Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Oblíbení skladatelé (10)

Hans Zimmer

Ne nadarmo je Hans Zimmer nejoblíbenějším filmovým skladatelem nejen zde na ČSFD. Když se řekne "filmová hudba", jako první jméno vás první napadne právě Zimmer. A to už o něčem svědčí.

John Powell

Osobně si myslím, že Powell je druhým nejlepším filmovým skladatelem současnosti. Nemá vyhraněných žánrů, umí všechno. Stejně jako Zimmer, i Powell rád hledá etnické prvky do své hudby, a tak čas od času vznikne takový skvost, jako je soundtrack k How to train your dragon. Pro mě přesto zůstává číslo jedna práce na Bourneovské trilogii a mým nejoblíbenějším a nejhranějším je Green Zone.

Mike Oldfield

Uznávám, Majk je tady tak trochu natruc, protože filmovou hudbu má na kontě jen jednu, ale i tak si tady jeden z nejlepších multiinstrumentalistů druhé polovice 20. století místo zaslouží!

Trent Reznor

Trent, jediná stálice skupiny NIN, měl na filmovou hudbu odjakživa buňky, kdo kapelu NIN zná, zná taky řadu klipů, z nichž filmovost trčí na hony daleko. A megavideoklip k Broken je toho důkazem. Přesto ho tady všichni máme kvůli Social Network a Holce s dračí kérkou, že jo.

Danny Elfman

Mám takovej dojem, že Danny už se na přelomu tisícelití vyčerpal, ale i tak patří k zástupcům moderní filmové hudby, kteří budou zářit dávno po svý smrti.

Steve Jablonsky

Steve Jablonsky měl v době psaní tohohle žvástu těsně po čtyřicítce a těsně před vrcholem svojí kariéry. Ale za Ostrov si zaslouží být mnohem mnohem mnohem výš, než je teď. Ten soundtrack je ženiální.

Daft Punk

Tron: Legacy + Daft Punk = nejlepší soundtrack roku 2010!

James Newton Howard

To je ten týpek, co dělal s Zimmerem na Temným rytířovi, co? Jo, to je von! Tak to jo! A viděl jsi I Am Legend? Jo. A Defiance? Jo. A Collateral? Jo. A miliony dalších?

Mike Shinoda

Snad nemůžu zapomenout na ženiální soundtrack k the Raid.