Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (8)

plakát

Pomsta (2017) 

Výborná hra kamery a zvuku. A i když je děj předvídatelný, vůbec mi to nevadilo. Z určitých scén mi běhal mráz po zádech.

plakát

Avicii: True Stories (2017) 

Skvělý dokument ukazující, jak křehká duše Tim byl. Z veřejného světa se stáhl už dávno, evidentně však musel trpět dál. Velká škoda neskutečného talentu. RIP.

plakát

Brimstone (2016) 

Moc krásný, silný a smutný příběh. Surovost podtržená dokonalou hudbou. Guy Pearce jako fanatický kněz dokonalý.

plakát

matka! (2017) 

Na tento film jsem se vzhledem k obsazení opravdu těšila. Avšak obrovské zklamání. Možná jsem ho správně nepochopila, ale ani nemám zájem jej blíže chápat, za mě překombinovaný rádobyhoror. Ze soucitu jedna hvězda.

plakát

Návrh (2009) 

Sandra Bullock prostě komedie umí. Podle mě nejlepší komedie roku 2009. Některé scény z filmu jsou téměř legendární - např. tanec v přírodě. Jako jeden z mála filmů můžu vidět znovu a znovu a vždy se parádně zasměju, i v r. 2018.

plakát

Wind River (2017) 

Surový pohled na zasněžený Wyoming. Prostředí, do kterého je film zasazen, je samo o sobě dost deprimující. Dokonalá mrazivá atmosféra po celou dobu filmu. Jeremy Renner v jedné ze svých nejlepších rolí. Elizabeth Olsen jako FBI agentka trochu nedůvěryhodná, ale i tak za mě rozhodně 5*.

plakát

Dej mi své jméno (2017) 

Jemný a citlivý film. Jedna z nejkrásnějších milostných romancí vůbec. Pomalá stopáž mně osobně vůbec nevadila a klidně bych se dívala ještě další dvě hodiny. Ze závěrečné scény a dialogu s otcem mi běhal mráz po zádech. Chemie mezi hlavními postavami dokonalá, naprosto jsem jim to věřila. Po skončení jsem ještě nějakou dobu seděla s otevřenou pusou a jen utírala slzy. Perfektní hudba Sufjana Stevense, kterou si chcete pustit znovu.

plakát

Hrdinové ohně (2017) 

Pocta 19 zemřelým hasičům při zásahu na Yarnell Hill v Arizoně v roce 2013. Film má průměrný děj, osobní problémy jsou naznačeny spíše jen povrchově a některé scény mi nedávaly smysl, resp. by potřebovaly více rozvést (např. jak se z největších dvou rivalů stanou najednou nejlepší přátelé). Ocenila bych i vysvětlení, proč se tragédie stala, případně, zda byla přijatá nějaká opatření, aby se situace v budoucnu neopakovala. Ke konci ukápla i nějaká slzička, a i když se mi film úplně pod kůži nedostal, dávám čtyři hvězdy.