Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (2 694)

plakát

Trans (2013) 

Použiji slovo, které tady často padá a to překombinovanost. V ději je sice jedna ta pravá linie, ale ty vedlejší manipulativní, se neustále zapřádají do dalších lží a vytváří velice nepřehlednou směs, na konci samozřejmě nechybí finální rozhřešení, ovšem ta nezachrání fakt, že ně to vlastně nebavilo, struktura děje nijak složitá není a pozlátko kolem nenavnadí. McAvoy zde hraje svůj klasický standart, Cassel je dobře obsazen, ale prostor zde nemá.

plakát

Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů (2013) (seriál) 

První díl je naprosto zbytečný, jedná se o sled střípků z života obou bratrů velice násilně a zmatečně poskládaných do teatrální podívané, k tomu mizerně zahrané s přemírou vložené hudby, Druhý díl je naproti tomu zajímavý, dějově se posouvá a celé to začíná dávat smysl, ačkoli zůstaly neduhy s herci i scénářem. Taktéž pokračují i zbývající díly. Celkový dojem je rozporuplný, jedná o tématicky i faktograficky o zajímavý počin, s ucházejícími kulisami i rozsahem, jenže by to více vyniklo s lepším scénářem a v lepších režisérských rukou.

plakát

Otevři oči (1997) 

Slušný námět s rozuzlením, které mě moc nepřekvapilo a v podstatě bylo nevyhnutelné se snoubilo ve filmu, který navozuje divákovi menší depresi, když sleduje život, který nechce prožít. Natočeno je to působivě, Cruz je krásná, ale hlavní hrdina mi brnkal na nervy velice silně.

plakát

Jatka č. 5 (1972) 

Přijde mi to, že sci-fi je zde pouze doplňkem, jedná o retrospektivní dílo, zahrnující celý život jedné osoby, okořeněný zásahem z vesmíru. I tak se jedná o poutavou podívanou, ne zrovna pozitivního života.

plakát

Robinson Crusoe na Marsu (1964) 

Nic originálního se nekoná, opravdu se jedná o převedení známého trosečníka téměř doslovně na povrch Marsu, s tím rozdílem, že Pátka stíhají vesmírné lodě. Dějově se také nejedná o nic přeborného, ale jako nenáročná podívaná diváka uspokojí. Nemuselo to být tak dlouhé.

plakát

Stroj času (1960) 

Snad to nepřeženu, když řeknu, že je to roztomile naivní. Filmu dlouho trvá než se přes řeči přejde k věci a George se přenese do budoucnosti a tam už mění poměry, celé mi to připomínalo spíše epizodu seriálu, protože ono se toho ve filmu moc nestane. Ale morloci vypadají skutečně dobře.

plakát

Lebkouni (1988) 

Naprosto obyčejná akční kriminálka ozvláštněna přítomností mimozemské rasy jako náhražku za nějakou americkou menšinu, Caan se herecky moc nevytáhl, ale i tak se jedná o slušnou podívanou, plnou porozumění a meziplanetárního zločinu.

plakát

Stopařův průvodce po Galaxii (2005) 

Hned po přečtení Adamsovy knihy jsem se musel podívat na tento film. Tvůrci udělali značné změny, celý příběh zmodernizovali, dost toho i přidali a nutno říci, že většina změn je k horšímu, např, obsazení Forda černochem je nepřijatelné, přidání romantické linie mi to dost znechutilo a pozměněný konec to dorazil. Film může někomu připadat ztřeštěný, ale v tom je jeho kouzlo. Co se povedlo je Marvin, obsazení Rockwella, Deschanel či zobrazení samotného průvodce a mimozemšťanů.

plakát

Monstrum (2008) 

Mám s tímto filmem dva obrovské problémy: první, nesnáším když film je natáčen na ruční kameru a snaží se vzbudit pocit realističnosti,když má tak velký rozpočet a za druhé postava kameramana mi neuvěřitelně lezla na nervy, tak otravný a užvaněný člověk to se jen tak nevidí. Herci i příběh moc kvalit nepobrali, vyjímkou je vždy nádherná Odette Annable. Prachsprostě obyčejné monster movie.

plakát

Scanners (1981) 

Velice dobré napínavé a originální sci-fi, potvrzující, že i s menším rozpočtem se dá natočit velice kvalitní podívaná, postavená na dobré myšlence i scénáři. Cronenberg potvrzuje svou vyjímečnost, zatímco na diváka dopadá temná atmosféra filmu.