Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (338)

plakát

Juno (2007) 

Jednoznačně vkusný, nápaditý, zajímavý a skvěle zahraný (hlavně výkon Ellen mě zaujal) film o dospívání a důležitém rozhodnutí mladé a "jiné" dívce Juno, která nechtěně otěhotní. Já osobně se příjemně a cíleně bavil, film měl určitou jiskru, která mě vtáhla do příběhu. Dívek ve stejné situaci jako byla Juno je na světě mnoho a bylo zajímavé sledovat jak se stím vypořádá. S přísnějším hodnocení díky oskarovým nominacím dávám 7.5/10. BTW: Po Thank You for Smoking mě znovu Jason Reitman svou příběhovou barvitostí velice zaujal.

plakát

Kasandřin sen (2007) 

Už když sem o filmu slyšel, říkal jsem si režie Woody a hl. herci talentovaný Ewan a Colin jako sourozenci, co tomu muže chybět? Musím přiznat že zápletka byla poněkud mrazivě realistická, protože hodně lidí stojí ve stejné situaci jako bratrové a hodně lidí udělá to onu osudovou chybu. Jedná se o film alá život je ironická svině, splň si svůj sen a nes za to následky. Nejvíce mě dostala scéna kdy si oběť vraždy připíjí s bratry a pronese přípitek "na život" což je sarkasmus jako brno už při pomyšlení na jejich plán. Celkový dojem byl velice zdrcující, ale velice slušný. Precizní obsazení a režie. Hodnocení: 7/10

plakát

Keulraesik (2003) 

Korejské "slaďáky" mám velice rád a Ye-jin Son snad ještě více:) The classic není úplně čistá "pětka", příběh byl krásný, je pravda, že byl hodně oslazený a předvídatelný. Přesto do detailu skvěle vypracovaný a hodně poutavý, postavy si zamilujete (hlavně překrásnou Ye-jin Son a sympaťáka Seung-u Jo, který si mojí pozornost získal už v Marathon, kde odvedl úžasný herecký výkon) a po hudební stránce též velmy povedené. Smutek i radost jsem u filmu prožíval a to ve velkých dávkách. Spojování obou příběhů typickými znaky bylo dost příjemné a důkaz, že i láska se dá dědit generačně:-D Hodnocení: 9/10. (Trochu jsem přivřel oči k drobným výhradám. Za obsazení k příběhu matky jsem se po dlouhém váhání, přiklonil k "bodíku" navíc.)

plakát

Keurosing (2008) 

Crossing je pozlacená vařečka s pružnou rukojetí, jenž oplácává divákovo srce až do emotivního výbuchu, plného smutku, lítosti, soucítěnosti a nářku. Příběh je krutý a žádnou pozitivní linku za účelem radosti či optimismu zde nenajdete, což napomáhá uvěřitelnosti a diváckému udivení s bezohlednoti drsné komunistické doby a aktů v ní prováděné (páchané).Inu Kim Tae-gyun prostě dokáže člověka dojmout, ikdyž tomu občas napomáhá či spíše přinucuje kýčovitostí retrospektivních záběrů a nelítosnou kamerou (je to snad špatně?). Prostě další citová vyděračka na korejský způsob, ale určitě ne tuctová, naopak jedna z nejlepších a nejsmutnějších. Hodnocení: 10/10.

plakát

Kick-Ass (2010) 

Skvělý "popcorňák", který si pustíte s přáteli a společně se pobavíte, dokonce občas až nečekaně brutální, nicméně stále velice optimistický a stylový snímek. Tento chytrý film má v sobě všechno, co dnešní divák od filmu očekává.

plakát

Kickboxer (1989) 

Typická a stokrát ohranná zápletka, však s náramně kouzelnou atmosférou (která tkví v efektivně laděném tréningu). Van Damme je v nejlepší formě a jeho osobité charisma snad nikdy nebylo větší. Ikdyž má více k bojovníkovi než k herci (co si budem nalhávat, jeho herecké kvality jsou nulové), když začne mávat nohama do všech směrů a výšek, stojí to za to. Velmi kvalitní B-čko s dobrým záporákem a filmové dílo patřící k tomu lepšímu ve Van Dammově herecké kariéře. Hodnocení: 6.5/10.

plakát

Killer (1989) 

Asijský masterpiece a akční jatka podpírající silnou emotivní stránku filmu, která svojí procítěností lásky, přátelství a pomsty, musí pohladit u srdce každého filmového milovníka. Na dokonalosti "zabijáka" též přispívá krásná melodická hudba a nejsympatičtější nájemný vrah v dějinách filmu. Osobní přestřelky na plátně říkají Johnovi Woo pane a nikdo ho v tomto ohledu nevystřídá. Díky takovéto "lahůdce" je celosvětová kinematografie o to hřejivější. Nezapomenutelný filmový zážitek a klasika akčních filmů. Hodnocení: 10/10.

plakát

Klik - život na dálkové ovládání (2006) 

Klik je poněkud nevšední komedie se silnými dramatickými vsuvky a určitě zajímavou náplní. Adam sendler je velice dobrý herec (to jak umí doopravdy hrát ukáže o rok později ve "volání na pomoc"), který mě svím "zákeřným" humorem dokáže vždy dostat do nálady. Komická vložka filmu je ikdyž se na první pohled nezdá, velmy podařená (většinu zdařilých fórků jsem pobral až při druhé projekci, hlavně tech ironických, které Adam tak dobře ovládá). Dramatická část se začne projevovat cca ve ve 2/3 filmu, ostře až od smrti Michaelova taťky. Emotivně mě film dostal, rodina Newmanových mě přirosta k srdci, takže jsem s nima prožíval každou minutu. Kate je opravdu překrásná žena, hrozně jí to v tomto filmu slušelo, i jako postarší paní byla pořád půvabná. Krásné zpříjemnění večera. Hodnocení: 8/10.

plakát

Klub rváčů (1999) 

Bomba film, nemohl sem přijít jaký termín by popisoval tento film, ale "bomba" se mu nejvíce přibližoval i když se jedná o hodně velkou nadsázku, ale i ta "blomba" je ve filmu dost důležitý slovo pokud si vezmete recept alá co se dá udělat z mýdla. Klub rváčů je vrcholové dílo Finchera, které on sám nepřekoná + moji 2 nejoblíbenější herci a dokonalý příběh o pouličních rvačkách= přesně můj vkus. Tento film považuju za jeden z nejlepších všech dob, viděl sem ho mockrát a nikdy se ho nenabažim. Oba hl. herci hráli na 100%. Sám nemám slov co k tomuto filmu dodat je to opravdu veledílo, které nemá obdoby a nezapomíná se na něj. Hodnocení: 10/10.

plakát

Kluci nepláčou (1999) 

Poutavé a hlavně silné drama o lidské krutosti a odlišnosti, jenž v mnoha případech vede k nepochopení a odporu. Už si ani nepamatuji kdy jsem naposled takhle od srdce fandil hl. postavě a přál jí štěstí. Příběh a vyvrbení děje snad nešlo neemotivně prožívat, dokonce jsem při krutých scénách v koupelně a při znásilnění hmatal na přehrávači po stopce, jelikož to mírně přesahovalo mou toleranci (prostě jsem se na to nedokázal dívat). Fakt, že se jedná o pravdivý příběh jen potvrzuje lidskou "nelidskost", styďme se všichni. O výkonu Hilary není třeba hovořit, smekám. Hodnocení: 9/10.