Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (1 159)

plakát

Echo (2024) (seriál) 

3-4*, nevím, nedokážu se rozhodnout. Není to špatný, ale vrchol seriálu přichází hned v první epizodě, a to je všemu ve flashbacku. Chápu pointu příběhu a dokonce se mi i líbí, jak je to vlastně nemarvelovský. Přitom to ale trpí syndromem marvelovskýho vyhoření. No. A akce je ve finále úplně sterilní, což zamrzí, když si člověk vzpomene na ten flashback.

plakát

Fallout (2024) (seriál) 

Nářky nad tím, jak Bethesda zhnojila Fallout, jsem četl už před patnácti lety. Pokud někomu pořád nedochází, že Bethesda vlastní Fallout, a tudíž kreativní rozhodnutí nějaký TV show budou odpovídat kánonu od Bethesdy, ať hraje dál Fallout 1 a 2. Taky bych byl radši, aby humor odpovídal tomu v prvních dvou dílech, aby vizuál odpovídal spíš New Vegas než Falloutu 4, ale nejsem zas tak hloupej, abych nerozuměl, proč tomu tak není. __________ Televizní Fallout není žádný mega terno, má svoje slabiny v charakterizaci a výstavbě tří linek příběhu, Jonathan Nolan vždycky trpí na tempo expozičních epizod. Ale jako adaptace je televizní Fallout dobrej počin. Za mě osobně nejlepší videoherní adaptace, možná i proto, že vypráví původní příběh. Jasně, ten příběh je koncentrát trojky a čtyřky, ale má hezkej přesah a dovoluje si zasahovat do lore, což z ní může a bude dělat kánon pro potenciální West Coast Fallouty. Včetně těch televizních. Protože herní Fallout v Kalifornii nebo na západě obecně asi už nikdy nedostaneme.

plakát

Fallout - Hlava (2024) (epizoda) 

Tak už aspoň víme, kdo je original Vault Boy.

plakát

Fallout - Radio (2024) (epizoda) 

Meta vtípek o fidlání v Minutemen rádiu je jen třešničkou na dortu.

plakát

Mladá dáma (2024) 

Moje nový guilty pleasure to nebude. Neškodná sterilní jednohubka, která projde zažívacím traktem jen jednou. Opakovaná konzumace by mi asi snižovala intelekt svým příběhem a scénářem.

plakát

Šógun (2024) (seriál) 

Absolutní spokojenost. Řekl bych osobní názor, že tahle adaptace je lepší než samotná kniha. ____________ Pro neznalce předlohy: žádná druhá série nebude. Seriál i kniha končí v zásadě stejně. Zbytek je už jen karma a historie.

plakát

Šógun - Sen o snu (2024) (epizoda) 

"Za to jsem bojoval, to jsem plánoval celý svůj život. Já, já jediný jsem dědicem říše. Stanu se šógunem. A dám vzniknout dynastii. To všechno je nyní uskutečnitelné díky Mariko-san a barbarskému cizinci, který připlul z východních moří. Mariko-san, bylo tvou karmou slavně zemřít a vstoupit do věčného života. Andžin-san, příteli, tvá karma spočívá v tom, že se již nikdy nedostaneš z těchto ostrovů. Má karma je stát se šógunem." _____________ Tak končí kniha. Tak končí seriál. Tak to má být.

plakát

Šógun - Zítra je zítra (2024) (epizoda) 

Definitivně prodáno. I'm sold. Jsou to roky, co jsem četl předlohu, a samozřejmě si ji zopakuju, ale tato třetí epizoda mě definitivně získala. Po technické stránce, i svým obsazením, japonštinou i hezkými reáliemi. Zatím krásná modernizovaná adaptace pro 21. století.

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

Vsechno uz bylo receno. Majors a celej Quantum Realm vypada v prvni polovine skvele. Pak Kang najednou prestane davat smysl a digitalni bordel se stane jeste vic digitalnim. Polovina scenare je bez logiky. Oba predchazejici dily Ant-Mana jsou uplne zapomenuty, resp. proc byly pritazlivy a zabavny. Kathryn Newton je chyba. Michelle Pfeiffer neni 64-65 let!