Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (338)

plakát

Bláznivá dovolená (2015) 

Dobře kořeněná zábava. Kostra příběhu již stokrát řečena, ale originálních komediálních vsuvek tam bylo dostatečně. Stylová nenarocna slátanina a.k.a moderní roadmovie které jsou pravě v kurzu, tak proč ne?

plakát

Bláznivá komedie (1990) 

Není to sice čistě na výbornou, avšak i přes slabší konečnou půlhodinku filmu (hlavněposlední epizodě trochu docházele šťáva) jsem se nesčetněkrát z plných plic nasmál. Jedná se o jednu z mých prvních zkušeností s Italským filmem, proto možná lehce "zaujaté" hodnocení z mé strany.

plakát

Blbý a blbější (1994) 

Opravdu "dumb", avšak svůj účel to plní, je zde celá škála opravdu vtipných situací kde se dva blbci předhání o vetší demenci. Působí to usměvavě (sice ta "krimi" zápletka rýsující se ke konci byla dosti chabá a nebavila)... já se bavila a o to mi šlo ;) _ 71%

plakát

Boj (2007) 

Jet Li vs. Jason Statham = přepointovaná rádoby cool shitka s absolutně nevyužitým potencionálem, jenž snímek pevnějším scénářem mohl mít. Vše je moc postavené na hlavu, žádná chemie mezi postavamy neprobíhá, ani kamera není stabilní a "koukatelná" v závanu akčních přestřelek. Sice jsem zažil horší pokusy o kvalitní akčňák, ale mé očekávání na "war" bylo tak vysoké, že tuhle slátaninu nemohu ocenit "dobrým" hodnocením. Z nadějně vypadajícího projektu se vyklubala další tuctová vyvražďovačka s absencí dobré filmařiny. Hodnocení: 4.5/10.

plakát

Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu (2006) 

(Pro začátek: Borat není žádný prachsprostý rasista a svým jednáním pouze poukazuje na nesmyslnost rasismu a nejenom něj. Takže se nejdříve zamyslete nad svými ukvapenými záběry o silném rasistickém podtextu z úst hlavního hrdiny a pochopte skrytou hloubku jeho "poselství"). Naprosto originální, spontální a ulítlá porce zábavy, která má za prvotní účel pobavit a to se jí daří ku*evsky dobře. Humor je velice ostrý, což si najde celou řadu odpůrců a záporné kritiky, ale musíte si uvědomit, že skvěle propracovaná postava Cohena (Borat) žádné mravní meze nezná a "normální" (americký) způsob života je mu a neznámý a dusud nepoznaný. Pokud na tyto "podmínky" přistoupíte a budete respektovat pravidla, které snímek nastolil (chce to mít nadhled nad věcí), budete se bavit více než královsky a smích nebude znát konce. Borat je dosud nejvtipnější inteligentní sonda do americké kultury a svým svérázným stylem natáčení nahlíží do mnoha nevšedních situací, v kterých se američtí občané mají možnost svobodně předvést a poukázat na svou "dokonalost". I like you, Borat! Hodnocení: 9/10.

plakát

Bourneovo ultimátum (2007) 

Muhahaha...tak Greengrass posunul "mýtus" do stejných kvalit prvního dílu (což bylo nadmíru težké, protože Doug Liman vytvořil z Bourneho eso amerických špiónů/nájemných vrahů) a následně trumful sám sebe v bezprostředním pokračování. The Bourne Ultimatum je nejlepší akční thriller nové doby a svým bezchybným zpracováním se zapisuje do elity kinematografie vůbec (alespoň dle mého mínění). Vše, co jsem v předešlém díle chválil, zde platí dvojnásob, snímek vrcholý a jeho erekce sahá až po vrchní kanceláře špionážní agentury. Greengrass stvořil dokonalou cestu za poznáním skryté minulosti a tímto akčním orgasmem nasedá do vlaku nejváženějších režisérů. Co ku*va ještě chcete slyšet? Hodnocení: 10/10.

plakát

Bourneův odkaz (2012) 

Oproti dokonalé trilogii nedostačující. Ovšem jedná se o nápaditý vyvedený snímek.

plakát

Bournův mýtus (2004) 

První příběh o agentovi Jasonovi Bourneovi mi doslova vyrazil dech a od pokračovaní jsem neočekával vyrovnání nastolené laťky, nýbrž vkusně důstojnou dvojku. OMYL, Greengrass je muž činu a z Limanem kopal do míče na stejném hřišti (jen o 2 roky později). Tempo vzrůstává, Bourne vyčichává nebezpečí, poznává nepřítele a jeho slabiny, získá si odpovědi na své otázky a jako stín mizí v chaosu, který nastolil (ovšem změnil vkus a místo vražedné propisky tantokrát použil srulované noviny). Bourne je prostě zpět a hodlá si prosadit své, ať to stojí, co to stojí. Hodnocení: 10/10 BTW: Skladatel John Powell mě snad nikdy nepřestane překvapovat, lišák jeden.

plakát

Boží show (2006) (pořad) 

Jedna hvězda za okurku :D. Nevydrželi jsme se na to koukat moc dlouho. Příšerný!!

plakát

Braindead - Živí mrtví (1992) 

Naprostá kultovka, kterou snad nelze strávit bez znechucených pohledů a smrsknutých žaludků. Zombie masakr s hektolitry krve a hlavně geniální parodie na Splatter horory (dokonce bych řekl, že se snímek dá považovat přímo za "splatter"). Náramně jsem se po celou dobu bavil a vyžíval v zábavném vraždění zombie, které (zdánlivě) nemělo konce. Scénu ze "přátelskou" sekačkou považuji za jednu z nejlepších scén filmografie vůbec. Peter Jackson je naprostý úchyl (!!!) a pozdější režie slavné trilogie jenom dokazuje jeho uměleckou všestrannost a obrovský talent, bravo! Hodnocení: 10/10.

Ovládací panel
12 bodů