Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor
  • Drama

Oblíbení režiséři (10)

Christopher Nolan

Pravděpodobně ten nejlepší režisér, kterému jsem zatím dal vždy jen 5 hvězd. Jeho řada Batmana je vskutku skvostná a těžko se někomu povede natočit lepšího Batmana. Při Interstellaru jsem dokonce i musel použít kapesník a Počátek s Dunkirkem mi také zamotali pořádně hlavu. 

Quentin Tarantino

Jeden z mých nejoblíbenějších režisérů. Každý film který natočí, miluji. Vždy mne zaráží s jakým nadšením dokážu naslouchat ke všem dialogům které spolu postavy v jeho filmech vedou o různých, často všedních věcech. O akčních scénách ani nemluvě.

Guy Ritchie

Podle hodnocení čsfd to vypadá, že občas šlápl vedle, ale takové filmy jsem já neviděl a cením ho za ty dobré co natočil. Mezi nimi je mnou tak oblíbeny Sherlock Holmes a Snatch. Také jsem mu rozdal řadu 5ti hvězdičkových a moc se mi líbí jeho osobitý styl natáčení při vyprávění příběhu a výběr Britských herců a tradiční angličtiny.

Ridley Scott

Občas asi šlápne trochu vedle a natočí zcela průměrný film, ale má na svém kontě takové, díky kterým si u mě vysloužil místo na tomto seznamu. Království nebeské je samo o sobě asi dostatečným důvodem, jelikož je to také jeden z mých nejoblíbenějších filmů (prodloužená verze), ale ono je toho víc, jako například Černý jestřáb sestřelen a (i když možná přeceňovaný, ale stále dobrý) Gladiátor. Nuž bez debat si zde místo zaslouží.

Alfred Hitchcock

 Jsem jeho velkým obdivovatelem a pravděpodobně je to jediný režisér od kterého snesu čistokrevná dramata a krimi.

Philippe Lacheau

Můj nový objev a zároveň naprosto bezchybný režisér a herec různých akčně komediálních snímků podobné  veleslavné sérii Hangover.

Peter Jackson

Petera jsem na tento list připsal z jediného důvodu a tím je Pán prstenů. Ostatní jeho filmy mě až tak nezajímají a s Hobbitem mne vyloženě zklamal, jelikož se zaprodal a celé dílo naprosto zpackal. Ale myslím, že za natočení nejlepšího filmu vůbec, si zde zaslouží být.

James Wan

Tohoto hororového režiséra obdivuji především za odstartování slavné série Saw a pak také za jeho těžkou práci na filmech okolo propracovaného vesmíru děl jako je například Conjuring a Insidious. Které buď režíroval a nebo se alespoň na nich podepsal jako producent. Za jeho jedinou chybu považuji jeho práci na filmech Fast and Furious, kterou vážně nemusím a musím říct, že se to ani příliš nepovedlo. Jeho nejnovější dílo Aquaman je vcelku dobré, ale stejně bych byl radši, kdyby se jen dále držel hororů.

Mike Flanagan

Mike horory skutečně umí. Své místo na tomto seznamu si vysloužil především díky impozantnímu dílu Oculus, ale jinak se mu daří téměř vše, na co sáhne.

Clint Eastwood

Několikrát ve svých filmech dokázal zapůsobit na mé city a také jeho trochu temnější, ale velice reálné filmy doopravdy cením.