Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Horor

Recenze (119)

plakát

Krotitelé duchů: Říše ledu (2024) 

První dva díly z osmdesátek jsou již dnes kultovní záležitostí. Na jejich úspěch v roce 2021 navázali Krotitelé duchů: Odkaz. Nostalgie zafungovala a děj dával smysl. Jenže nostalgie nefunguje do nekonečna a zde se to hodně projevuje. Říše ledu zásadním způsobem upozaďuje děj. Postavy, které byly představeny v předchozím díle nemají absolutně žádný dějový oblouk. Trosky děje se snaží budovat velkou hrozbu v podobě úhlavního nepřítele, toho ale vidíme až v třetím aktu, takže nestihne ani napáchat dostatek škody. Žádné zajímavé krocení duchů se zde neodehrává až do posledních dvaceti minut. Každou desetiminutovku se film snaží o odkaz na některý z předchozích dílů a zapomíná se na to, že by film měl nějak gradovat. V zásadě si nepamatuji, že bych se zasmál víckrát než jednou. Bohužel zbytečný film, který zahrabe celou sérii pod drn.

plakát

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál) 

Seriál pro mě byl utrpením, v zásadě to není chyba seriálu. Můj problém začíná v tom, že nemám rád takové příběhy a nic mi to neříká. Seriál je zpracován kvalitně, záběry vzhledem sedí do 80 a 90 let, kde je příběh zasazen. Na poměry Čech hrajou všichni dost kvalitně. Pokud by chtělo v našich vodách vycházet víc takových projektů, tak s tím rozhodně nebudu mít problém. Občas pokulhává návaznost a v příběhu se člověk ztratí. Petr Uhlík pusobí strašně slizky, asi je to dobře, ale já už se na další projekt s ním asi nepodívám. Petr Lněnička je v roli Markoviče hvězda seriálu, i když s jeho metodou výslechu nesouhlasím a takhle přátelská by podle mě být neměla, ale kdo jsem abych tohle soudil. Seriál funguje, na zhlédnutí je rozhodně fajn i když téma mi je silně proti srsti a jsem tím i zhnusen, což je asi také pocit, který chtěli tvůrci vyvolat.

plakát

The Walking Dead: The Ones Who Live (2024) (seriál) 

Není tajemstvím, že posledním sériím The Walking Dead docházel dech. A když Walking Dead přišlo o Ricka Grimese, přišlo zároveň o hlavní stavební pilíř. Teď se Rick v podání Andrewa Lincolna konečně vrací na scénu a dokazuje, že Ricka má pořád v krvi.  Budget seriálu narostl, zbroje vypadají realisticky, vizuál je poutavý, barvitý a vystihuje atmosféru. Seriál nepotřebuje vysvětlovat úhlavní postavy a tak zásadně nebrzdí děj. I když si myslím, že by si zrovna tenhle spin off zasloužil více epizod, jsem spokojený a i přes uzavřený konec, doufám, že jsme Ricka a Michonne neviděli naposledy.

plakát

Mladá dáma (2024) 

V základu se jedná o zajímavou myšlenku, která ale není nijak zajímavě rozvinutá a působí jako klasická rychlokvaška od Netflixu. Postavy jsou nudné a nezajímavé. Vizuál je nenápaditý a plytký. Film, který mohl vybudovat zajímavou atmosféru působí nudně, souboj s drakem je nuda a ve fázi filmu nedává moc smysl. Dvě hvězdy ja drně tvářící se Millie Bobby Brown.

plakát

Kung Fu Panda 4 (2024) 

