Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční

Recenze (616)

plakát

Nad ránem - Ples, nebo můj život takzvaného dvojníka (2019) (epizoda) 

Tentokrát jedeme černé teplouše ve velkém, rovnou celý díl o nich, abychom měli approval od všeljakých institucí zaobírajících se lidskými právy. Avšak dalo se to skousnout, občas prohozené tentokrát suššími jokes, ale šlo to :)

plakát

Nad ránem - Mmmm–hmmm (2019) (epizoda) 

Jak se psalo nade mnou, zatím nejlepší epizoda. Naprosto předvídatelné a stupidní chování, scénář a postavy jsou však doplněné celkem fajnovými vtipy. "Vyrostl by z ní motivační řečník, kterej by rozesílal newsletter až 2x do týdne." - tyhle jokes mě dostávají, pravděpodobně jediná záchrana před jinak otřesným teenage seriálem.

plakát

Nad ránem - Slizová královna v Glendale (2019) (epizoda) 

Po několika dílech si divák prostě zvykne, o tom žádná. I když jde o prach plnou slátaninu žánrů, narážek, špatných herců, špatného scénáře, špatných kulis apod.

plakát

Spider-Man 2 (2004) 

S druhým dílem přichází i více CGI efektů, avšak divák si na to tak zvykne, že to ani tolik nevnímá, kord při roku vydání 2004, éra počítačových efektů. Co se ale nezměnilo je příběh, ten je "našablonován" z dílu prvního. Hlavní záporák, M.J. a chrabrý pavoučí muž, který má výčitky svědomí kvůli popletení hlavy láskou, ostatně to už známe z jedničky. Enemákem je střihoruký Edward a ten je teda perfektní. Je dobře natočen, dobře zahrán, má skvělý hudební podkres a jde z něj prostě hrůza, to se povedlo. Overall se to zdá být docela jako patlanice, ale divák tohoto žánru patlanice rád. Proto to má taky úspěch, ne?

plakát

Spider-Man (2002) 

Dnes už kultovní klasika, první celovečerák pavouka zachraňujícího občany New Yorku. Trochu klišé, ale dá se skousnout.

plakát

Nad ránem - Josh proti apokalypse: 1. část (2019) (epizoda) 

Stupidní a předvídatelné, až překvapující. Většinou se (a především u Netflixu) rozčiluju nad tím, jak je snímek ušit na míru jeho divákovi, jako když vám facebook hází na hlavní stránku příspěvky, co by se vám "mohli líbit", a i tady to hodně zavání, ale zatím se objevilo pár světlejších chvilek, u kterých jsem se zasmál, tak uvidíme, jak moc si to pokazí v dílech dalších..

plakát

Přežijí jen milenci (2013) 

Takhle si představuju upíry. Temná atmosféra, undergroundovej rock, cool a naprosto vyrovnaní upíři, to všechno v osobité režii Jima Jarmusche, normálně se mi chce po dokoukání začít pít krev a mít deprese.

plakát

Zvířata věčného sněhu (2016) (TV film) 

I v chladných místech naší Země tluče srdce a funguje život. Bravurně natočený dokument popisující "sněhová" zvířata někdy z až tak blízkého záběru, že nevěřím svým očím. Timelapsy zachycující housenku po celou zimu, podvodní záběry ukazující jak loví ptáci v Arktidě, natočení nádherné ničím nerušené přírody s uvědoměním, že přežijí jen nejsilnější.. prostě úžasné!

plakát

Chlast (2020) 

Jak již vypíchl jeden z recenzentů, takový typický evropský film. Já evropské filmy zbožňuji. Snímek rozebírá působení alkoholu na učitele v pracovní době. Alkohol funguje jako houpačka - nejdřív jde o skvělou zábavu, poté se zvyšují hranice a následně nastane boom ve formě kocoviny a rozepří. To je i scénář filmu. Pomalejší začátek nás seznamuje s postavami a naznačuje problém, se kterým se postavy potýkají. Pak začíná stoupat adrenalin a i divák si připadá, jako by pil s nimi. Poté se začne hranice protrhávat a divák začne cítit, že je něco v nepořádku. A nakonec nastává již zmíněný boom, jak alkoholický, tak scénářový. Vše je zakončeno perfektním koncem po vystřízlivění, kdy si postavy začínají uvědomovat, že alkohol není zcela potřeba k životu, ale že život funguje jako alkohol. Snímek dokáže v divákovi vyvolat pocit zoufalství, vzteku a uvolnění, avšak taktéž dokáže být chladný, což se projevilo v souvislosti s perfektním soundtrackem. Chvíle ticha - zoufalství, chvíle klasické hudby - vztek, chvíle popu - uvolnění. Je zajímavé, co všechno se v divákovi nahromadí za myšlenky, když se dívá na kvalitní film.

plakát

I Am Not Okay with This - Milý deníčku... (2020) (epizoda) 

Nerad píšu ve stylu "tohle bylo cliché", nebo "dobrá kopírka", ale tak to na mě bohužel vyznělo. Po vynikajících Netflix sériích jako Sex Education a TEOTFW přichází I am not okay with this (dneska už ten název může být fakt jakýkoliv..), který se snaží dostat do podvědomí teenagerů stejným způsobem jako zmíněné seriály, ale nefunguje to, protože jsou postavy ploché, dialogy předpověditelné a já si připadám tak trochu rozpolceně. Wannabe vintage & wannabe cool, ale trochu to vrže.