Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Rodinný
  • Akční

Oblíbení režiséři (10)

Alfonso Cuarón

Mexická jízda a třetí díl Harryho Pottera. Vynikající road movie a dosud nejlepší díl potterovské série. Dva filmy, které miluji. A za nimi oběma stojí jeden muž. A tím mužem není nikdo jiný, nežli Alfonso Cuarón. A za tyto dva filmy si vysloužil svou účast mezi mými nejoblíbenějšími režiséry. Jen tak dál, Alfonso.

Chris Columbus

Tak tady není o čem debatovat. Chris je pro mne jedním z njeoblíbenějších režisérů především proto, že točí filmy a žánry mě velmi blízké. A dělá to opravdu dobře. Viděl jsem od něj filmy Sám doma a Sám doma 2, Mrs. Doubtfire, Andrew - člen naší rodiny, Harry Potter 1 a Harry Potter 2 a nakonec Bohémové. Mám doma na DVD, ale zatím jsem neviděl jeho filmy Noční dobrodružství, Sám a sám, Dva v tom, Druhá nebo první. Takže tohle je režisér, od nějž jsem viděl nebo se chystám vidět skoro všechno, co natočil. A především za filmy Sám doma, Harry Potter a Bohémové mu patří má poklona a úcta. Tohle je naprosto jedinečný režisér, kterého si vždy budu velmi vážit.

Roman Polański

Roman je jedním z mých nejoblíbenějších režisérů jen a pouze díky vynikajícímu filmu Pianista. Tenhle film mě naprosto dostal a na Oscarech jsem držel všem nominovaným z tohoto filmu pěsti. Takže díky Pianistovi u mě Roman boduje.

Kevin Smith

Tak tady snad ani nemá cenu cokoliv říkat. Tenhle režisér je pro mě legenda. Clerks, Dogma, Jay a Mlčenlivý Bob vrací úder, Táta na plný úvazek či naposledy seriál Ďáblův sluha, to vše stojí za pozornost a Kevin Smith se díky těmhle záležitostem dostal mezi mé nejoblíbenější režiséry. Začalo to Dogmou a pokračovalo to dál, až jsem si Kevina oblíbil. On je prostě jeden z nejlepších.

Sofia Coppola

Jeden jediný film stačil na to, abych si Sofii Coppolu dal jako jedinou ženu mezi nejoblíbenější režiséry. A tím filmem není nic jiného, nežli úžasné melancholické bezútěšné existenciální drama Ztraceno v překladu, které jsem si naprosto zamiloval a za který Sofia zcela zaslouženě získala Oscara v kategorii "Nejlepší scénář". Na tenhle film se rád kdykoliv znovu podívám a pokaždé mi udělá radost.

Ovládací panel
176. nej uživatel Česko
124 bodů