Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (1 159)

plakát

Taxikář - Utrpení herce Mikluše (2017) (epizoda) 

"Von se vymedituje a já se na to vyseru." Tak! "... takže má měkkýho ptáka kvůli mě." Tvl, žeru to! Chci druhou řadu!

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Rian Johnson je pro mě překvapivou volbou, a osobně mě režijně překvapil. Nepřekvapil mě ale (bohužel) scénáristicky - byť to tentokrát není práce plná děr, je to práce plná absolutně nesmyslných vsuvek a zbytečně předlouhých pasáží dua Finn + Rose (?), případně je stopáž naplněná absolutními zbytečnostmi, které tolik křičí po tom, aby si divák honem rychle po filmu šel koupit aspoň to jedno malý chlupatý cosi. Stejně tak se poměrně dobře rozepsané postavy ze sedmičky (Finn, Poe a imho Kylo Ren) utápí v tom celým moři postaviček, takže výsledek vlastně působí jen jako předehra před slíbeným finále v devítce. Trpí tím taky samotní herci v čele s Boyegou, kterej pro mě imho táhnul sedmičku společně s Driverem. O to větší je to škoda, protože Carrie Fisher - dej jí Pán Bůh věčnou slávu - předvádí pravděpodobně svůj nejlepší hereckej výkon v celé sérii a Hamill si to svoje skromně užívá; a osmička SW má pravděpodobně ten nejhezčí vizuál z celé série s celou řadou výpravných nápadů, ale kde je příliš prázdný cukrový vaty, tam je příliš zkaženejch zubů a pocitu, že se člověk vlastně ani nenajedl. První dojmy z půlnoční projekce byly ale fakt upřímně super, protože tak hezkej film jsem viděl naposledy v podání Rogue One - čehož jsem se loni ale nasytil více.

plakát

Jean-Claude Van Johnson - Pilot (2016) (epizoda) 

Vzal se koncept JCVD a posunul do skoro krajního extrému, až si to v podstatě dělá pr-el ze všeho i sebe sama. Je to vlastně parodičtější a komičtější verze filmu s tím rozdílem, že upřímná sebereflexe je tu nahrazena upřímnější sebeironií. A já tenhle pilot sežral se stejnou chutí jako JCVD před několika lety.

plakát

Taxikář - Revival pitomců (2017) (epizoda) 

"Vsaď se, to je Rus." × "Umíš česky, debile?" z prvního dílu Single Lady. Nějak jim hapruje ta kára, v SL ji odvážel meďákem, tady škocnou. Ale tak co už. Jeřábek si to dává.

plakát

Vraždy v kruhu - Kamarád v nouzi (2015) (epizoda) 

Já na blondýny teda nejsem, ale Petřekovou v tý její roličce cajtky s neprofesionálním stylem oblíkání fakt žeru. "Co na mě pokřikujete?!"

plakát

Americký zabiják (2017) 

Možná proto, že jsem nevěděl dopředu nic, kromě toho, že tam hraje O'Brien a Keaton a Kitsch, jsem až zas tak zklamanej nebyl. V zásadě má pro mě film ale jednu velkou chybu a řadu menších - ta velká spočívá v tom, že úvodní plážovka a následující patnáctiminutovka slibují, že film bude v podstatě lepší a o něčem jiném. Mně osobně žádný ty špionský filmy vlastně ani nevaděj, nevadí mi, že využívají nějakých mustrů, jejichž kořeny lze nalézt v sedmdesátkách, a ty vzorce spisovatelské / scénáristické práce se pouze aktualizujou. Takže jsem asi ani nemohl být zklamanej z toho, že film byl předvídatelnej v podobě hlavního padoucha i hlavního hrdiny (byť malé plus za to, že nesklouzl do klišé a nenechal O'Briena se vyspat s tou Íránkou; a další malé plus za to, že bomba nebyla zneškodněna na poslední chvíli). Zklamanej jsem byl ale z tempa vyprávění, které po úvodním aktu totálně opadlo a trochu naskočilo až v aktu posledním. Zklamanej jsem, že postavy pronášejí klišovitý kecy a že úvodní plážovka je vlastně finále. Ale pokud by se v postavě Mitche Rappa dalo pokračovat, asi bych se na to i mrknul.

plakát

Taxikář - Holka (2017) (epizoda) 

Tak jsem si říkal, jak tu sračkoidní genialitu začínám chápat a po týdle epizodě jsem zase v pytli.

plakát

Taxikář - Tři čárky (2017) (epizoda) 

Jak je možný, že ženská neumí natočit ženskej dialog? Už jsme to viděli v krávě z Óčka, vidíme to i tady. Jinak nechápu, proč ženský dialogy očividně napsal chlap, co nemá ani páru. Fuj. Na druhou stranu si o inteligenci českých zákazníků průměrnýho pražskýho taxikáře nedělám iluze.