nás takto potrestali, v každým případě za tohle by měl být kriminál.

plakát

Srdcová královna (2019) 

Jsem nadšen, když i po tolika filmech co jsem viděl se dokáže najít film, který mě naprosoto odrovná a to je přesně případ Srdcové královny. První část se seznamuješ s prostředím, s postavama, dostáváš do sebe atmosféru, jako ono to může znít nudně, ale režie May el-Toukhy je tak kvalitní, že všechno sleduješ s velkým zájmem a tušením, no a pak to začne a čím víc se blíží konec, tím víc jsem cítil tíseň a ouzkost, konec mě absolutně rozbil. Fenomenální herecké výkony předvádí všichni, ale Trine Dyrholm je neskutečná a Gustav Lindh ve 24 letech, takovejhle výkon ? No to je teda mazec, jaký mají v Dánsku super talenty. Vůbec se nedivím, že v Dánsku tento film sklidil tolik cen.

plakát

Nebezpečně výbušná trhavina (2006) 

Tohle byl exkluzivní humor. Nemůžu zahájit den lépe, než s dobrou kávou a kvalitním humorem. Je to hodně ostrej humor, skvěle napsaný postavy, hláška jede jedna za druhou, některé scény jsou vysloveně smrtící.

plakát

Střelec (2013) 

Takový mix politického thrilleru a eko aktivitky. Já tady postrádal gradující napětí, ale naopak jsem dostál pár dírek v logice. Bylo to všechno jako by šupky dupky ať jsme rychle doma.

plakát

Lepší svět (2010) 

Nádherně vystavěný příběh, který má v sobě silné lidství a obrovskou úctu k lidským životům.

plakát

Alexandre le bienheureux (1967) 

Jak už u Yves Roberta bývá zvykem, jedná o se o originální a milý příběh. Není to přímo řachanda a hlavně po úvodním antréé nám spinká nejen hlavní hrdina, ale i tempo, ale pak se film nadechne do takové pohodově příjemné nálady a oslavuje mužskou svobodu a smysl pro fajnový nestresový život a já si u chlazeného láhváčka vysloveně lebedil a ten konec ? Zachoval bych se úplně stejně, ale úplně jako hlavní hrdina. Hudba Vladimíra Cosmy zase oáza pohody a pozivitvní nálady.

plakát

Stráž (2021) 

No jo no, námětem teda film originalitou moc nepřesvědčil a Olga Kurylenko v sobě potenciál akční holky přílši nemá. Ještě mě rozesmála ta lesbí scéna, protože to opravdu působí až komicky stůj co stůj ukázat, že hlavní hrdinka je lesba v tomhle filmu naprosto nepodstatná info, ale tak je to Netflix.

plakát

Ostrý holky (2018) 

Dostal jsem od sousedky láhev vína, pizza byla na cestě a tak jsem hledal na netflixu adekvatní film a našel tenhle bonbónek. No jedním slovem nádhera. Volejbalový holky v kratesech proti uchylům, můžu chtít víc ? Ne ! Hlavy lítaj vzduchem, záběrů na ženský prdelky kolik je libo, spousty klíčových scén a dialogů, i když třeba osud minipsa co se zahryzne trenérovi do koulí určitě ochránce zvířat nepotěší, ale ten černej lak filmu prostě extremně sluší. Ježisku já jsem spokojenej, od teď beru jen volejbalový holky .

plakát

Bojovnice (2020) 

Nerad to Meganičce dělám, ale nedá se svítit. Jako pointa, že někde v africký prdeli bude řezba mezi drsňákama, teroristama a nasranou lvicí není špatná, ale bohužel tenhle film to nezvlád. Jednak je legrační, že komandu drsných kluků velí holka z komestickýho salonu. Ono ještě možná, kdyby uměla alespoň tu drsňačku zahrát, ale to Meg nezvládla a bohužel uřž to není ta sexy kost z transformers, nechápu proč se každá hollywodská holka nechá dojebat na plastice. A aby toho nebylo málo tak nám tam běhá digitální tygr, někdy to působí naprosto groteskně. Bassett je zjevně blázen, když si myslel, že spojení Megan Fox, digitální tygr, režisérská impotence a morální apel na konec zafungují.