Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Fantasy

Recenze (18)

plakát

Rozčarování - Série 5 (2023) (série) 

Za mě opět série nic moc. Zbytečné běhání z místa na místo, spousta dějových linek, které působí spíše jako vata. Ani jednou jsem se nezasmál a zmizel i ten sarkastický podtón. Prostě to úplně ztratilo ducha prvních dvou sérií. Závěr taky pěkně na nic. Spoiler Zlo je sice poraženo, ale ne tak úplně. Všichni se vzdávají nesmyslně koruny, až skončí u služky. Haló a co Derek?! Pak každá postava dosna krátkou scénu, jak to s ní dopadlo, jako by to nezvládli udělat pořádně v průběhu děje. Prostě odbyté. Konec Spoileru. No samozřejmě přibyl woke, takže z hlavní postavy je lesba a na konci jsou dvě gay svatby. Což vysvětluje i ten úpadek kvality seriálu.

plakát

Eliška a Damián - Epizoda 1 (2023) (epizoda) odpad!

Tohle by měli pouštět studentům na FAMU, aby se naučili, jak dělat kvalitní tvorbu. Stačí udělat všechno obráceně.

plakát

Trinity Blood (2005) (seriál) 

Další promarněná příležitost. Začalo to skvěle. Krásný vizuál, zajímavý námět a dobře zpracovaný a neotřelý svět. Prvních pár epizod jsou obstojné, ale mají potenciál a člověk se těší, jak se to rozjede. Ale bohužel opak je pravdou. Od půlky začne seriál ztrácet tah na branku a místo nějaké epického příběhu jsou z toho krátké epizody, které spolu moc nesouvisí a hlavní postava v nich ustupuje do pozadí a jen sekunduje. Závěr pak přijde strašně rychle v průběhu jedné epizody a je takový wtf?! Velké zklamání. 4/10

plakát

Melancholie (2011) 

Tak tohle se nepovedlo. Možná to je tím, že jsem měl o filmu jistá očekávání, která nebyla naplněna. Dle ukázek i popisu by člověk čekal, že to bude o lidech vyrovnávajících se s koncem světa. Leč tomu je věnováno posledních pár minut filmu. Předpokládal jsem, že to začne svatbou, kde se lidé dozví, že nastane konec světa a film bude o tom, jak se s tím vyrovnávají. Někdo to vezme nihilisticky, jiní budou bláznit, budou se řešit věci z minulosti a vyrovnávat staré účty a budeme sledovat postupný rozklad z počátku velmi solidní společnosti. Nic takového se ovšem neděje. O planetě se sice ví, ale dle vědců nás mine. Všichni jsou s tím ok a tak konec světa nikdo neřeší. Chovají se sice divně, ale ne v důsledku strachu z konce světa. Jsou to prostě jen kreténi. Svatba skončí, všichni se rozejdou a pak jsou v domě jen 4 lidi, kteří dělají nudné věci. Nulové drama, nulové emoce, nulová uvěřitelnost a ani ta atmosféra tam není. Konec světa se začne řešit v poslední čtvrthodince, kdy se ukáže, že se vědci mýlili a planeta Zemi nemine. A i to je vcelku nudné. Jsou tam čtyři lidi, přičemž jeden hned umírá (asi sebevražda) a dítě se nijak neprojevuje. Je to jen takový doplněk. Takže nám zůstávají dvě sestry. Jedna volí přístup mě to je jedno a druhá úprk, který ji zkazí počasí, chvilku se sbírají klacky v lese a je konec. Film je strašná nuda, žádný smysluplný děj, myšlenka, ani ta atmosféra, prostě ubíjející nuda. Jedna hvězdička za kozy Kirsten Dunst. Ano, tato povrchní věc je to jediné, co film může nabídnout. Smutné.

plakát

Černé zrcadlo - Joan je hrozná (2023) (epizoda) 

