Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi

Recenze (809)

plakát

Thanatomorphose (2012) 

Pomalý, komorní, silný, nepříjemný. Velmi netradiční film s vynikajícími efekty a kamerou. (Sponzorováno společností přátel žehu)

plakát

Ulice Cloverfield 10 (2016) 

Až nečekaně dobré, příjemné, komorní. Velmi umné udržování diváka v nejistotě. Podstatné je, že nechyběla montáž. Jen poslední scénu (rozcestí) si tvůrci mohli odpustit, protože asi nebylo jejich cílem, aby divák odcházel z kina s úsměvem na rtech.

plakát

Headless (2015) 

Kde chybí talent či myšlenka, musí nastoupit jiné prostředky. Jedním z nich může být snaha o maximální šokování diváka, ale ta už se v tomto případě přehoupla přes pomyslný vrchol Gaussovy křivky a padá do propadlišť demence. Opravdu nevím, jestli se mam smát, nebo plakat, když na obrazovce sleduju maníka s maskou, který na hromadě zahnívajících mrtvol souloží právě uříznutou hlavu a po vyvrcholení vzpomíná na to, jak na něj bývala maminka v dětství zlá. Děj víceméně nezajímavý. Samozřejmě, nic není tak černobílé, pár zajímavých či (většinou nechtěně) vtipných scén se ve filmu najde, ucházející je i pokus o sedmdesátkový vizuál. Na druhou stranu, že film dokáže nudit i při tak krátké stopáži je docela smutné. Parazit na kvalitní gore produkci.

plakát

German Angst (2015) 

I. Final Girl: Až příliš okaté tlačení na pilu a děj ve výsledku působí poněkud nepřesvědčivě (3/10). // II. Make a Wish: Pěkná povídka o násilí. Kdo je oběť a máme vlastně na výběr? (6/10). // III. Alraune: Vizuálně i dějově nejpovedenější součást antologie. Touha, sen, realita, strach. (7/10). Ve výsledku trochu zklamání po kdysi viděném traileru. Obávám se, že tvůrci nakonec zcela nenaplnili původní ambice, ale za tu jednu projekci to určitě stojí.

plakát

Hledání vidiny (1985) 

Hmmm, Booker Dewitt (BioShock: Infinity) měl v určitých situacích taky problémy s krvácením z nosu!

plakát

Zůstat naživu (1983) 

Je to hrozně špatné, ale nedá mi to. Pořád si tam představuju Slye jako rejžu a hned je to zábavnější.

plakát

Les sebevrahů (2016) 

Dobrý námět, tradičně zesraný režisérovou neschopností. Opravdu je nutné stále držet "čím víc lekačka, tim víc horor"?. Navíc opět lekačky toho nejprimitivnjšího rázu. Škoda, třeba se lesa sebevrahů v budoucnu ujme někdo schopnější a plně vytěží nabízený potenciál. 50%.

plakát

Kung Fury (2015) 

Jestli chcete zavzpomínat na osmdesátá léta, ať už vážně nebo parodicky, nestačí vzít pár typických aspektů tehdejšího mainstreemu, nakombinovat je s dalšími nesmysly a dohnat vše ad absurdum. Třicetiminutová zbytečnost bez jediného vtipného momentu. Ucházející hudba. Jdu si pustit Žhavé výstřely.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Jak říkal Vašek, srát na nějaké podtexty, u nového Maxe bude nejzásadnější užít si tuny zábavné akce. A nespletl se. Tvůrci vzali to nejlepší z druhého a třetího dílu a divákovi nezbývá, než se bavit výsledkem jejich bujné fantazie a užívat si dvouhodinovou akci plnou bizarních vozidel a ještě bizarnějších postav, doplněnou o příjemný střih a povedené filtry. A nad tím, jestli to všechno dává smysl nebo dodržuje fyzikální zákony, je lepší mávnout rukou. O to tu zas tak moc nejde. A jestli na tomhle mělo být něco feministického, jak se před premiérou šířily zvěsti, tak se nejspíš někdo posral v kině. Anebo to tak pochopila nějaká feministka, což vlastně mluví za vše. Nejdůležitější postavou je samozřejmě Max, který je hlavním tvůrcem akce i všech důležitých okamžiků. Furiosa má nepochybně taky svou roli, často zábavně přehnanou, ale v kontextu celého filmu patřičnou. A sexy baby, které po sobě stříkají vodou z hadice, aby potěšily divákovo oko, mi moc feministické taky nepřijdou. PS: Toecutter alias Immortan Joe potěšil.