Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (5 325)

plakát

Spravedlnost podle Spensera (2020) 

Mám rád Marka Wahlberga, ale tomuhle chybělo koření ať už v podobě akce , nebo napětí a nebo fórů, takovej sem tam náznák jednoho druhýho úplně zapad do rozplyzlosti.

plakát

1917 (2019) 

Čekal jsem na Imax uvedení, ale nakonec od toho Verticalové upustili a mně tak film sklouznul do koronavirových časů. Takže jsem na sebe vylil kýbl dezinfekce, do jedný kapsy dal rejži, do druhý hovězí v konzervě, na záda si dal balíček hajzl papírů a vydal se do kina. Musím ale říct, že za svou odvahu opustit mou jeskyni a jít mezi vašnivé lyžaře z Itálie do kina jsem nebyl dostatečně odměněn. Mendesova snaha dát do blockbusteru co nejvíc artových metafor k pochopení davu těžce narazila na své limity. Film se plouží jak cajdák z Hříšnýho tance, to je strašný, neschopnost skopčaků trefit na 2 cm v úzké uličce chlapa je úplně trapná. V jednu chvíli to vypadalo, že hlavní hrdina to koupil, ale po chvíli se zvedne a běží, to jsem si fakt říkal, že jestli náhodou není z hlediska koronáče pacient nula Sam Mendes a ten dramatický běh uprostřed dělostřelecký palby nepřítele, kdy by byl spíš zasáhnut mravenec než hlavní hrdina, to už byl přepal jak kráva. Jako vizuálně Sam umí, výpověď obrazem taky dobrá, ale tomu podání bych nevěřil ani kdybych měl dva koronáče najednou.

plakát

Podprsenka (2018) 

Dobrá zpráva je, že k tomuto filmu nepotřebujete titulky. Většinu filmu tam chodí dědek s podprsenkou co najde na svý lokomotivě a oblejzá ženský, aby našel který ta podrpda patří. Směšný na tom je, že ta podprda mě přišla děsně jetá a všechny ty ženský usilujou o to, aby jí získali, ale když se jí nasadí na kozy, tak jim nesedí, takže se dědek nasere vezme podprdu a jde zase za dalšíma kozama. To sou fakt filmy snů tohleto.

plakát

27. Český lev (2020) (pořad) 

Já jsem spokojenej, přenos měl tempo, nerozkecával se do blbostí, Dejvice pobavily, Klárka dodala emoce, pan Eduard Marek velký respekt takovýmu člověku, bez brýlí a pohotově vtipný odpovědi na ten věk ? Neskutečný, moc zdravím ! Jediný ten anglicky mluvící poslední předávající, tahle snaha o světovost je tak strašně ubíjející, máme přece tolik našich osobností, no nic to je jediná výtka i Vašek Kopta to zvládnul dobře. Vítěze / poražený nekomentuji, je to ve finále jedno ty ceny jsou spíše sales marketing v rámci filmařské branže než cokoli jinýho.Jednu věc bych si docela přál, kdyby bylo veřejný jak jednotlivý členové akademie hlasovali, to bych si rád pročetl.

plakát

Neviditelný (2020) 

Musím ocenit absencilaciných lekaček, ale přitom stálou přítomnost napětí a momentu překvapení, to společně s výbornou kamerou dělá z filmu kvalitní zážitek. Samotný příběh i pointu zvládli filmaři docela se ctí, takže za mě se jedná o kvalitně vyrobený napínák s přirozeným hereckým projevem Elisabeth Moss.

plakát

Voda, krev, rakije a zombie epidemie (2019) 

Hezký to rozfoukává srbsko-choravatský nacionalismus, což si myslím, že zejména srbsko-chorvatský divák ocení, ale pozor na to humorování, oni ty balkánci jsou taky hned nastartovaný

plakát

Hotel Modrá hvězda (1941) 

Líbilo se mě jak příběh plynul, pak přišel dějový uzlík, pak zase plynul, pak další uzlík a pak se to krásně a lehce zakončilo, navíc ty prvorepublikový herečky kočky na ty se fakt dívám rád.

plakát

Past (2020) (TV film) 

Trestuhodně zmařená šance. Takhle se proboha nedělá film, postavy se tam objevovaly způsobem, jak kdyby každý třetí co šel kolem zrovna vešel do příběhu bez kontextu, bez navětvení na jiné postavy. Sled nedovyprávěných scén půosbí opravdu, jak od kdyby scénář psalo mimino v přestávkách mezi kojeníma. Obzvlášť mě to sere, protože casting se povedl a třeba scény s Igorem Orozovičem jsou skvělý, ten kluk je výbornej v divadle a jak vidno tak mu sluší i kamera, Zuzana Stivínová se mě taky velmi líbila, ale bohužel takhle vyprávět silný příběh opravdu nejde. No třeba vyjde pokus číslo dvě, protože osoba Jiřího Štěpničky, to je vysloveně hamletovská tragedie, tak sem s ní, ale pořádně bych prosil.

plakát

Okja (2017) 

Och, tak tohle se svým vyzněním do mě trefilo naplno. Ještě se se mě líbilo, že film opravdu nenechavá nit suchou nejen na celým byznyse se žrádlem, jehož jsem ale taky součástí, ale ani na aktivistech a mimořádně silně umí střídat vážné emotivní momenty s nápaditou a vtipnou satirou a to už vůbec nepočítám kvalitní filmařinu.

plakát

Psi nenosí kalhoty (2019) 

Wau, na pozadí S/M hrátek se rozehrává mistrovská hra s psychologií dvou osamělých - zraněných dušiček s velkým srdcem. Trhák, i když asi ne pro každýho což je mi ale šumák.