Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené seriály (5)

Dexter

Dexter (2006)

„I'm not the monster he wants me to be. So I'm neither man nor beast. I'm something new entirely, with my own set of rules. I'm Dexter." Introvertní a mírně cynický posel spravedlnosti, který náš zkažený svět, zbavuje lidského "odpadu", přesněji potenciálních vrahů a postrachů společnosti, kteří přináší čestným lidem bolest a utrení. Přesto vše ho nejde brát jako spasitele lidstva či strážce nevinných duší. Spíše jako nevyplněnou mezeru mezi člověkem a stvůrou (mysleno jako vrahem), neakceptovaným a neomylným soudem, z kterého se nedá odvolat ani utéct. „Dexter jsou tvoje výčitky, které tě po spáchaném zločinu doprovází, sledují a nedají ti spát..." Každý z nás má v sobě kousek "dextera", kterého nás podvědomí nutí schovávat za falešnou maskou, aby ostatní nepoznali po čem naše "choutky" prahnou, co shováváme před světem, jaké tajemství nás poutá a odděluje od neuznávané reality. Máte-li slabost pro velice morbidní a neotřelý styl humoru, "DEXTER" je seriál pro vás. Hodnocení: 9/10. BTW: Michael C. Hall pojal Dexterovu nevyspitatelnost a jeho "poslaní", naprosto senzačně.

Californication

Californication (2007)

Právě jsem dokoukal 4 sérii (už točim 1-6 serii asi po 4tý) a pořád se nemohu nabažit toho kundou a chlastem zavánějícího vzduchu který všemi sériemi proudí. Hank je asi moje nejsympaičtější postava z celého filmového průmyslu (nejenom pro to ze bych chtěl být jako on, kdo ne?,). Ironický humor je zde přesný šálek mého čaje s rumem a navíc Karen je moje seriálová láska už od chvíle co jsem jí v prvním díle spatřil (takže věčné Hankovo snažení o to jí dostat zpět prožívám s ním). Od 4té série seriál trochu ztrácí na síle, ale udržuje si stále vysokou laťku humoru a závislivou koukatelnost. Samozřejmě českej dabing stojí za hovno. Californication je seriál numero uno v mém srdci....btw: abych nezapoměl na božskej soundtrack doprovázející každou sérii, přesně podle gusta.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Sice je Red Dwarf užitečný asi jako automat na kondomy ve Vatikáně, však označení K-U-L-T-O-V-K-A mu nikdo nesebere. Proklatě zábavné, satirické až to u srdce bolí a naprosto ojedinělé příhody nejzábavnější posádky celého vesmíru. David "miluju kari" Lister - netalentovaný decibelový maniak se svým spuchlým smradem ponožek z jeho prádelního koše, který po prvním nádechu přirovnáte spíše k ranní stolici King Konga. Egoistický kocour, kterému chybí málo k tomu, aby ho kvůli své kráse zakázali. „Maa-gooor" Kryton - Chachumbabu (Vykuk v plechovém rouše) s fiktivní analýzou různých druhů ovoce (vede banán). Počítačový transvestita Holly s IQ větším než hnusný plesnivý povidlo, který má důvtip a šarm německýho ovčáka po transplantaci hlavy či 6000 učitelů tělocviku. Nakonec neurotický narušený pomatenec, dinosauří kůže, prolhanej úskočnej a sviňskej prevít s šarmem a společenskou grácií filcky alá hologram Rimmer - karikatura muže, jež by nepřelstila ani čajový pytlík. Tato ďábelská parta se ubírá vesmírem jako chrchel plovoucí v toaletní míse života a vtáhne každého návykového diváka do svého huňatého náručí, ať jste praštěnej brejlatej prznitel dětí nebo slizkej had s morálkou kudlanky nábožný, dwarfománie je neúprosná a nevyhnutelná. Lepší sitcom by ani malicherný byrokratický hnidopich nevymyslel. Hodnocení: 10/10. „Kosmu zdar".

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

Přeskočim všechny vychvalující superlativy a půjdu rovnou k samotný podstatě SP, která mě nikdy nepřestane udivovat,naplňovat a bavit a to je: vzít globální problém (senzaci) - zasadit ho do naprosto stupidních souvislostí - nafouknout ho jako balon stupidity a pomalu ufukovat reálný dopad problému - když je balon uplne vyfouknutý nasadit ho Kennymu na hlavu, nechat Kennyho udusit (you bastards), simulovat balon na hlavě jako kondom na penisu a omrdat prdel velikonočnímu zajíčku na velikonoční svátek - vše provést nejvíce vulgárním a kontroverzním stylem = I'm goin' down to South Park gonna have myself a time, (Kyle + Stan) Friendly faces everwhere humble folks without temptation, I'm goin' down to South Park gonna leave my woes behind, (Cartman) Ample Parking Day or Night, people spouting, "Howdy, Neighbor" I'm headin' down to South Park gonna see if I can't unwind, (Kenny) I like girls with big vagina, I like girls with big fat titties So come on down to South Park, and meet some friends of mine.