Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (2 694)

plakát

Sandman (2022) (seriál) 

Velice zdařilá adaptace mého oblíbeného komiksu v novém modernějším hávu. Vizuální lahůdka.

plakát

Corpus Christi (2019) 

Tohle, že natočil režisér Miasta 44? Absolutní pecka. Film mě pohltil a zasáhl. Naprosto suverénně odvyprávěný příběh bez hraní na emoce nebo šablon. Autentické a lidské. To jsou slova, které mě napadají hned po shlédnutí. Základní dějová linka o falešném knězi je vlastně zcela druhotná, jde v prvé řadě o lidi. O přístup, pochopení a odpuštění, které neotřelý mladík přinese do komunity zlomených lidí. Navíc ve svém vývoji upozorní nebo popíchne řadu společenských či církevních neduhů s notnou dávnou přesnosti, aniž by nijak narušil celkový běh filmu. Opravdu klobouk dolů. Nikdo není svatý, ani bez viny a odpustit je někdy to nejtěžší. Tohle si s chutí dám ještě jednou.

plakát

SpongeBob v kalhotách: Film (2004) 

U velrybí dělohy, to bylo jako v tulení cvokárně! První film je naprostá pecka, která spolehlivě pobaví i dospělé. Plno hlášek, vtipných dvojsmyslů, nápaditý svět a osvědčené postavy. Tak jako to funguje i ve straších sériích seriálu.

plakát

Gentlemani (2019) 

Ritchie v tom, co mu jde nejlépe. Herecký koncert, vypilovaný scénář a zajímavé postavy s lehkou dávkou humoru.

plakát

Věc (1982) 

Absolutní nestárnoucí s pecka s mrazivou atmosférou. Zážitek při každém shlédnutí!

plakát

Stopaři (1956) 

Fordovo dechberoucí opus magnum aneb ten nejwesternovětější z westernů. Nádherná krajina, přímočarý děj s hlubším podtextem, který není jen bezduchou střílečkou, ale také nečernobílý hlavní hrdina Johna Wayna v jeho životní roli. Fordovo vyprávění jde více do hloubky a cílí na poněkud zkreslený pohled na americké dějiny s tím, že nechce říci, co je a není správné, nechává to na divákovi.

plakát

Parazit (2019) 

Zpočátku velmi vtipný fim o vyčůrané a zároveň geniální rodince a jejich novém životě mě bavil. Pak přišly nečekané dějové zvraty a daly filmu úplně jiný rozměr. Takže z výborné komedie se film posunul do netušených rovin a po celou dobu udržoval v napětí či případně bavil díky vypilovanému scénáři, plnému nápadů, ale také mimořádně kvalitním hereckym vykonum a režii.

plakát

Banda (2019) (seriál) 

Seriál se naprosto trefil do dnešní přesycenosti komiksovými hrdiny a sráží je z piedestalu dokonalosti. Černý humor v kombinaci s onou demytizací a někdy až šokujícím násilím je pak ideální koktejl, který baví, znepokojuje i ohromí. To vše se povedlo ideálně dějově skloubit, jelikož všechny dějové linky a postavy jsou dostatečně nosné a zajímavé. Ať už se jedná o mstící se čtveřici, sladkou naivku Annie nebo bezkonkurenčního Homelandera. Musím říct, že jsem nevěřil, že by Anthony Starr dokázal vystoupit ze stínu Banshee a takhle ovládnout celý seriál. Myslím, že ve druhé řadě se máme ještě na co těšit.

plakát

Klér (2018) 

Smarzowski tne do živého. Absolutní obžaloba katolické církve na postavách tři knězů odvyprávěná naprosto mrazivě a zkušeně. Pravda, místy kvůli efektu poněkud přitažené za vlasy, nicméně jako vyjádření určitých postojů zcela čitelné. Skvěle vypointovaný scénář, herecké výkony i minimalistické prostředí dělají z filmu nejen zážitek, ale také podnět k zamyšlení.