Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (751)

plakát

Absolvent (1967) 

Teda doufám, že jsem to na rozdíl od Toma Hansena pochopil správně.

plakát

Aféra Thomase Crowna (1999) 

Výsledná finta a pointa je naprosto dechberoucí. Škoda že se to nedá říct o dalších pasážích filmu.

plakát

Agent Carter (2015) (seriál) 

Feministický diktát, kde všichni muži jsou buď misogynní prasata nebo rovnou absolutní idioti bez špetky logiky. Dobové zasazení, a z něho plynoucí ta správná atmosféra, se sice povedlo na výbornou, ale jinak tahle příběhová „aby se neřeklo” slátanina má oproti vynikající druhé sérii S.H.I.E.L.D. nulové kvality. Důkaz, že politická korektnost dokáže způsobit i více škody, než užitku. Radši znovu druhého Thora, než tenhle dort od strýčků Walta a Stana.

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) 

Season One - 60%: "Sólovka" agenta Coulsona, které nečekaně vévodí neznámý Brett Dalton a jsou to právě až díly odehrávající se po Captain America: Winter Soldier, které za to opravdu stojí. Je to opět hravé, místy zábavné a ke konci i příběhově intenzivní. Problémem toho všeho nakonec není nikdo jiný, než (já proti nim vážně nic nemám) úzkoprsý Marvel, který se snaží zavděčit jak preadolescentnímu děcku, tak jeho senilnímu dědovi. Pokud člověk není fanboy nebo si netouží doplnit znalosti z pozadí druhého příběhu Stevena Rogerse, tak zde není moc o co stát. Uvidíme se za pár měsíců.

plakát

Agora (2009) 

Špatné, hodně špatné. Tak špatné až se tomu ani nedá věřit. Očekával jsem promyšlené drama z dob Theodosia Velikého a ono... nic. Film vypadá jako levná kopie seriálu Řím. Atmosféra na bodě mrazu, jakákoliv silnější příběhová linka zde chybí a postavy jsou stejně ploché jako kružnice Hypatie. Celé to působí, jak kdyby se mezi sebou mlátili ultras fotbaloví fanoušci, kteří místo zeleného trávníku vyznávají bytosti v oblacích. Agora má tak paradoxně stejnou vlastnost jako vesmír samotný - vzduchoprázdno. Myšlenkové i dějové.

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

Pitomý a bezvýznamný film v němž se mág světa filmu Spielberg pokouší ukázat svět dětskýma očima a z obrazovky posílá ve velkých dávkách moudra a ponaučení. Ano, snímek má v sobě víc než se zdá, ale je zabaleným do tak infantilního a s dovolením tupého balení, že jsem u něj ve 12ti usínal a v 16ti odcházel. Pan režisér to v hodně filmech s emocemi myslí dobře. Tady to myslel strašně upřímně, ale koukat se po sté na "nebrečící" Osmetovy grimasy smutku a jeho repliky o tom, že toho a tamtoho má rád a co se to okolo děje a proč je svět tak krutý, to je k nevydržení. Projednou musím souhlasit s "bayfandou" KevSpou, že ten Teddy byl opravdu fajn a zajisté bych ho koupil mladšímu bráchovi. Ale tak nudného robota bych v katalogu přehlédl a nechal ležet ladem.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Panoptikum té nejbizardnější fantazie s režií a scénářem na zakázku, které se od ostatních Disneyovek téměř v ničem neliší. Trikově působí Alenka jako nepovedený vtip (i když ono tak v době Avatar působí téměř vše), v kterém je z jedniček a nul i psí rodinka, což ve finále vypadá otřesně. Nebýt kocoura Šklíby a vynikající Mii Wasikowsky, tak usínám nudou. Burton by měl konečně nad sebou zamyslet. Už i ta Planeta Opic měla lepší atmosféru.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Jak překopat nepsaná pravidla pro „marvelovské“ filmy 101... a taky jak na to násilně naroubovat několik desítek minut čistě průměrné slátaniny. Takhle se promrhává obrovský potenciál a v případě Marca Webba i talent.