Se čtvrtou Kung Fu Pandou mám zásadní problém. Film jsem si užil a zároveň mi v něm něco strašně chybělo. Po je opět zábavnou postavou, která má co nabídnout a v tomto dílu se rozvíjí společně s podpůrnou postavou Zhen. Chemie mezi nimi funguje a hned jak se Zhen objeví na obrazovce, víme kdo bude dalším Dračím bojovníkem. Zábavná je i dvojka Poovích otců pan Ping a Li. Skvěle doplňují druhou úhlavní dvojíci. Film působí nedopečeně, jede na půl plynu a ve finále strašně spěchá. V předchozích dílech je spousta zapamatovatelných soubojů, které tu úplně chybí. Jakmile souboj s někým začne, tak zase rychle končí... Hlavní záporačka Chameleonka nemá zásadní motivaci, na což oproti předchozím dílům nejsem zvyklý. Chameleonka má málo prostoru, na to aby dokázala, že se dokáže vyrovnat kvalitním záporákům předchozích dílů. Na to, že je v dnešní době moderní nějakým způsobem oživovat animace, jako například v nejnovějším Kocourovi v botách, zde nějaký nový nádech chybí, i tak je ale animace lepší než v předchozích dílech, jen ne nějak inovovaná. Film postrádá poselství, nové hlubší postavy a hlavně chybí atmosféra z předchozích dílů.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Druhá Duna je grandiózním cinematografickým zážitkem. Ve vsěch ohledech překonává a o míle předbíhá první díl. Sequel mě přikoval k sedačce hned od začátku a rozebírají se tu zajímavější věci. Zvyky a tradice Fremenů jsou jedno ze zajímavých témat (je tu hodně cítit inspirace Araby) Temné a zvrácené tradice Harkonennů dodávají filmu sympatickou zvrácenost. Nástup Austina Butlera je povedený, avšak v druhé půlce filmu nedostává tolik prostoru, který by si rozhodně zasloužil. Přerod Chalameta (Paula) v leadera působí uvěřitelně a pokaždé když se objeví s větším proslovem, jedná se pro epický zážitek. Vztah se Zendayou (Shani) provází celý film a má emoční vyvrcholení. Závěrečná bitva sice mohla být delší, ale je uspokojivá, choreografie je o poznání lepší než prvním díle. Duně jsem propadl až na podruhé, ale o to víc jsem si film zamiloval. Každou minutu filmu jsem s úžasem a obdivem hltal a upřímně doufám, že se dočkám minimálně stejně epického třetího dílu.

plakát

Madam Web (2024) 

Po tom co nám SSU do teď předvedlo, ani nevím proč jsem čekal, že by to mohl být dobrý film. Je to klasický okoukaný stereotyp, který sony předvádí již řadu filmů. Propojení se Spider-manem a bez Spider-mana prostě nefunguje. I když tentokrát už se motáme opravdu blizoučko. Pokud jste na filmu nebyli, tak vlastně ani nemusíte, stačí se podívat na trailer a budete vědět všechno důležité. Dakota je sympatická a hraje celkem dobře a uvěřitelně. Trio ''spider'' holek ale za celou dobu nic nepředvede a je tam v podstatě jen pro vyplnění děje. Ezekiel je udělaný nezáživně, člověk se nedokáže vžít do jeho motivace, při tom by se s tím dalo tak dobře vyhrát. No a to je v podstatě celý tento snímek, osnova má vlastně potenciál, který je promrhaný a nevyužitý.

plakát

Echo (2024) (seriál) 

Echo je dalším pokusem Marvelu o vzkříšení upadajícího univerza... Bohužel ani tentokrát nepředvádí extra velké kvality. Palec nahoru, za to že Marvel využívá i handicapované hrdiny, tomu skláním poklonu. Pokud jde ale o seriál, ten vrcholí soubojem mezi Mayou a Daredevilem... Pak začne hodně upadat a vlastě se v něm nic extra neděje a není proč si seriál zapamatovat. Vincent D'Onofrio je pak jediným dalším plusem, který drží sérii nad vodou za poslední milimetry límce.

plakát

Ferrari (2023) 

Ferrari je dalším z filmů o osobnostech moderních dějin. Avšak je tentokrát film nevyrovnaný, protože se věnuje dvěma linkám a pořádně vlastně neví, které lince se chce věnovat více. Ocenil bych větší důraz na konstrukci aut, místo řešení nemanželského dítěte. Adam Driver předvádí průměrný výkon, dokázal u zahrát lepší role. Enzo je plytký a nezajímavý, za celou dobu jsem se s ním pořádně nesžil. Závodnící, kteří jedou Mille Miglia dostávají málo prostoru a vlastně, pokud nevíte, co se stalo, tak jim výhru nad Maserati ani nepřejete. Když dojde na CGI, tak lidské postavy vypadají jako hadrové panenky a vůbec nehody působí nerealisticky. A i když jsou závody poutavě natočeny, nemění to nic na tom, že žádná z postav nedostává zásadní prostor a v zásadě se nic důležitého za dvě hodiny filmu nedozvíte. Michael Mann už předvedl, že dokáže natočit fajn filmy, bohužel Ferrari je ale jedním z těch podprůměrných. Raději si pustím například Ford vs. Ferrari.

plakát

Co kdyby...? - Série 2 (2023) (série) 

Když vyšla první řada What If, bylo to něco nového s poutavou animací a Marvel dokázal dodat i poměrně zajímavé příběhy. Druhá řada se snaží o to samé avšak v podávání zajímaných příběhů začíná pokulhávat. What If je formát, na kterém se dá nechat utrhnout ze řetězu. Druhá řada ale opět sází na ty stejné postavy, které jsme mohli vidět už v předchozí sérii a to podle mě značně ubírá kouzlo, kterého se dá dosáhnout. Zápletka, která se vystavěla v průběhu není až tak pohlcující a vlastně i docela předvídatelná. Spousta dílů bohužel působí jen jako tupá výplň.