Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor

Recenze (203)

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Pro fandy mangy a všeobecně anime je Alita: Bojový anděl, splněný sen. Pro ostatní diváky, včetně mě, to je jen další zapomenutelný kousek, jehož předností není příběh, dobře napsané dialogy nebo snad uvěřitelné vztahy mezi postavami, ne, Alita sází na visualní stránku, která je sice místy působivá, ale celkově to je jediná vlastnost filmu, která stojí za zmínku. Asi jsem moc sushi neměl a body-pillow mi stále přijde jako zločin proti lidskosti, ale zkrátka tenhle film, ze kterého srší japonská kultura, se nepovedl. Dočkáte se sice akce, na kterou se dobře dívá, ale celkově to je jenom bezduché mlácení, které nikam pořádně nevede. A konec? Ten byl tak špatně nicneříkající, že se až bojím, aby tenhle dvouhodinový kus nudy neměl pokračování. 2/5

plakát

Americké psycho (2000) 

Než se Christian Bale oblékl do obleku Batmana, tak si v Americkém psychu pozabíjí pár lidí. A funguje to dobře. Herecky to zvládá skvěle a film dobře utíká. Není si na co stěžovat.

plakát

Anatomie zrady (2020) (TV film) 

Tak tohle bylo zklamání. Když už něco Češi točí, tak je to v 90% historický film. (Zbytek jsou absolutně nevtipný komedie) U těch historických jsem byl doteď zvyklý na určitou jistotu, že to zkrátka Češi umí točit a že se to nedá zkazit. Nejnovější dvojfilm Anatomie zrady mi změnil názor. Herecký výkony jsou žalostný, působí to strašně klišovitě a neupřímně. Vůbec, celý film mi přišel jako dost levná záležitost. Emanuel Moravec, ze začátku největší vlastenec a během pár minut je z něj jak charakterově, tak i politicky úplně jiný člověk? Tohle se fakt nepovedlo.

plakát

Andílek na nervy (2015) 

Je to česká komedie. Není třeba více říkat. Prdelsvírající dialogy byla bolest poslouchat. A ani cameo Vojtaana to nezachránilo.

plakát

Annabelle 2: Zrození zla (2017) 

Moc velký průměr na očekávaný horor. Klišé "dětem se nic nesmí stát ," zničilo jakoukoliv atmosféru. Uvidíme dál...

plakát

Annabelle 3 (2019) 

Kdo mě zná, tak ví, že hororová série The Conjuring je pro mě stejně kvalitní jako Kameňák na poli komedií. Proto jsem šel na film (zadarmo, jinak bych na to pravděpodobně nešel) Annabelle 3 s určitou skepsí. Očekával jsem další dílek do celku, který tvoří klišovité nezajímavé horrory. Kupodivu se tak nestalo. Nevím, jak se to autorům povedlo, ale podařilo se jim vymanit ze dna na vcelku obstojný horor. Jistě, opět tu jsou stupidní momenty, těch se asi nezbavíme, na druhou stranu, nebylo jich tolik. Překvapením také je to, že se na Annabelle 3 dá nahlížet taky jako na lehkou komedii. Jump-scare scény občas vystřídal humor, který byl nečekaný a o to více pobavil. Příběh nemá cenu rozebírat, opět jako v předchozích dílech dělá creepy panenka bordel a všichni ostatní z toho šílí. Za normálních okolností bych byl znuděn jako u předchozích dílů, ale tady mě to kupodivu bavilo od začátku do konce. Postavy působí přirozeně, jednají jak by asi jednat měly a není tomu co vytknout. Některé scény byly vyloženě geniální po visuální stránce. Tvůrci si dali záležet na originalitě a povedlo se jim to. Závěr byl takový meh, čekal jsem trochu více, ale ve finále to je asi dobře. Jak jsem zmínil v úvodu, tak tuhle sérii (V zajetí démonů, Annabelle, Sestra, La Lorrona) nesnáším, ale tenhle film bych si klidně pustil znova a rád. A to vám říká člověk, co zmíněné filmy a panenky nemusí. Jestli čekáte větší doporučení, tak ho nenajdete.