Co to bylo? Jako čekal bych, že na otvírací díl série po takové době si připraví něco pořádného a ne tohle. Dále mohou být spoilery. V první řadě je to extrémně woke. Drtivou většinu tvoří ženy, jsou tam transky, smíšení páry, samej černej. To je tak extrémní, že to snižuje uvěřitelnost prostředí. Kdyby to byla aspoň kritika téhle společnosti, ale ono ne. Pak je to scénáristicky mizerné. Joan není hrozná. Neudělá nic špatného. Jako jo, dá si pusu se svým bývalým, ale nakonec se stejně rozhodne správně a být věrná svému současnému. A to, že jí nechutná jak vaří? Ale jí to a je k němu ohleduplná. Naprosto extrémní reakce na blbosti. Pak když hledají ten počítač, tak zcela náhodou vyslechnou, kde přesně je. To ten scénář psal někdo večer před termínem odevzdání ne? I ta myšlenka je taková divná a závěr nedává smysl. A za rozmlácení počítače za miliony dostanou domácí vězení. WTF?! Jedna hvězda za výstřih Salmy.

plakát

Hidden (2015) 

Tak tohle bylo velmi milé překvapení. Možná je to tím, že jsem na film narazil až v současné době, kdy úroveň kinematografie citelně upadla a tak tenhle film působí jako svěží vítr. Prvních cca 40 % filmu má sice pomalejší tempo, ale je to plně vynahrazeno hutnou atmosférou a záhadou tajemných "Dýchačů" před kterými se rodina schovává. A diváka zajímá, co se to vlastně stalo a proč jsou možná jediní přeživší na světě. Velmi rychle to ovšem začne nabírat gradaci a pak už je to zajímavá a napínavá jízda s překvapivým rozuzlením. Málo kdy se stává, že by mě film něčím překvapil. Za to oprávněně klobouk dolů. Skvělá atmosféra, skvělé herecké výkony, originální myšlenka a i v celku logický a konzistentní děj (pár prkotin se najde). Za mě 90 %.

plakát

Pod kůží (2013) 

Jedna hvězdička za kozy Scarlett Johansson, českou stopu a krásné prostředí Skotska. Celkově o ničem, tak 60 % je jen vata, kdy Scarlett jede autem. Člověk se nemůže ubránit dojmu, že to mohlo být mnohem lepší!

plakát

Cesta válečníka (2018) 

Kvalita filmu by se dala shrnout slovy klasika: Not great, not terrible. Je to zbytečné dlouhé, místa až nudně natahované. Pak se objevují zcela nevysvětlitelné zvraty, kdyby daný čas raději použili řádné vysvětlení motivů jednání jednotlivých postav. Ty jsou, hlavně u padouchů, až moc kýčovité. Občas se objeví nějaká ta WFT scéna. Na druhou stranu to má dobrou výpravu, obstojnou kameru a hudbu. Pozitivem také je, že i když je to z roku 2018, tak to ještě není zprzněno wokem. 65-70 %

plakát

The Astronauts (2020) (seriál) odpad!

Pět dětí a z toho jen jedno bílé? Ano, typické složení Kanady.... A ještě je tam jen do počtu. Hlavní postava má dvě maminky. Už kvůli tomu woku se na to nedá dívat. Je odporné, že takovou propagandu cpou do dětí.

plakát

Okupovaná kolonie (2016) (seriál) 

Nechápu to nízké hodnocení. Tohle byl jeden z povedenějších seriálů. Postavy uvěřitelné a sympatické, zajímavý nápad, daří se držet napětí a vše dává smysl. Emzáci jsou páni, co tahají za nitky z pozadí, takže je moc nevidíme (skoro vůbec)  a to je dobře, pořád je tam opona, za kterou chcete nahlédnout a občas je vám to dovoleno, ale jen na chvilku. Jediný zápor je, že seriál nebyl řádně ukončen. To je obrovská škoda. Po opravdu nepovedeném Falling Skies, to bylo solidní osvěžení.