Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Romantický
  • Dokumentární

Recenze (6)

plakát

Haideu jikil na (2015) (seriál) 

Tohle dorama začalo docela zajímavě. Chemie mezi hlavními postavami také fungovala. Bohužel se objevil padouch, který by se hodil tak možná do série X-men. Pokud by chtěl, tak by asi dokázal do měsíce ovládnout svět. Když k tomu přidáme policii, jejíž příslušníci museli mít záporné IQ, vyjde z toho tahle hrůza. Dost jsem u toho trpěl, ale říkal jsem si, že ty nesmysly přece musí skončit. Pak ale přišel 14 díl. Jen jsem nevěřícně sledoval děj a někde v půlce jsem to definitivně vzdal. Pokud Vám alespoň trochu záleží na logice a zdravém rozumu, ruce od toho pryč.

plakát

Keudeuli saneun sesang (2008) (seriál) 

První 2/3 se mě líbily docela dost. Chemie mezi hlavní dvojicí fungovala a i vedlejší postavy byly dobré. Pouze šílený Yang Soo Kyung, který měl být zřejmě vtipný, na mě dělal dojem, jako by byl neustále na drogách a působil pouze trapně. Celou dobu jsem se divil, že ho už dávno někdo nevzal klackem. Potom jako by scénáristovi došlo, že musí natočit ještě dost dílů. Hlavní hrdina, který se do té doby choval poměrně normálně a logicky, začal jednat jako po lobotomii. Zřejmě proto, aby se mohl neustále tvářit jako ušlechtilý mučedník. Bohužel mě to zkazilo celý seriál a musel jsem se vyloženě nutit, abych to dokoukal do konce. Je to opravdu škoda, protože tohle mělo rozhodně na víc.

plakát

Love Me If You Dare (2015) (seriál) 

Tohle bylo obrovské zklamání. První 2/3 byly vážně dobré. Hlavní postavy se k sobě hodily a i kriminální případy byly zajímavé, i když jejich řešení bylo trochu nereálné. Bohužel poledních 6 - 7 dílů bylo opravdu otřesných. Děj nedával smysl. Byly zde nesmyslné a překombinované zvraty a zápletky a i jednání postav bylo nelogické. Kdyby se jednalo o čistou romantiku, nebo dokonce komedii, tak by to ani moc nevadilo, ale vzhledem k tomu, že tento seriál je míněn jako vážná kriminálka, dokukal jsem ho pouze s velkým sebezapřením. Za mě určitě nedoporučuji.

plakát

Milenec z vesmíru (2013) (seriál) 

Jedno z mých oblíbených dorama. Dobře se na to dívá, je tam i dost vtipných momentů, postavy se chovají většinou normálně a logicky. Chemie mezi hlavními postavami funguje moc dobře. Jun Ji Hyun mě do romantiky moc nesedí, ale tady jsem jí to i věřil. Jen jsem si celou dobu říkal, proč hlavní hrdina nezlikvidoval padoucha jednodušeji a dřív. Bylo tam trochu naznačeno, že nemůže nikomu ublížit, ale bez důvodu, nebo vysvětlení. Dokonce tam byl jeden moment, kde stačilo použít svoje schopnosti a padouch by se v podstatě zastřelil sám. Ale to nic nemění na tom, že považuji tenhle seriál za jeden z nejlepších, co jsem viděl.

plakát

Tajemná zahrada (2010) (seriál) 

Tenhle seriál se mně líbil opravdu moc. Hlavní dvojice byla úžasná. Vedlejší postavy, zejména Oska, taky velice dobré. Co se mě líbilo asi nejvíc je, že se postavy chovaly docela normálně. Nedocházelo tu k nesmyslným obratům o 180°, kdy některá z hlavních postav začne myslet na "dobro" té druhé a začne se chovat nesmyslně, jako se to bohužel běžně v Korejských dorama stává, když je potřeba natočit ještě další díly a přitom je většina zásadních věcí již v podstatě vyřešena. Tenhle seriál mohu jen doporučit.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Jsem velkým fanouškem Sapkowského. Knihy mám přečtené několikrát a hrál jsem i všechny hry. Tenhle seriál je pro mě především promarněnou šancí. Atmosféře knih a dokonce ani her se vůbec nepřibližuje. Pro mě je problém v chaotickém přeskakování po různých místech a dokonce i desetiletích v čase. I přesto, že jsem věděl kde jsme a co se děje, jsem se díky tomu nedokázal do děje pořádně vžít. Seriál nám navíc vůbec nepřiblíží místní svět. Kde je jaké království, kdo je to vůbec zaklínač, takže pro lidi, kteří knižní předlohu neznají, to musel být totální chaos. Co se povedlo, byly souboje proti lidem. Zejména hned ten v Blavikenu byl úžasný. Naproti tomu souboje s monstry nebyly nic moc. Zaklínačský styl boje je založen na tom, že je zaklínač rychlý a nenechá se zasáhnout. Tudíž nemohou fungovat jako souboj v boxu, kdy se Geralt několikrát nechá zasáhnout a pak slavně zvítězí. Pokud by ho například striga trefila jen jednou, je po boji. Navíc prakticky nepoužívá znamení což je při dnešních možnostech filmu opravdu škoda. Povídky z předlohy jsou brutálně osekané a ztrácí tím původní vyznění. Místo toho zdlouhavě sledujeme výcvik Yennefer, který místy působí jako parodie. Například chytání blesků do láhve jsem rozdýchával těžko. Stejně tak příběh Ciri, který je z velké části nově vymyšlený je hrozný. Někdy jsou povídky i nesmyslně změněny. Například na zásnuby Pavety v Cintře jde Geralt jako ochranka Marigolda. V knize je pozván královnou Calanthé samozřejmě v přestrojení, protože očekává objevení zakletého Ježka z Erlenwaldu. Je to sice drobnost, ale původní verze je mnohem logičtější. Samostatnou kapitolou je herecké obsazení. Z Geralta jsem měl obavy, ale působí kupodivu dobře. Marigold se povedl také. Problém mám s Yennefer. Nejen že vypadá o 10 let mladší, než by měla, ale i její charakter je naprosto odlišný. Jedna z nejmocnějších čarodějek při souboji u dračí jeskyně dokonce používá meč jako Xena. To je děs. Ciri je typově fajn, ale je naopak o hodně starší než by měla být. Při pádu Cintry má 11 let, takže se pak ještě může vycvičit na zaklínačku. Tady je v podstatě dospělá. Také mně vadí korektní obsazování černochů do rolí, kam nepatří. Černoch jako velitel stráží v Cintře, nebo černý elf v lese působí jako pěst na oko a úplně boří atmosféru. Největší zvěrstvo je ovšem obsazení Fringilly Vigo, která je dokonce sestřenicí kněžny Anny Henriety z Toussaintu. Tam už je změna barvy úplně na hlavu. Navíc každá čarodějka může vypadat, jak chce. Proč by někdo chtěl proboha vypadat takhle? Zkusím ještě druhou řadu, ale mám strach, že to půjde do kopru úplně.