Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (260)

plakát

Ad Astra (2019) 

Úchvatně natočená vesmírná sonáta, která uvnitř zůstává příliš prázdnou. V porovnání s First man to extrémně vystupuje na orbit.

plakát

Apokalypsa (1979) 

Vystřihnout jediný záběr by bylo zvěrstvo. (Redux)

plakát

Arizona Dream (1993) 

Sice to není žádný prototyp krasavce, ale hrát ten Johnny umí. Místy je trochu, místy hodně vedle, vše však vynahrazuje svojí kvalitní šíleností. Na Kusturicovi je naprosto jasně vidět, že má co říct a dokonce i ví jak, jenže to tak nějak neumí skloubit do celku, který by ve vás zanechal něco nadpřirozeného. Že by to bylo tou jižanskou krví? Tak nějak tomu chybí forma, která by ucelila všechny výlevy. Celé to má pokřivenou logiku, jenže ne kompletně a proto film nemůže zaujmout ani mainstreamového, ani artovního diváka. Bohužel první a poslední scéna to nezachrání. Snít ale můžeme vždycky. P.S. Paul je druhým vtělením Quentina Tarantina :)

plakát

Avatar (2009) 

No potěš pánbůh, nikdo na světě nemůže říct, že už viděl něco takového. Jak se dalo čekat, masakr nás neminul a dokonce i hudba je odpovídající, ve spojení s těmi dokonalými "umělými" obrázky. Spoustu lidí haní film jenom kvůli plochému příběhu. Neříkám, že je dokonalý, ale když hodinu (možná i víc) s otevřenou pusou zíráte na plátno a přemýšlíte, kolik jednotlivých vyvrcholení ještě uvidím, nebyl by to hřích hanit film kvůli plytkosti z které jste ve skutečnosti úplně odvaření? Jistě 3D má i své stinné stránky a opravdu při rychlých pohybech kamery a herců ze strany na stranu začne rozmazávat hrany. Český dabing také nebyl z nejlepších, přežít se to dá, však lhal bych kdyby jsem řekl, že se netěším na verzi v angličtině. Obdiv si Avatar zaslouží také kvůli hercům, kromě Sigourney Weaver snad ani jeden není extrémně známý, ale hraje jim to skoro jako by měli plnou vitrínu zlatých sošek. I přes obrovské výdělky, díky nímž by nemusel pan Cameron až dokonce života pohnout prstem a pověst geniálního tvůrce, mu nezávidím, protože práce na tomhle veledíle mu musela dát pěkně zabrat (hlavně střih, rozloučit se s takovou masou materiálu, zamačkával bych nejednu slzu), ale to aby ho překonal bude ještě mnohem těžší.

plakát

Až na Severní pól (2015) 

Kéž by všechny animáky vypadaly takhle. Zdánlivě jednoduchý příběh postavený především na atmosféře a nádherné animaci, která nepotřebuje tuny efektů ani hyperrealismus, aby vás chytla za srdce. Všechny složky jsou v perfektní rovnováze, zvlášť bych ale vypíchnul propracovaný zvuk, díky kterému na tom Severním pólu doopravdy jste. Je to vlastně jeden z mála filmů, který si stejně dobře užijete, ať už je vám pět nebo padesát, takže kdybyste letos měli vzít potomka jednou do kina, běžte na tohle.

plakát

Babylon (2022) 

Chazellova antiteze k La La Landu, která se i přes svoji úpornou snahu, řemeslnou kvalitu a skvělý casting nikdy nedostane k lehkosti vyprávění a šarmu režisérova předchozího filmu.

plakát

Bezstarostný sex (2007) 

Bylo to celkem vtipné, ale nic převrátného. Dalo se čekat, že nejlepší hlody se budou točit kolem trojky.