Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční

Recenze (616)

plakát

Dark - Sic Mundus Creatus Est (2017) (epizoda) 

Já zas nemám slov. Tohle je naprosto skvěle atmosferický. Nebyla jediná minuta, kdy bych se nudil, házel oči jinam nebo snad zapínal telefon. Jak jsem již zmiňoval v předchozích epizodách, je tu dost postav, které jsou si podobné (ty samé, jen z minulosti), takže se musím pořádně soustředit, ale občas se mi ten mozek stejně přehřívá. I když u Dark mi to vůbec nevadí!

plakát

Dark - Dvojí životy (2017) (epizoda) 

Vlastně mě docela mrzí, že toho ďábla/vraha/cestovatele časem tak rychle zhmotnili do lidské podoby, tím docela okrouhli dobře nastavené temno, kterého je však stále dostatek, nebojte. Také se mi zdálo, že se nic moc nestalo. Příběh se jen tak plácal v neurčitu a po skončení epizody mám pocit, že jsem se nikam moc neposunul. Inu, pořád je to neskutečná podívaná. Kamera, zvuk, hudba, lokace, jde o špičkovou záležitost.

plakát

Prvních 100 (2014) (seriál) 

"Hatla patla" debilita. Seriál mířící na divácké publikum ve věkovém rozhraní 14-17 let bez špetky inteligence. I když.. kdybych chtěl opravdu vypnout, neřešit nevšednosti všedního světa a dobrých, promakaných seriálů, možná bych se i ponořil do tohoto scénáře nelogičností, špatných kulis, přehrávajících herců a wannabe teenage-cool hudby. Jenže já mám své mozkové buňky rád a rozhodně si je nenechám ničit.

plakát

Dark - Minulost a současnost (2017) (epizoda) 

Opět naprostá pecka! Všechno se prolíná, teď už i minulost s přítomností. Jenže s tímto zmatkem začíná zmatek i v mé hlavě. Kdo je kdo? Hodně postav, málo času na pochopení.

plakát

Dark - Lži (2017) (epizoda) 

Po zhlédnutí první poloviny jsem si byl téměř jistý, že na první díl tato epizoda mít nebude. Napětí se ale stupňovalo a já musím hodit opět pětihvězdu. Neskutečný výkony herců, stále temnější atmosféra a i přes to, že se dost věcí objasňuje, skrytého přibývá exponenciálně.

plakát

Dark - Tajemství (2017) (epizoda) 

Hodně dobrý rozjezd. Zrovna od Němců bych takovou pecku nečekal, skvělá atmosféra ladí s hudbou, z které leze mráz po zádech, scénář ověnčený různými tajemstvími a záhadami, a to vše zahráno špičkově uvěřitelnými herci, do kterých se divák po chvíli vžije a prožívá dobrodružství v jejich očích.

plakát

Jáchyme, hoď ho do stroje! (1974) 

I na mě, jakožto zástupce mladé generace, tenhle film působí pořád stejně, jako na diváky, pro které byl snímek původně natočen. Působí stále neskutečně vtipně. Brilantní herci a ještě brilantnější humor. Tohle je klenot dámy a pánové, klenot české kinematografie.

plakát

Temné léto (2019) (seriál) 

Jako po přesvědčení od ostatních jsem byl docela na vážkách, jestli se do tohohle počinu od velkého N pustit. Zvědavost nakonec vyhrála, a já lituju času, který jsem touhle sračkou zabil. Samotný scénář je tupý jak moje pastelky z první třídy, postavy jsou nesympatické, jejich uskupení se nelogicky mění každý další díl, k žádné jsem si za těch 6 dílů nevytvořil citový vztah, takže mi bylo úplně šumafuk, že umírali jak švestky. Nelogičnost také smrděla v jednotlivých scénách, které ve výsledku děj nijak neposunuly (japonka mluví japonsky bez titulků, nikdo jí nerozumí a stejně neřekne nic podstatnýho). Na debilitu postav jsem si v zombie filmech/seriálech již zvyknul, ale tohle mě dostávalo znovu a znovu. Jediné pozitivum bylo postupné snižování stopáže jednotlivých dílů, díky za zkrácení utrpení. Pozn. pokud někdo z recenzentů žvatlá o tom, že je Black Summer lepší než Walking Dead, tak nejspíš trpí nějakou poruchou.

plakát

Temné léto - Stadion (2019) (epizoda) 

Fuu, tak to mám konečně za sebou. Poslední díl nepřekvapil, chaotické střílení na všechno kolem sebe, nekonečné zásobníky munice, badass pohledy a nelogická třešnička na konec, druhou sérii už nechci, prosím, vidět.

plakát

Temné léto - Tunel (2019) (epizoda) 

Jsem rád, že se stopáž seriálu zkracuje, protože jinak bych to nedal. Nepřijemný, postavy, stupidní chování a scénář shrnutý do věty: "Dělejte cool přeživší a snažte se dostat na stadion!"