Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (2 694)

plakát

Deadpool (2016) 

Musím říci, že jsem nadšen. Film svou zábavností a přesně mířenými narážkami proloženými často nápaditou a efektní akcí hravě strčí konkurenci do kapsy. Co na tom, že příběh je vlastně zcela klasická superhrdinská pohádka, naprosto vypilovaný scénář, hlášky a doslova sršící požitek z natáčení filmu, vše nahradí. Ucházející je i záporák, což nebývá častým jevem. Deadpoolův humor mi sedl, Reynolds si s rolí vyhrál. K absolutní spokojenosti však něco chybí. Hlavně fakt, že hlavně v poslední půlhodině film poněkud rezignuje na humornou stránku a více se soustředí na svůj předvídatelný příběh. Také mě moc nepotěšil proces tvorby Deadpoolových schopností natažený zbytečně na dlouho. Film však zaujme již výše zmíněnými atributy, popřípadě svou formou vyprávění a hlavně již na začátku perfektními úvodními titulky.

plakát

Stopař (1986) 

Velice dobrý mrazivý thriller postavený na základě jednoduché premisy o vraždícím maniakovi a utíkající oběti. Film si neustále udržuje vysoké tempo a těží z minimalistického prostoru a démonického výkonu Hauera. Po tomhle filmu jsem si naprosto jist tím, že bych nikdy žádného stopaře nezval.

plakát

Volný den Ferrise Buellera (1986) 

Svérázná komedie o jednom dni za školou a kamarádství. Humor mi úplně neseděl, ale i tak film zvládl místy obstojně bavit. Spíše než dějově mě film zaujal svými vedlejšími postavami (Sheen, ředitel) a nadsázkou.

plakát

Suburra (2015) 

Temná a krvavá italská gangsterka zasahující do prostředí nejvyšší politiky i drobných gangsterů. Příběh držící se zásady oko za oko, ukazuje jak jedna nešťastná náhoda může vést k celé řadě dalekosáhlých změn. Děj nemá moc čím překvapit, ale rozhodně nenudí, jelikož se neustále něco děje. Svou formou si pak film zkouší hrát na trochu artovější notu (přepálená hudba, kamera, vizualizace).

plakát

Steve Jobs (2015) 

Nevím co měl tento film o Jobsovi říci. Hlavní životní témata a konflikty vměstnané do komorního prostředí tří různých přelomových prezentací působily velice násilně a hlavně v tomto podání i nezajímavě. Ono minimalistické konverzační drama mě, jakožto člověku, který o Jobsovi moc neví (a také nechápe jako glorifikaci), nic nedalo a často jsem se ztrácel v záplavě nezajímavých dialogů.

plakát

Spotlight (2015) 

Velký oscarový hráč a silně znepokojivý film. Stejně jako ve skutečnosti film ukazuje poctivou novinářskou práci při rozkrytí tohoto nedozírně velkého skandálu. Scénář výborně dávkuje rozkrývání případu a nedá divákovi vydechnout. Kus práce odvedli také herci, kteří dodali filmu na autenticitě.

plakát

Schmitke (2014) 

Příjemná změna oproti českému mainstreamu, když pominu fakt, že film směřuje do ztracena a zbytečně na konci vyšumí, tak se jedná o atmosférický, zajímavý poutavý snímek z krásného prostředí Krušných hor.

plakát

Tajný život skal (2015) (seriál) 

Zajímavý cyklus o geologické stavbě Čech (bohužel na Moravu zavítá Cílek sporadicky a Slezsko, které nezmíní ani v úvodní znělce, vynechá úplně, jako kdyby jinde skály nebyly), který je bohatý na informace i krásné skalní útvary. Místy už trochu tvůrci vařili z vody, ale celkový dojem je pozitivní. Vrcholem cyklu je pro mě okamžik, kdy si Cílek ve Vltavě bere jeden kámen za druhým a přesně určuje odkud a kdy tento kámen připlul.

plakát

The Program: Pád legendy (2015) 

Film je spíše hraným dokumentem než filmem, který postupně graduje a dějově se vyvíjí. Jelikož jsem s Armstrongovým životem a příběhem dostatečně obeznámen často jsem si užíval jednotlivé scény, osobnosti i zvraty, které film nabízel. Ovšem kdybych tyto náležitosti neznal, musel bych uznat, že je film rozkouskovaný, místy nepřehledný a hlavně končí tak nějak z ničeho nic. Trochu mě také mrzí, že film se zaměřil výhradně na doping a jen okrajově ukázal Armstronga v jeho pravém světle jako namyšleného sociopata, který neváhal ničit kariéry cyklistů. Nad druhou stranu Foster je jako Lance perfektní.

plakát

V srdci moře (2015) 

Zajímalo by mě, zda tvůrci opustili studio alespoň pro jeden exteriérový záběr. Jinak film v porovnání s klasickou Bílou velrybou nabídne pochopitelně lepší akční scény, na druhou stranu však průměrný příběh a co je nejhorší nezajímavé plytké postavy.