Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (163)

plakát

Jízda do pekel (2001) 

zajímavá lekačka z pera j.j. abramse, která však poněkud trpí nesympatičností hlavních mužských postav. objektivně vzato, je to film tak na dvě hvězdičky, napětí se tam ale tvůrcům dostat podařilo, takže s přimhouřeným okem za tři.

plakát

Papíry (2012) 

technicky brilantní, nesedl mi ale ten deusexmachinózní zvrat v uličce. snímku, v němž všechno poletuje, by podle mě lépe slušelo zakončení zapříčiněné nějako rafinovaně nastrčenou náhodou.

plakát

Blue Ruin (2013) 

solidní revenge thriller, který ale v druhé půlce ztrácí tah a finále vyznívá hodně do ztracena.

plakát

Rudí (1981) 

warren beatty a diane keaton vytvořili v rolích jacka reeda a louise bryant jedny z nejživotnějších postav v dějinách kinematografie.

plakát

Generální linie (1929) 

tenhle film je jedno velké wtf. sovchoz ve funkcionalistické vile, svatba jalovice a plemenného býka, spravení rozbitého traktoru pomocí dívčí sukně, leninův dvojník na úřadě a samozřejmě ODSTŘEDIVKA! ejznštejnovy filmy se ale těší takové oblibě především kvůli své vizuální stránce a ta stojí i v případě generální linie za to. trochu rušivě působí jen nadužívání podhledů, s kvalitním soundtrackem se to ale ukoukat dá.

plakát

Poslední představení (1971) 

jeden z filmů, jejichž dvouhodinová délka se zdá být subjektivně mnohem, mnohem delší. možná to byl záměr, jak navodit ospalou atmosféru texaského zapadákova. mcmurtryho předlohu jsem nečetl, její filmové adaptaci by ale prospělo větší zaměření na jednu ze tří hlavních postav. takhle totiž the last picture show působí jako vizuálně sice vytříbená, dějově ale poněkud zmatená skládačka. osobně si film budu pamatovat především díky neskutečně krásné debutující cybill shepherd a na zbytek se budu snažit rychle zapomenout.

plakát

Tora! Tora! Tora! (1970) 

military fetišismus povýšený na filmové umění. solidní, leč zbytečně epická rekonstrukce zásadního momentu 2. světové války. škoda, že film nemá výraznější ústřední postavu. nevolám přímo po hollywoodizaci ve stylu michaela baye, jen se mi z těch zákulisních jednání, tajných depeší a protichůdných rozkazů místy točila hlava.

plakát

Poprava (1998) 

výtečný film, jehož ústřední morální dilema ve vás bude dlouho po jeho zhlédnutí rezonovat. za zmínku stojí i herecké výkony všech zúčastněných v čele s kouzelnou anne heche.

plakát

Show! (2013) 

na tenhle dokument jsem se dlouho těšil, bohužel ho ale považuju za jednu velkou nevyužitou šanci. místo fly-on-the-wall přístupu by snímku lépe sedl více invazivní, klusákovský styl. to nejzajímavější se tu děje jaksi mimochodem, jako když si pan mertl ve společné scéně s dcerou nikolou odskočí a divák má konečně šanci nahlédnout do uvažování pětiny 5angels. to mě osobně zajímá víc, než podnikatelský duch pana mertla, kterému je věnován zbytečně velký prostor.

plakát

Tobor Veliký (1954) 

poměrně zábavná taškařice, na kterou se dá bez větší úhony dívat i dnes, jen je třeba přistoupit na pravidla hry a taky na fakt, že cílová skupina je poněkud mladší, než například u takové zakázané planety.