Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (2 694)

plakát

Gentlemani (2019) 

Ritchie v tom, co mu jde nejlépe. Herecký koncert, vypilovaný scénář a zajímavé postavy s lehkou dávkou humoru.

plakát

Nabarvené ptáče (2019) 

Byť je každý záběr vypiplaný a pečlivě připravený, neřadí se film mezi zásadní podívanou, která stojí za hlubší pozornost. Oproti knize je děj velmi plytký a ještě více rozháraný. Návaznost a význam za sebou jdoucích scén poněkud pokulhává pro nečtenáře. A tolik přetřásaná skandálnost a explicitnost scén není nijak dramatická, naopak opět ve srovnání s knihou jen naznačuje. Což vítám jako velké pozitivum. Co si budeme povídat, na české poměry i tak těžký nadstandard.

plakát

Věc (1982) 

Absolutní nestárnoucí s pecka s mrazivou atmosférou. Zážitek při každém shlédnutí!

plakát

Bitva u Midway (2019) 

I když se film tváří jako rozmáchlá válečná freska klasického střihu brzy je jasné, že Emmerich dupe na plyn a natočil spíše akční podívanou plnou bitev, kde dal prostor možná až zbytečně moc postavám, a divák tak neměl šanci vytvořit si k hrdinům silnější pouto. Film je vlastně jednou nekončící akcí, což sice lahodí oku, avšak se po jisté době okouká a zevšední.

plakát

1917 (2019) 

Ryan z první světové. Působivě a zajímavě natočený snímek, který je mimořádně napínavý, dramatický a nabitý emocemi. Příběh je ve skrze jednoduchý, což u válečných filmů se dá čekat, nicméně i přes vynalézavé záběry působí poněkud jako velká sázka na jistotu. Tak nějak tomu chybí ta přidaná hodnota, který by mě donutila pustit si film znovu.

plakát

Králíček Jojo (2019) 

Velice příjemné překvapení. Citlivě odvyprávěný příběh na hraně několika žánrů (drama x satira) zvládne dodat emoce, smích i zamyšlení. To vše díky vynalézavé režii, scénáři a především hercům (Sam Rockwell válí!).

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Zdatně odvyprávěný příběh smrdící benzínem se trochu vleče a přináší občas očekávané situace, nicméně pokud se připoutáte a necháte se filmem svést, tak si jízdu užijete.

plakát

Rambo: Poslední krev (2019) 

Nemůžu se zbavit dojmu, že se scénáristé předháněli ve vymýšlení efektivních scén na závěrečné zúčtování, které jako jediné stojí za pozornost, a pak si uvědomili, že potřebují taky nějaké ten důvod k finálním jatkám. Tak tam šoupli první hloupost přitaženou za vlasy, jistě po Slyově důkladné poradě s konzervativními republikány. A ve výsledku to působí až trapně, nicméně svůj účel to plní.

plakát

Na nože (2019) 

Milá, zábavná i zajímavá variace na krimi klasického střihu stojící na vypilovaném a chytrém scénáři, který postupně dávkuje jen tolik potřebných informací, aby mohl diváka zavést, kam potřebuje a pak vše obrátit. Film také stojí na skvělém hereckém obsazení. No a srdce každého diváka si získá kouzelná Ana de Armas.