Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (6)

plakát

Zrodila se hvězda (2018) 

Wow, kytary, splněný sny a láska až za hrob. Dlouho se mě něco tak nedotklo a nevtáhlo mě do děje jako tenhle snímek. Bylo jasné, že to bude romanťárna od začátku až do konce, ale bylo to tak silný a emotivní. Gaga je úžasná zpěvačka a stále mě od AHS překvapuje i svými hereckými výkony. Smekám před ní klobouk a doufám, že bude hrát takhle smysluplné a emotivní role i nadále. Mezí ní a Bradleym pulsuje neuvěřitelná energie a v kombinaci s tak kvalitním soundtrackem a s jejím hlasem, ze kterýho mě mrazí? No prostě nemám slov. Chvílemi se mi vybavovaly pocity jako když zpíval můj milovaný Jeff Bridges Brand new angel v Crazy heart. Doufám, že bude i nějakej ten Oscar!

plakát

Architects - These Colours Don't Run (2012) (hudební videoklip) 

Musím se přiznat, že Architects jsou mojí srdcovkou již několik let a stále mě baví, jakým směrem se ubírají. Od začátku jejich kariéry se nebojí v textech poukazovat na aktuální společenská témata a nabádat tak jejich fanoušky k tomu, aby otevřeli oči a postavili se k problémům čelem. Jedním z takových úderných songů je i „These colours don’t run“ ze čtvrtého alba „Daybreaker“. Klip je trefně sestříhaný z krátkých, mnohdy autentických, záběrů týkajících se naší konzumní společnosti, která dychtí po válkách, je sžírána korupcí a ovládána penězi a podvody. V kombinaci s textem tvoří kombinaci, která vás donutí zamyslet se nad absurditou tohoto světa, ve kterém jsme často jen „otroci“ sloužící davu.

plakát

Nová generace (2018) 

Krásný animák z budoucnosti, kde lidé potřebují ke svému životu roboty více, než je zdrávo. Můžete se s nimi dívat na televizi, udělají vám masáž nohou nebo za odučí hodinu ve škole. Hlavní aktérka filmu má této situace po krk a roboty pohrdá. Vše se změní ve chvíli, když pozná “přítele”, který by se radši zničil než aby poslední vzpomínku na holčičku ze svého harddisku vymazal. Film chvílemi připomíná Big hero 6. Téma roboti vs. lidstvo mě vždy baví a v této pohádce je spoustu otázek k zamyšlení - zneužití technologie pro ovládnutí lidstva, posedlost vlastnit nejnovější technologie, nechat se jimi ovládat a zapomínat na vlastní rodinu. Chvílemi velmi silný animák. Nádherně vizuálně zpracovaný, ale občas ztrácel na tempu a na závěrečné ukápnutí slzy nestačil. I tak, ale skvělá podívaná.

plakát

Okja (2017) 

Film z dílny Netflixu, který jemně působí na naše etické vnímání. Vztah mezi Okjou a holčičkou Mijou, která se o ní od malička stará a prožívají spolu všemožná dobrodružství, mnohdy trhá srdce. Zvláště při představě, když ve filmu zjistíte, že Okju chce korporátní společnost odvést pro potřeby velkochovu, což se také stane. Mija jí chce zachránit a spolu s aktivisty bojující za práva zvířat je ochotná udělat cokoliv, aby dostala Okju domů. Věřím, že mnozí z nás se mohou díky tomuto filmu zamyslet nad absurditou velkochovů a masného průmyslu.

plakát

No Chance of Recovery - Kandidáti Existence (2017) (hudební videoklip) 

Jeden z mých nejoblíbenějších českých klipů a textů. Kapela NCOR poukazuje na problémy a absurditu dnešní společnosti, ze které se vytratila lidskost, kde si každý soukromničí jen na svém písečku, všem akorát závidíme a jsme sobečtí. Z kombinace hudby, procítěného vokálu a trefně vybraných záběrů, musí mít husinu i ten největší ignorant. Velký plus za text, zpívaný česky!

plakát

Příchozí (2016) 

Premiéra filmu byla v období, kdy jsem si říkala, že už snad nemůže do kin přijít nic, co by mě naprosto odrovnalo a zarazilo do sedačky a sebralo mi veškerý slova z úst. No a pak jsem šla na Arrival, do Dolby Atmos, a nic jsem od toho neočekávala. Po skončení filmu jsem však zůstala několik minut sedět, v sále, který byl plný stejně reagujících lidí. Ticho, že byste slyšeli spadnout špendlík. Snímek byl pro mě naprosto silný a strhující zážitek. Hudba od mého milovaného Jóhannssona (budiž mu země lehká) v kombinaci se záběry, které vás kompletně pohltí. Z hlavní zápletky filmu vás zamrazí, na naši planetu Zemi přijdou návštěvníci z vesmíru a nedělají nic. Jen čekají. Nikdo jim nerozumí a ti nejvyšší zástupci všech zemí samozřejmě myslí hned na to nejhorší. O to víc, vás rozseká závěr, kdy najednou pocítíte absurditu celé lidské společnosti a naprostou bezmoc. Protože to, co film naznačí, to, co je pro nás spása, je tak snadné, ale zároveň si říkáte, že toho lidstvo jako celek už není schopné. Alespoň tak jsem to cítila já. Neskutečný. Rozbušilo se mi srdce i teď, když to píšu, po roce od posledního zhlédnutí.

Ovládací panel
9 bodů