Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (338)

plakát

District 9 (2009) 

Sci-fi nářez s pořádnou atmosférou, pestrým příběhem, slušnými triky (avšak při přihlédnutí k poměrně "malému" rozpočtu jsou triky více než slušné) a výbornou režií, doplněný bravůrným výkonem neznámého hl. herce. Druhá polovina se malinko "dusila" v ději, oproti pestré první polovině a sázelo se zde spíše na shoot 'em up , stejně ponechám max. hodnocení, přotoože se jedná o VELMI poutavý snímek se skvělým nápadem (což je u sci-fi velmi důležitý aspekt).

plakát

Divoké kočky (2000) 

Na snímku Coyote Ugly není sice vůbec nic nového, nepředvídatelného či přelomového, co by vás na typické Hollywoodské "shit" romanci oslovilo, ale minimálně filmovou společností krásných žen, by vás snímek mohl trochu oslovit. Talentovaná a chudá kráska se sama topý v nelýtostném velkoměstě. Potká na své cestě milého prince a splní si svůj celoživotní sen stát se písničkářkou? ...Jasně, zku*veně originální že? Musíte, ale omluvit slabí scénář, slabou stylizici postav i celkovou nesmyslnost snímku a soustředit se jen a pouze na divoké kočky tančící (teda sexy tančící) za barem u hnusnýho kojota. Pokud tak provedete, zpříjemníte si tech nudných 100 minut a třeba se k mokrým tričkám někdy i vrátíte (haha). Řekl jsem už, že je film zbytečný jako chcaní na el. dráty? Hodnocení: 4/10.

plakát

Divoké vlny (2007) 

Jeden z nej animáků tohoto roku, ta příjemná atmosféra plná svěžěsti snad musí vonět každému. Podáno tou nejroztomilejší formou, "toulavá" kamera dosti zábavná a nezapomenutelný kuře Joe šéfuje celé zábavě. Hodnocení: 8/10 BTW - dokonalost vizuálního zpracování mě nepřestane nikdy udivovat.

plakát

Dobrý Will Hunting (1997) 

Skvělé psychologické drama o lidech a o životě samotném (moje nejoblíbenější téma) líčící jedno moudro za druhým, ač se vše pevně schovává za geniálním scénářem tak, aby vám vše krásně do sebe zapadalo až při závěrečných titulkách, kdy si připustíte, že jste shlédli fantastické dílo a postava Willa vás bude myšlenkami ještě dlouho trápit svým razantním krokem do života (správnou nohou). Jak se podařilo dvoum "zelenáčům" stvořit tak složitě, dokonale propracovaný scénář, je mi pořád otázkou a o samotném zahrání svých rolí ani nemluvě, avšak místo údivu bych jim spíše zatleskal za mimořádný výkon (hlavně tedy Mattovi, který dostat více prostoru k předvedení svého talentu). Robin Williams dostal právem nejvišší ocenění za vedlejší roli, což mluví za vše a dosti příjemně Mattovi sekundoval. Za nejemotivnější okamžik filmu považuji scénu, kdy se Ben (bezeslovně) dozvídá o odjezdu Willa z města na skoro samotném konci snímku a splňí si tak své přání o "tichém" rozloučení. Hudba Dannyho Elfmana byla (jak vždy) výtečná a spolupráce Kevina Smitha jenom potěšila=) Hodnocení: 9/10.

plakát

Dokonalý svědek s.r.o. (2015) 

Hart to drží nad vodou, Gad se snaží (jak je možný, že si tohoto obtloustlého herce pamatuji z filmů jen podle jeho holčičího pištění či zpívání...zvláštní). Celý wedding gang si vystřihne nějakej ten šprým, je to svěží, je to sranda, co víc od toho čekat? asi nic

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Velkolepé, strhující, tajemné, chytré...Scénář se bratrům Nolanům ohromně vydařil a samotný Christopher téže skvěle natočil. Chytlavá pointa a temný příběh, plný rafinovaných osobních soubojů a taktik. Že nic není jak se zdá, zde platí dvojnásob. Kouzla jsou velice záhadným a poutavým tématem, tento snímek patří v "magic" kategorii k těm nejlepším. Hodnocení: 7/10.

plakát

Donggam (2000) 

