Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Komedie
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Pán prstenů: Dvě věže

Pán prstenů: Dvě věže (2002)

Snad ještě o něco lepší než Společenstvo. Ani po těch nesčetných zhlédnutích to neztrácí nic ze svého kouzla. Velkolepý zážitek, z něhož libovolná čtvrthodina strká do kapsy většinu filmové tvorby.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Jeden z nejpůsobivějších snímků vůbec a takřka dokonalá adaptace. Uhrančivou novozélandskou krajinou a fantastickým soundtrackem Jackson skvěle vystihl charakter předlohy. Jediná má menší výtka směřuje k vizuální podobě některých postav, se kterou nejsem, jakožto fanoušek knih a obdivovatel ilustrací Teda Nasmitha, úplně spokojený, přesto se ale nedá říct, že by mi jakákoliv vyloženě vadila, navíc na tomto poli vše vynahrazují dokonalí skřeti a skuruti. Vskutku mistrovské dílo.

Excalibur

Excalibur (1981)

Nejikoničtější a pravděpodobně i vrcholné filmové zpracování Artušovských legend...a to nejen díky monumentálnímu hudebnímu doprovodu od Richarda Wagnera a Carla Orffa. Nějaké chyby bych hledal jen velmi těžce, co do drsnosti si Boormanova epopej s předlohou nijak nezadá a samotná jeho vize britské mytologie je rozhodně více než zajímavá. A upřímně řečeno, ačkoliv jsou ty kostýmy a kulisy historicky zcela mimo, já už si to bez nich nedovedu představit. Společně s filmy ze Středozemě vrchol žánru. Plný počet a moje hluboká poklona k tomu.