Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (2 328)

plakát

Pozor! Státní hranice - Jugoslávská cesta (2019) (epizoda) 

Legendy o úspěšných emigrantech a exulantech - jistěže byli i tací - jsou tu zpozemšťovány, byť skutečné tragédie byly také. A nebylo jich málo. Život je bohatý.

plakát

Pozor! Státní hranice (2019) (seriál) 

Hlavní poslání těchto seriálů České televize je zřejmé - přibližování novodobých dějin, zpřítomňování událostí, které zítra už budou zapomenutými historickými fakty. Do úvahy je nutné brát i imigranty nejrůznějšího typu. Zřejmé je  i záslužné.

plakát

Komisař Moulin: Policajtka (2001) (TV film) 

Tématem i záběrem mimořádně zdařilý a silný díl. I policisté jsou lidé, lidé, kteří si zaslouží náležitou úctu a pochopení.

plakát

Svatopluk - vládce Moravanů a Slovanů (2022) (TV film) 

Široce založený dokument vytahuje z archeologických vykopávek, analýz DNA i sporých údajů  historických pramenů maximum. Moravský základ české, slovenské, polské i maďarské státnosti je tu zachycen zvláště plasticky.

plakát

Temný les (2020) (seriál) 

Německá důkladnost konečně doklopýtala do konce ponurého příběhu. Síla skutečnosti klade nejeden choulostivý dotaz. Po funkčnosti prokuratury, policie i hranic lidských práv usvědčených pachatelů a jejich pomocníků. Ale i obětí, mezi něž patří pozůstalí. Uspokojivých odpovědí je povětšinou pomálu.

plakát

Skrytou švýcarskou krajinou (2014) 

Inventarizující pojetí výkladu o moderních švýcarských fortifikacích může působit suchopárně; na druhé straně ukazuje na míru švýcarského vlastenectví, sílu armády této staré evropské demokracie i na odhodlání bránit čtyřnárodní vlast. Kapitolou pro sebe je zasazení těchto pevností do horské alpské krajiny. Zajímavé a podnětné.

plakát

Lucemburkové (2009) (seriál) 

S mnohým lze nesouhlasit, ale kvalitu odborného zpracování i popularizace není možné popřít. Význam Lucemburků v českých i evropských dějinách je mimo diskusi.

plakát

Rytíři (2014) (seriál) 

Demýtizace a zvěcnění rytířství, dějinného jevu i mravní kategorie a životního stylu spolu se základní uvozující informaci - zhruba tak se dá shrnout hlavní přínos tohoto německého dokumentu.

Ovládací panel
127. nej uživatel Česko
176 bodů