„Tak plyne čas." Ditto je roztomilá romantika z příjemným nádechem Sci-Fi ve stylu Il mare. Srovnání z již zmíněným pozdějším počinem Hyun-seung Leeho si nemůžu odpustit, protože toho mají hodně společného ve všech filmových ohledech. Každé srovnání musí mít zákonitě vyhodnocení, takže po delším rozmyšlení bych se přiklonil spíše ke snímku Il mare a to z jediného prostého důvodu: Jeon Ji-hyeon sem si zde oblíbil a zalíbila se mi, naopak u Kim Ha-neul to říci nemůžu, prostě mi tam nějak neseděla. Kromě "nesympatické" herečky ještě zmíním dost pomalý a místy nezáživný začátek (rezjest). Čím více se snímek blížil konci, tím více jsem si ho oblíbil. Všechno směřovalo k výbornému ukončení, které za sebbou nechalo pár nedořešených otázek pro myslícího diváka. Příjemné strávení důležitého času a další pochvala směřující ke korejské romanci. Hodnocení: 7.5/10.

plakát

Drsný časy (2005) 

Filmová jízda přes všechna svinstva a sračky, které v temných zákoutí LA naleznate. Díky velice sugestivnímu pohledu do nitra zločinu vás snímek pohltí svojí depresivní a šokující atmosférou. Z režijního hlediska se jedná o více než vydařený počin a David Ayer věděl moc dobře, co dělá. Ke konci občas strácí příběh na intenzivitě, ale poslední scéna, která umožnuje divákovi vlastní dořešení situace a nutí ho přemýšlet o sledu událostí, to naprosto vynahradila. Chvíli mi trvalo stotožnit se z rolí Baleho, ale postupně jsem čím dál víc žasnul z elánu, který do své role vložil, až si jako šíleného Jima neumím představit nikoho jiného. Že měl Ayer co dočinění ze "Training Day" je hodně znát a můžeme jen doufat, že se bude pořád ve své práci džet stejného tématu, protože na to má ten pravý cit. Harsh Times není nic jiného, než našlapaná krimi jízda, která má pořádně ostrý říz. Hodnocení: 8/10.

plakát

Du eolgurui yeochin (2007) 

Bláznivá komedie s dramatickými vsuvky(občas velice silnými).Tentokrát je příběh vyprávěn hodně komicky a s nadsázkou, v některých momentech snímek připomíná nejslavnějšího zástupce tohoto žánru my sassy girl, podobná stylizace, příjemnost i chování postav. Srovnávat MSG s tímto filmem je opovržující a nevhodné, protože Two Faces of My Girlfriend je jen slabá náhražka veledíla Jae-yong Gwaka. Přesto komická vložka snímku je víceméně zábavná a příjemně směšná. Postupné proměny hl. hrdinky sice ke konci strácí na šarmu, ale dostatek gegů "rovnováhu koukatelnosti" vyvyžuje. Dramatické scény by to chtělu trochu prostříhat, nicméně poslední půlhodinka v rytmu citového vydírání obstála a pár slz vyvolala. Sympatie filmu ktví v hlavních postavách, je jim soustředěna většina pozornosti, režisér spoléhal na haromonii a spolucítění páru. Jestli se Lee Seok-hun neinspiroval filmem Me, Myself & Irene, tak již nemám dalších, větších výhrad. Hodnocení: 6/10

plakát

Důkaz (2005) 

Skvělé drama s velice zamýšlejícím nábojem a úžasnými hereckými výkony. Génius nemá k bláznovi daleko, stejně tak jako (v tomto případě) dcera ke svému nemocného otci. Proof určitě nepatří mezi divoké koně svého žánru, ale je to minimálně velice důstojné drama, které neurazí a zaslouží si 95min vaší pozornosti (jestli né více). Konečná recitace "bláznových" poznámek a otřesné zjištění, které nadcházelo mě netlumeně posadilo na zadek a konec alá "domyslete si to sami" mi také dosti seděl, inu opravdu jsem se bavil a odešel od obrazovky nasycen a spokojen, vřele doporučuji. Hodnocení: 8/10. BTW: Gwyneth svou roli zahrála úchvatně, skrává v sobě obrovský talent.