Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Fantasy
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (50)

plakát

Můj policista (2022) 

Tenhle film mě na jednu stranu dost bavil. Děj plynul tak, že jsem neměla čas se nudit. Zajímalo mě, jak se to všechno vyvrbí a jak ústřední trojice bude svým výzvám čelit. Proto mě asi o to víc zklamalo, že jsem se žádného rozuzlení (minimálně pro svůj klid v duši) nakonec nedočkala. Konec mi přišel uspěchaný a nedořešený a asi nejsem dostatečný romantik, abych věřila, že to takhle v realitě funguje. Hlavní postavy mě svým chováním často vytáčely, ale chápu, že tomuhle se člověk nevyhne. Ráda bych taky věděla, co se dělo během těch čtyřiceti let, které ve filmu přeskočili, protože si to nezvládnu představit. Tenhle kousek jsem si pustila spíš kvůli LGBT tématice než obsazení a musím říct, že mě Harry jako herec nijak neoslovil. Vcelku to ale nebyl žádný propadák a tři hvězdičky si ode mě zaslouží.

plakát

Control Z - Season 2 (2021) (série) 

Zábavné to bylo, o tom žádná. Zkoukla jsem to v podstatě vkuse a už jen z tohoto důvodu musím hodnotit dost pozitivně. Přesto myslím, že byla tahle série o něco slabší než předchozí a některé věci mi tam chyběly, nebo spíš úplně nedávaly smysl. Během čekání na pokračování (a zvlášť v poslední době po zhlédnutí trailerů) jsem se bála, že se Sofiina romantická linka bude odvíjet do končin, které se mi nebudou líbit, ale naštěstí tomu tak nebylo, čehož si cením. Pár lidí mě dost vytáčelo, ale jiní zase příjemně překvapili. Nějakým způsobem se tam stále drží parazit, který požírá mozkové buňky a ze svého hostitele dělá nemyslící běsnící stvůru, která neumí nic jiného, než mlátit lidi, akorát tentokrát přeskočil z Gerryho na Pabla. No a konec, ten mě sice trošku zklamal, ale rozhodně se budu těšit na pokračování.

plakát

Tenkrát poprvé - Série 2 (2021) (série) 

Super pokračování, seriál má stále o čem vyprávět a nepřestává diváka bavit. Jsem zvědavá, kam se bude děj ubírat dál.

plakát

Láska padá z nebe (2019) (seriál) 

Toto korejské drama rozhodně řadím mezi jejich nadprůměrnou tvorbu. Hned během prvního dílu zaujme svou originální a zajímavou zápletkou, navíc je to přesně takový typ seriálu, který krásně kombinuje jakousi dobrodružnou linku s romantikou, detektivními prvky a hlavně komedií. Právě jeho humor je asi to nejvýraznější, čím tato dorama vyniká nad ostatními. Člověk si oblíbí skoro všechny postavy, některé na začátku, jiné postupem času, a směje se s nimi. Jsem ráda, že děj nezůstal monotónní, doprostřed hodili zvrat a změnili scenérii. Bylo to fajn oživení, které udrželo seriál zábavným. Co se týče konce, jsem z něj lehce rozpačitá, ale v celku rozhodně fajn kousek, který bych doporučila nejen fandům korejských dramat.

plakát

Třída z Itaewonu (2020) (seriál) 

Jeden z mnoha seriálů o pomstě a síle přátelství, kde vás hlavní protagonista nadchne svým odhodláním a silnou osobností, která graduje celých 16 dílů. Přesto je ale z nějakého důvodu hrozně osvěžující. Člověk si odpočine a užije si podívanou na lidi, jejichž osobnosti jsou úplně odlišné od těch, se kterými se dennodenně potýká. Díky tomu si i ve světě, kde vládne korupce a nespravedlnost a který se dá skoro nazvat definicí kruté reality moderní doby, budete připadat jako v pohádce.

plakát

Startup (2020) (seriál) 

Dobrý seriál s originálním nápadem. Hezky to tam do sebe všechno zapadá a tvoří to celek, který dává smysl. Chvílemi lze považovat za dobrou komedii, jindy jde ale i dost do hloubky a dokáže člověka skoro i rozbrečet. Našla jsem si tam své oblíbence i neoblíbence, ale nakonec se to všechno pěkně srovnalo a zanechalo ve mně dobrý dojem. Doporučuji všem, kteří mají rádi seriály, které je nabijí pozitivní energií, empatií a v neposlední řadě i rozesmějí.

plakát

Julie and the Phantoms (2020) (seriál) 

Jasně, proč ne. Dobrá oddychovka, skvělá na odreagování při nějaké manuální činnosti. A jsou tam fešáci XD

plakát

Agui Kkot (2020) (seriál) 

Já tak moc chtěla dát plný počet. Tak moc! Ale konec mi to překazil. Achjo achjo. Když něco dělám, tak to musím dotáhnout, ať se jedná o cokoli. Proč nechávat něco tak skvělého - což tohle drama fakt bylo - takhle hrozně neukončené. Vážně jsem na konci už nechápala, co se děje a proč. Prostě mi to nedávalo smysl. Nechci jenom kritizovat - bylo to napínavé, pro mě sice docela předvídatelné, ale zároveň se to dalo sledovat naprosto samo a těžko se od toho odtrhávalo. Celkově se mi víc líbila spíš první polovina, ale ani zbytek mi nevadil, kromě výše zmíněného konce - tím myslím víceméně poslední díl, který byl uspěchaný a nedovysvětlený. Nechtěla jsem, aby čtyřhvězdičkový komentář zněl zase jako intenzivní kritika, když já prostě nevydržím, když mi někdo zmrší konec. Zkrátka a jednoduše - nebudu kritizovat, když příběh skončí 'happily ever after, ' ani když mi zabijou úplně všechny postavy. Jediné, o co žádám, je: DOTÁHNĚTE TO. Prosím.

plakát

Ki hwanghoo (2013) (seriál) 

Tak tohle bylo skvělý. I když mě počet dílů ze začátku trochu odrazoval, hned po pár dílech jsem si uvědomila, že to pro mě vůbec nebude problém dokoukat. Ve skutečnosti měl seriál hrozně moc kvalit, co na mě ale zapůsobilo nejvíc, byla ta úžasná hra na divákovu trpělivost. Jako osoba, která dřív jedná, než přemýšlí, jsem strávila skoro celou dobu nadáváním na všechny možné postavy a představovala si sama sebe na místě hlavní protagonistky, jak jim všem dám už konečně do držky (pardon za tu hrubost, ale vzhledem k situaci nelze jinak) . Skutečnost, že taková nespravedlnost zůstala vždy nepotrestaná až do poslední chvíle, mě neskutečně štvala, ale zároveň jsem to napětí, následné zadostiučinění a emoce, které to ve mně vyvolávalo, milovala skoro stejně jako miluju Taltala (Ne, přiznávám se - lžu. Na Taltala to nemá <3) Ehm. Takže nakonec bych chtěla doporučit všem, kteří mají rádi silné ženské postavy a intriky, či mají slabost pro chladné a inteligentní lidi (°____°) , aby doramu nevzdávali kvůli počtu dílů. Rozhodně se to vyplatí zhlédnout.