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Generátor náhodných hlášek simulator 2009

plakát

Aquaman (2018) 

Aquaman. Co k tomu říct? Na film jsem nešel s nějak extra velkým očekáváním, naopak. Čekal jsem průměrný superhero film, který nebude nic extra. A to jsem přesně dostal. A to jsem ještě mírný. Film trpí nekvalitním scénářem, klišovitým příběhem a minimálním vývojem postav. Občas to vypadalo, že se charakter postav posune trochu dál, že to nebude jen čiré bojování, že dojde na nějaký ten hlubší příběh, ale ono ne. Pokaždé se do toho vrazil nějaký hňup, kterého vlasatý metrosexuál z moře lehce sejmul. Film se jmenuje Aquaman, tak by se mohlo zdát, že to bude o něm, o jeho životě, o tom, jak se stal tak silným, origin story, etc. Nope. Ve filmu uvidíte část, kdy je batole, pak jako malý kluk a následně když mu je tak 18. Tahle část zabere tak 30 minut filmu. Zbytek je ze současnosti. Dialogy. Dialogy jsou jakoby je psal neckbeard, co zrovna odběhl od WoW. Příklad: epický souboj Aquamana a neznámého cápka, síly jsou vyrovnané. Najednou neznámý srazí Aquamana k zemi a místo toho, aby ho dorazil, tak představí svoje cringe jméno, což nikoho v ten moment nezajímalo. Jediné, čím je film je zajímavý, jsou efekty. Podmořský svět ve filmu je stvárněn skvěle. To je ale všechno. Dvě a půl hodiny bezduchého boje mezi cápky v elasťácích není pro mě. 2/5

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Je to tady. Snad nejvíce očekávaný MARVEL film, Avengers Endgame, který má zakončit příběh Avengerů, který začal už v roce 2012. Internet opět šílí, hodnocení se téměř přibližuje stovce a lidi jsou z filmu nadšení. Včetně mě. Na Endgame jsem se poměrně těšil, na další film s Thanosem a jeho zajímavým charakterem. Naneštěstí mu nebyl věnován čas takový, jako v předchozím díle Avengerů; Endgame se hlavně točí kolem přeživších, kteří se snaží ze dna svých psychických a fyzických sil vyhrabat a napravit to, co bylo způsobeno. Takže se dočkáte cestování časem do známých míst, zajímavých setkání a několika dojemných dramat, které hrdinové prožijí. Od předchozích MARVEL filmů se Endgame liší svou ponurejší atmosférou, ne tak svižným tempem, (film má tři hodiny) což není na škodu. Tvůrci měli aspoň čas na uzavření a prohloubení charakterů, které byly do té doby otevřené a nepříliš probádané. Já byl spokojený. Trapných situací bylo pomálu, bavil mě Thor, který drasticky změnil životní styl a bohužel přešel na dráhu hráče Fortnite, akce jak je u MARVEL zvykem byla impozantní a příběh, který o kousíček předčil Infinity War. Povedený závěr. Zajděte.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Přiznám se, nemám moc v oblibě MARVEL filmy, protože se dají shrnout do několika bodů: často trapný humor, jistá dětinskost, přehnaná síla hlavních hrdinů, (jasně, jsou to superhrdinové, ale stejně) šílená akce a nezajímavé dialogy. Ovšem Avengers mne uvedlo do opaku, že to nemusí být vždy. Humor sice stále trapný je, (pokud vám je deset, tak se asi smíchy budete mlátit do stehen) ale atmosféra zmatku a úpadku světa byla skvělá. Už to nebylo takové to typické marvelovské "hele, sami jsme slabé kusy, co by celý vesmír samotní neporazily, ale dohromady to dáme!" Ne úplně. Film má celkem ponurejší atmosféru, která není stálá. Infinity War se dělí na několik dějových linek, které některé trvají až příliš dlouho. Celková délka filmu se téměř přibližuje třem hodinám. Každý linka má svůj čas a ne všechny vyloženě chcete vidět pokračovat dál, ba dokonce i některé byste radši vystřihli a nebylo by vám to líto. Dialogy jsou opět to, co byste od akčního superhrdinského filmu čekali, avšak jedna z hlavních postav, záporák Thanos, povyšuje film svými vstupy na vyšší metu. Jeho si vyloženě užijete. Co se týče prostředí, na plátně se prostřídají na pohled zajímavé lokace, které nezklamou. Avengers: Infinity War končí otevřeně, tudíž můžeme pravděpodobně za rok očekávat pokračování, které snad nebude špatné. Celkově mne film překvapil, avšak 93%, které mu přisuzuje CSFD, bych mu nedal, nanejvýš 80%. Zase po dlouhé době film od Marvel, který mne zaujal z traileru (a to je dobře) a nezklamal. 4/5