Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi

Recenze (811)

plakát

Evidence (2012) 

Před deseti lety by mi pointa pravděpodobně přišla jako geniální a neváhal bych s vyšším hodnocením, dneska už to působí trochu jako neschopnost vymyslet něco originálnějšího. I tak velmi zdařilá jednohubka, bez zbytečných lekaček, hutnou atmosférou a lehce vypatlanými hlavními hrdiny. Silné tři.

plakát

Nicota (2016) 

Ctulhu ví všechno a vidí všechno. Ctulhu je dobrý, Ctulhu je velký, podvolme se mu od této chvilky!

plakát

Arzenál - 50 % (2016) (epizoda) 

Vše důležité už tady za mě napsali jiní, nebudu to proto natahovat. Režisér by měl hrát s divákem od začátku na rovinu a přiznat, že v dokumentu se nesnažil cokoli objevit, odhalit, představit, nýbrž že si pouze potvrdil svůj názor o fenoménu, který se neobtěžoval ani lépe prozkoumat a pochopit. K tomu pak důmyslně používá nereprezentativního výběru postav, komentářů podsouvajících divákovi určitý názor a šikovného střihu. Dokument tak bohužel o ČSFD a jeho uživatelích nevypovídá vůbec nic. Na druhou stranu, kdyby mi bylo čtyřicet a nezvládal bych na lépe než podprůměrné úrovni ani svou vlastní práci, asi bych byl taky trochu zapšklý. Pouze mě mrzí, že na podobné věci jsou plýtvány veřejné prostředky. Ale tak nějak věřím, že tenhle snímek by se jednou mohl stát hvězdou na festivalu Otrlého diváka, protože aspoň směšné to bylo docela dost.

plakát

The Raven (1935) 

Aneb jak by vypadal film od Asylum v roce 1935. Neuvěřitelně špatné, nelogické, ale občas alespoň směšné. Chudák Poe, ten se musel v hrobě desetkrát obrátit.

plakát

31 (2016) 

Elaborátů už je tu dost, tak jen stručně. První polovina výborná, připomnělo mi to Zombieho ranou tvorbu. Skvělá stylizace, hra se světlem, důraz na detail, hnus a špína. V druhé polovici už se Zombie snaží až příliš tlačit na pilu a začíná kapku nudit. Každopádně zajímavá podívaná, a pokud by se to distributoři nakonec rozhodli uvést i u nás, klidně se na to na velkém plátně podívám znovu. Slabé čtyři, možná to pujde ještě dolů.

plakát

Mělčiny (2016) 

Tak si řikám, že v "Asylum" jim scénář připadal příliš špatný, než aby na to mrhali svým miliónovým rozpočtem, tak ho poslali dál. Jako thriller to nefunguje, jako béčko s nadhledem taky ne. (kino)

plakát

Zhasni a zemřeš (2016) 

Už podle názvu je jasné, že čekat jakákoli překvapení je docela zbytečné. Ale to nakonec vůbec nevadilo. Děj je takový hezky přímočarý a nechybí některá klasická klišé typu sanatorium, elektroléčba apod. Skoro bych řekl, že to celé působí tak nějak osmdesátkově, nebýt samozřejmě té tuny lekaček. Celkově má film jakési roztomile přiblblé kouzlo a jsem rád, že ve výsledku předčil má nepatrná očekávání. A už se těším na dvojku: Zhasni a Zemřeš: Zrození Zla. (kino)

plakát

V zajetí démonů 2 (2016) 

Škoda, že si Wan tak strašně ulehčuje práci zbytečnými „baf-lekačkami“ a „strach“ je v divákovi vyvoláván pouze extrémně hlasitými akustickými efekty, namísto toho, aby si tvůrci pohráli s jeho fantazií (já vím, to píšu vždycky). Zamrzí to zvlášť, když je jasně patrné, že režisér umí hutnou atmosféru budovat i jinak, ale bohužel tomu nedává průchod. Každopádně musím ocenit pěkný výběr exteriérů a důraz na detail. Škoda zbytečně dlouhé stopáže. Očekávání byla víceméně naplněna, třetí hvězda čistě za kino (obávám se, že doma by to ani zdaleka tak nefungovalo). PS: zatím budu čekat na seriál, který mi pěkně naservíruje příběhy všech těch věciček ze skladu Warrenových.

plakát

Příšera s pěti prsty (1946) 

Pěkný atmosférický krimi-horor s příjemnou kamerou a několika docela vydařenými komediálními vložkami. Potěší i dnes uvěřitelné efekty (hlavně uvěřitelnější, než většina moderních CGI). [SPOILER] Ale musím přiznat, že by mě zajímalo, zda komentář pohoršující se nad tím, jak ona pekelná ruka mohla porušovat tolik přírodních zákonů, byl opravdu myšlen vážně. Trochu doufám, že je jo, protože to by filmu přidalo ještě několik bodů k dobru. A rozverný závěr? Tím už nám tvůrci jen ukázali, jak nás celou dobu tahali za kapesník, protože přiznejme si, asi většina z nás aspoň na chvilku uvěřila, že opravdu vraždí ona uříznutá ruka! [SPOILER]