Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (3 336)

plakát

Pot a krev (2013) 

Před tím, než jsem na to šel do kina jsem byl ve fitku. Pump už jsem bohužel necítil, ale stejně jsem si to fakt užíval. Bay to natočil neuvěřitelně dynamicky a i když tam není moc akce stále se něco děje. To ovšem neznamená, že to neobsahuje hluchá místa. Občas mi vadily i zbytečné voiceovery, ale co naplat. Ústřední trojice je boží (Dwaynea Johnsona budete mít stejnak nejradši), rumunská striptérka půvabná a prostě mě to fakt pobavilo.

plakát

Jerry Maguire (1996) 

Obě linie, sportovní i (ne)romantická mě bavily. Cuba Gooding Jr. byl fakt dobrej a i když jsem jeho možnost zranění neprožíval, jak třeba u Vítězů a Poražených, tak mi na jeho osudu záleželo. I Cruisovi jsem přál, aby byl šťastnej a měl prachy. Dětský herec byl vtipnej a nesral mě.

plakát

Pád Bílého domu (2013) 

Tolik ustřelených hlav a nožů zaražených do mozku jsem už dlouho neviděl, jestli vůbec někdy. Gerard Butler je nekompromisní drsňák a já mu fandil, ať ty zkurvený rejžožrouty všechny pozabíjí...což se stalo.

plakát

Jedna mezi oči (2012) 

Akčňák u kterýho jsem se cejtil fakt hrozně uvolněně. Už od chvíle, co jsou tam stalloneho vězeňský fotky od mlíčňáka, až po drsnýho pardála, jsem věděl, že mě to bude bavit. Samotnej Stallone je tam zase superdrsnej. Furt někoho mlátí nebo zabíjí a v přestávkách si dělá prdel z asijskýho policajta / kámoše. Působilo to na mě, jak kdyby to vyskočilo přímo ze starejch dobrejch devadesátek. Vše se řeší zbraněmi, nebo pěstmi, výbuchy se neřeší vůbec, po zasunutí média do kompu se hned objeví zloduchovy bankovní převody s prapodivným grafickým rozhraním, a hlavní zloduch je cynický hláškující kravaťák (tady dokonce kripl). Neodpustím si necitovat hlášku, jejíž adresátem byl, mimochodem boží, Jason Momoa. "Až budu chtít znát váš názor, koupím vám mozek." Prostě naprostá paráda s finální bitkou na sekery, která nemůže nepřipomenout stalloneho Cobru.

plakát

Gilda (1946) 

Bavilo mne to napětí mezi ústřední trojicí. Skvostná Rita Hayworth flirtující s úlisnými argentinci, což brnká na nervy jejímu expříteli, sympaťáku Glennu Fordovi, který se momentálně nachází v roli poskoka pro manžela Gildy, nebezpečného George Macreadyho. Jako vztahový film je to perfektní. Bohužel naivní zápletka s kartelem mě nebavila a přijde mi, že je tam tak nějak navíc. Ještě mě zaujal poskok, co furt hlavního hrdinu stíral, že je buran. Každopádně nejvíc mi utkvěla scéna, kdy Rita Hayworth zpívá Put the Blame on Mame a hraje při tom na kytaru.

plakát

Žralokonádo (2013) (TV film) 

Konečně jednou hype nelhal. Epická koulervoucnost Sharknada nezná mezí a nezastaví se před ničím. Je to samozřejmě hyperdebilní, laciná sračka, ale vůbec to není nuda. Žraloci jsou naprosto všude a to nejen v hospodě, na silnici, a obýváku, ale i zubama šplhají po laně, nebo z tornáda útočí na vrtulníky. Jenže narazí na chlapáckýho Stevea z Beverly Hills a ten je zabíjí motorovkou v jedné a brokovkou v druhé ruce. Popřípadě je sestřeluje bouchačkou na jednu ránu z asi 300 metrů. Co ale předvádí na konci, z toho by uznale pokývali hlavou i Bruce Cambell, či Reggie Bannister. Prdel je, že i ostatní postavy jsou vtipný, třeba hospodskej vejpitka, co mlátí žraloky barovou židlí. Nebo sexy barmanka, která jede po Steveovi, ale spokojí se s jeho synem. No prostě něco takovýho tu nebylo od dob House of the Dead.

plakát

Naboř a ujeď (2012) 

Nenazýval bych to komedií, ale zábava to byla a mě to fakt příjemně uteklo. Jsou tam dobrý honičky, dobrá hudba a hlavní hrdina mi taky po nějaké době přestal vadit.

plakát

Mrtví a neklidní (2013) 

Já to polidšťování zombíků prostě nemám rád. Sice to pochází od praotce Romera, který své zombíky také rozvíjí, ale v tomto filmu už to přesáhlo hranici dobrého vkusu. Zombíci tu jsou vlastně ukecaní dobráci, a tak si tvůrci museli pomoci jakýmisi nechutně digitálnímy kostrouny, aby vůbec bylo s kým bojovat. Natočené to ale není špatně a ty přelety kamer ze shora vypadají fakt cool. Hudba je taky dobrá takže ten film nejde úplně nemít rád, i když bych chtěl. A ta "romantika" je fakt jalová. Hrdinové mi byli úplně u prdele a jejich osud mě nezajímal. Pokud hledáte zombie romanci, pusťte si raději geniálního Fida.

plakát

Útok na Bílý dům (2013) 

Totálně přehnaná zábava s dobrým a vtipným Tatumem, který i s mladým kukučem hraje fotra a má občas takový, až willisovský hlášky. Celý film je fakt spíše sranda, ale akce není ošizená a při driftování na zahradě Bílého Domu si vrchovatě užijete obojí. Nejmonumentálnější je určitě nálet Black Hawků, ale i všechny přestřelky jsou v pořádku. Jen po každé z nich přijde nasranej Jason Clarke a zařve "kurva zase upláchl," nebo tak něco. A práce s vedlejšími postavami je zvládnutá na jedničku. Dokonce mi bylo líto té Tatumovy slečny, co mu zařídila lístky na prohlídku.

plakát

Spring Breakers (2012) 

Sračka. Nalákalo mě to na kundy a režisérovi slouží ke cti, že o ty mě teda neošidil. Bikiny, kozy a zadky útočí ze všech stran a díky tomu se na to dá alespoň koukat. Bohužel zbytek je onanie nejhrubšího zrna. Nevím co to mělo znamenat, asi nějaká výpověď o stavu mládeže nebo co, ale v tom filmu se děje hovno. Ani tam moc nejsou dialogy mezi postavami. Spíše lidi něco dělají a je to provázeno debilním voiceoverem. No a ta "válka gangů" v druhý půlce a ten konec. Za to by Harmony Korine zasloužil s gustem nakopat do koulí. Holky byly fešandy za ty jedna hvězdička a James Franco byl správně divnej, to se musí nechat, ale opravdu nemám zájem čumět na to, jak hraje na piáno a filosofickým tónem pronáší básničky na úrovni dítěte ze školky.