Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní

Poslední recenze (20)

plakát

Peče celá země (2020) (pořad) 

První série pro mne, jakožto pro fanouška britského originálu, byla moc příjemným překvapením. Moc mi nesedly soutěže jako Masterchef nebo Hell's kitchen, kde se jen řve, všichni se stresují, dorty lítají po zemi, hlavně aby se divák nenudil. Tenhle pořad se mi líbil mnohem více, protože ačkoli je zde také časový limit, soutěžící mají čas si se zákusky vyhrát a navzájem si pomáhají. Příjemnou atmosféru dokresluje povznášející hudba a divák se navíc něco dozví, protože jednotlivé části soutěže jsou proloženy krátkými interview. Oproti tomu 2. a 3. série obrovské zklamání. Výbornou porotkyni Mirku van Gils vystřídala nemastná neslaná Michaela Landová. Asi má s pečením zkušenosti, ale do televizní soutěže se teda vůbec nehodí. Hlavně v porovnání s Josefem Maršálkem, který vždy komentuje důvody, proč se soutěžícím něco nepovedlo, a jak to mají příště napravit, vždy přesně ví, co se stalo a je i celkem vtipný. Michaela vidí křivý dort a prohlásí: "Ten dort je nakřivo." My diváci ti děkujeme za postřeh a posíláme klíčenku, ale vidíme to taky. Role poroty v této soutěži je poradit, má mít dostatečné znalosti, aby odhalila, kde nastala chyba. A tohle Michaela fakt neumí. Osobně je mi navíc strašně nesympatická a úkoly, které zadává, mi přijdou mnohem méně kreativní než ty od Josefa Maršálka.

plakát

Přání (2023) 

O tom, že Disney upadá dlouhodobě, snad není dišputát. I tak jsem doufala, že se ke 100. výročí studia trochu vynasnaží, protože pokud nepočítám filmy od Pixaru, tak se mi od nich líbil snad jediný film za poslední desetiletí. Jeden z důvodů je, že všechny ženské hlavní postavy musí mít tuhle stejnou "quirky personality". Anna, Moana, Rapunzel... Je to všechno to samý, tak jsem doufala, že by Wish mohlo nabídnout něco nového, ale bohužel. Asha je nemotorná a nepříjemně asociální, ale zároveň je vykreslovaná jako kompetentní a svým způsobem okouzlující, což je tak strašně frustrující kontradikce. Jo, všichni jsou občas nervózní, ale musí za každou větou říkat: "bbllllee I am soooo quirky"?! A proč tak mává rukama? Kam se hrabou Italové a Kung-fu panda... Jediné, co chci, je ženská hlavní postava, která se chová aspoň trochu vyspěle a rozumně a třeba, já nevim, má i na něco talent, nebo něco zajímavého umí. U Mirabel nebo Rapunzel mi tohle nevadí, protože se mají chovat tak trochu divně. U Ashy, která nebyla roky zavřená ve věži, a naopak dělá místního průvodce se svými přáteli, je to zkrátka strašně vyumělkované. Její postava se nijak nevyvíjí, neumí kouzlit jako ostatní a prostě má jen štěstí, nic se nenaučí. No srovnejte si to s Mulan, na začátku filmu se v ničem moc nevyzná, ale pilně trénuje, takže její úspěch divákovi připadá zasloužený. Pokud by Asha nebyla hlavní postavou, ničeho by nedosáhla, jen lidem říká, že si mají věřit. Vývoj charakteru žádný (pokud to vůbec lze říci, protože nemá žádnou osobnost, jen je "hodná", což se dá říct o spoustě Disney postav). Osobně by se mi líbilo, kdyby byla jemná, sečtělá a méně naivní, protože to se u Disney moc nevidí a byla by to příjemná změna. Teď k samotné zápletce - nemohu si pomoci, ale musím souhlasit se záporákem. Vyplnit všem všechna přání je prostě blbost, nemohlo by to fungovat a samotný film to potvrzuje, když je jeho rodné město zničeno, protože lidé magii zneužili. Proč by to film ukazoval, kdybychom s ním neměli aspoň trochu souhlasit? Je chytrý a celkem sympaťák, jako záporák se ukáže až poté, co začne používat černou magii, což automaticky implikuje, že vlastně není zlý sám od sebe. Proto by byl, podle mě, dobrý konec, kdyby přišel o své schopnosti a status, to ostatní se mi nezdá přiměřené. Taky by mnohem více dávalo smysl, kdyby Asha od začátku pracovala pro Magnifica a uměla už trochu kouzlit. Takhle nechápu, proč tu pozici vůbec má, když kouzlit neumí. A proč by Magnifico říkal svá tajemství náhodný holce, co zná 10 minut. Kdyby pro něj pracovala dlouho, tak by to bylo mnohem více smooth. No jo, no jo, je to dětskej film, však já už mlčim.

plakát

G-FORCE (2009) 

Tady tvůrci asi použili generátor náhodných slov pro sestavení hlavní zápletky, protože jinak si tu šílenost neumím vysvětlit. Ze začátku to vypadalo docela slibně - parta geneticky modifikovaných morčat, co pracuje pro FBI a snaží se vniknout do sídla Billa Nye? Jasně, super, mám slabost pro hlodavce a je to hezky naanimované. Odtamtud se to však zvrhne v naprostou splácaninu s vraždícím křečkem a krtkem ovládajícím obřího Transformera. To by mi ani tolik nevadilo, kdyby to celé nebylo tak strašně nevtipné a 90% dialogů se netočilo ohledně toho, kdo bude randit s nejvíc sexy morčetem dabovaným Penélope Cruz.

Poslední hodnocení (1 968)

Jak vycvičit draka 3 (2019)

25.03.2024

Kung Fu Panda 4 (2024)

24.03.2024

MAFIA: The City of Gamers (2024) (amatérský film)

17.03.2024

tick, tick...BOOM! (2021)

14.03.2024

Duna (2021)

13.03.2024

Kingsman: Zlatý kruh (2017)

11.03.2024

1917 (2019)

11.03.2024

Fotr je lotr (2000)

10.03.2024

Hitch: Lék pro moderního muže (2005)

09.03.2024

Reklama

Poslední deníček (7)

͏͏

͏͏͏͏