Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (3 337)

plakát

Vocasy na tripu (2023) 

Docela vtipný, ale čekal jsem víc. Ten vtip, když sjetý postavy viděj nesmysle, byl od Jump Street použitej už tak v dalších pěti filmech. Ale třeba Will Forte, jako megalůzr a zlej páníček byl super.

plakát

Chudáčci (2023) 

Další Lanthimosova podivnost. V kulisách, jak od Karla Zemana, se klátí perfektní Emma Stone hladová po informacích a zkušenostech. Doprovod jí dělá Mark Ruffalo, kterej je hrozně vtipnej. Hraje světáka, co konečně našel někoho, na koho nestačí a je prdel jak tam furt žárlí a naříká. Jinak je to chytré, dialogy jsou velice zábavné a pořád se tam souloží. Emma Stone je tam fakt hodně často nahá a ne, není to ani trochu sexy.

plakát

Hrozba smrti (2024) 

Nenáročná letní zábava. Gyllenhaal líně posedává u baru, pije kafíčko a tu a tam někoho umravní. Do toho hrajou príma kapely a hosti pijou či házej lahváčema dle nálady. Postupně pak přituhuje a na scénu vtrhne šílenec McGregor, kterýho nemaj rádi ani ty zloduši. Bitky jsou fajn, a ta holka je velice hezká.

plakát

Belfast (2021) 

Na pořádné drama moc klidné, na komedii málo vtipné. Prostě takové nijaké. Přišlo mi jak nějakej českej film. Chlapeček přehrával. Nejlepší z toho byla babička s dědečkem. Caitríona Balfe je půvabná žena.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Sci-fi detektivka, která kdyby vyšla jako díl Black Mirror, tak by nikdo ani nemrknul. Jsem rád, že u nás může vzniknout takováhle žánrovka a nepůsobí to trapně. Naopak. Po všech stránkách dobře odvedená práce, i když děj není úplně strhující.

plakát

Bastard (2023) 

Silný příběh, jak se jednotlivec s nezlomnou vůlí pere s osudem. Bojuje proti vrchnosti, ve jménu ještě vyšší vrchnosti, která ho neváhá při nejbližší příležitosti posrat. Bavilo mě to jako obraz doby. Sledovat jak si bohatá šlechta může dovolit defenestrovat komorný, ale na královského vyslance holt musí rafinovaněji. Hlavně to ale funguje emocionálně, kdy vidíme, jak se umanutý Mikkelsen, co musí mít všechno pintlich stává lidskou bytostí s city. Řemeslně a herecky bez výhrad.

plakát

Modrooký samuraj (2023) (seriál) 

Lahůdka. Anime moc nemusím, ale zde je animace opravdu nádherná a akční scény nápadité a přehledné. Hlavní hrdinka je mega cool, často dostává strašně do držky a jen díky výcviku a tvrdohlavosti dokáže přežít a jít dál. Epizody jsou skvěle vypointovány a díky tomu zamrzí konec (první série).

plakát

Sněžné bratrstvo (2023) 

Kanibalismus je takové to lákadlo, díky kterému si film získá pozornost. Ale za mě prim hrály krásné a nemilosrdné hory, šílená zima a vůle to prostě nevzdat. Původní film jsem neviděl, ale tohle ostudu určitě nedělá.

plakát

Večeře po americku (2020) 

Úplně jsem čuměl, jak se to vyvinulo. Začíná to totiž, jako klasická nezávislá pózeřina. Postupem času ale vše začne dávat smysl a film získá nečekanou hloubku. Hlavní týpek si mě tim věčně nasranym ksichtem získal. Byl fakt cool.

plakát

Sisu (2022) 

Finové si natočili takový válečný western. Nádherná krajina hodně pomáhá a dodává tomu punc izolovanosti. Hlavní drsňák není žádný akční herec, ale postupné budování jeho legendy mě bavilo, že jsem pak s chutí toleroval ty nesmysle, co přežil. Je sympatické, že si natočili takovýhle přímočarý film, ale na nejvyšší ligu chybí lepší hrdina, akce nebo alespoň rafinovanější děj.