Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (34)

plakát

Argylle: Tajný agent (2024) 

Odpočinkovka, blbinka, sice delší než by měla být, ale docela sedla.

plakát

Problém tří těles (2024) (seriál) 

Kdyby trochu zhutnili a zrychlili celou knižní trilogii jen do jedné série třeba o dvaceti dílech, byl by to slušný sci-fi seriálový počin. Takhle je to docela rozvleklé a nudné, pár postav nesympatických. Jen dodávám, že knižní trilogii jsem četla. Ale kdyby alespoň bylo známo, kdy Netflix uvede další série, prostě kdybychom na to celé nemuseli čekat několik let, tak bych tomu dala o jednu hvězdičku víc.

plakát

Fallout (2024) (seriál) 

Musím dát plný počet hvězd, protože tenhle seriál ze světa Falloutu toho nabídl tolik, kolik jsem ani nečekala. Jak tady mnozí píší, že je to hype, tak není, protože takové detailní převedení světa Falloutu do “reálné” hrané podoby jsem nikde ještě neviděla. Autoři si na tom dali opravdu hodně záležet tj. hudba, zvuky, lokace, pejsek a spousta rekvizit, které znáte, na tom prostě srdíčko zaplesá. Někdo zas píše, že to nemá děj. Ale má, jen je pomalu táhnutý jako vývar. Příběh je potřeba vnímat jako postupné nabírání questů, kdy jednoduchý úkol (jdu si pro taťku) přejde do záchrany civilizace. Při setkání s obyvateli pustiny se hlavní postava mění (tj. zvyšuje si perky). Takže výtky, že ženská hlavní hrdinka je moc naivní, a že by nepřežila v Pustině den a tedy je to blbost, je nepochopení Fallout pravidel. Právě o tom to vždy ve hrách bylo, ne? Že obyvatel Vaultu vstoupí ven na povrch slabý a nepřipravený na krutou realitu. A o tom, jak se vám v Pustině povede a jakým stylem, rozhoduje to, jak máte rozhozené perky (takže evidentně Lucy má Luck na max). V seriálu se též nezapomnělo na černý humor a ironii, který k Falloutu prostě patří a pro neznalé to asi může být trochu moc uhozený s wtf momenty. Další výtka seriálu, kterou jsem zde zaznamenala je, že je to woke a tedy k zblití. Tak vězte, že toho woke je tu pramálo a je spíš rozmělněno v bizarních postavičkách falloutovského ražení. Možná bych uvítala, kdyby do příběhu začlenili nějakou historii či vývoj světa, resp. Ameriky, Bratrstva atd. Lehce to bylo načrtnuto u Howarda ve flashbacích, ale věřím, že v další sérii to bude nějakým způsobem ukázáno. Takže abych shrnula mé zde dosud nejdelší hodnocení, já jako nadšená hráčka Fallout 1, 3 a 76 musím smeknout klobouk a zatleskat autorům seriálu, že se jim podařilo věrně převést svět Falloutu do hrané podoby, a že jim to “Management” umožnil.

plakát

Aquaman a ztracené království (2023) 

Ale jo, vlastně dobrý. Taková pohádková oddychovka na nedělní odpoledne, je to plný barviček a slušně to utíká.

plakát

Kosmonaut z Čech (2024) 

Mě se to líbilo, nic jsem od toho nečekala, ta nízká hodnocení si opravdu nezaslouží. Je to komorní sci-fi s takovým zvláštním retro nádechem, kde se prostřednictvím pavoučka Hanuše psychologicky sonduje jeden zatížený partnerský vztah.

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

No nevím, dost mě sra… pardon štvala ta zlodějka, která půlku filmu jen zdrhá, takže Ethan má co dělat. Za další, hodně scén bylo jak z Uncharted, tedy z té hry, né z té sra.. ehm filmu. Taky mě vadilo, že tam těch záporáků bylo nějak moc, čert aby se v tom vyznal. A co hlavně bylo na pěst, tak celý ten nápad rogue AI a jak vlastně zná budoucnost na minuty (ano, nařiďte si hodinky).

plakát

Úsvit (2023) 

Zajímavý vizuál, velkolepé pohledy na Tatry a liduprázdnou krajinu, bavilo mě barevné pojetí, kde hlavní hrdinka nosí tyrkysové šaty a jezdí stejně barevným autem. Nově budované město opravdu působí trochu dystopicky. Jen nesouhlasím s oficiálním obsahem, který říká “Případ přesahuje možnosti místních četníků…” Četníci, pokud se nepletu, o tom snad ani nevěděli, protože se to muselo utajit, aby to nezpůsobilo negativní PR celému projektu nového města Svit. Takže se to navléklo na komunisty, které do Svitu přijeli pochytat dva agenti, na pozvání mladého pana továrníka. Hlavní hrdinka Helena, nedostudovaná lékařka a těhotná manželka pana továrníka, pátrá po matce (za pomoci tehdejší odborné literatury) a někde v polovině filmu ji také najde. Tím tedy lehká misterióznost příběhu končí. Trochu jsem čekala, že Helenu začnou víc podezírat z prokomunistických postojů a stupňovat psychologický tlak. Ale ve výsledku se jedná o dobrý film, který táhne svou rolí sympatické Heleny Eliška Křenková.

plakát

Nech svět světem (2023) 

Teda tísnivou a tíživou atmosféru to má, kamera navozuje pocit, že se svět obrací vzhůru nohama, tajemno vystupňované vyšinutou minimalistickou hudbou. Ok. Po zhlédnutí filmu a přemýšlení nad ním mě ale začlo vadit na příběhu pár věcí. A teď budu spoilovat. Že se lidi nechají zaskočit obrovským tankerem, aby před ním museli utíkat z pláže? Že na venkově mimo hlavní město není ani živáčka, kromě jedné španělsky mluvící hysterické ženské, která není schopná říct ani slovo anglicky? Že osoba, která ví, co se asi děje, nic neřekne a nevaruje, aby se i ty děti chovali jinak a ne jako lobotomové? A to trochu wtf chování jelínků a srneček, evokující snad nějakou eko katastrofu, před kterou hledají útočiště u luxusní vilky? Jako fakt tohleto?

plakát

Loki - Season 2 (2023) (série) 

Musím smeknout před autory, že se jim to opravdu povedlo. Jeden z mála seriálů/filmů, který po jeho závěru zanechá emoce i na několik dnů. Tom to ve finále prostě zahrál perfektně, kdy jen jeho pohled říká naprosto všechno o tom, proč je tam, kde je. To mě dostalo.

plakát

Dívka v masce (2023) (seriál) 

Docela dobrý. Vylouplo se z toho úplně něco jiného, než co jsem očekávala při prvním dílu. Nejvíc mě bavila matka odhodlaná za každou cenu se pomstít. Jen jsem pořád čekala, kdy jí dívka s maskou řekne to o vnučce. A také ty plastické operace, na to jak byly vlastně náročné, tam jaksi vyřešily šupem a bez jizev. Takže kdyby se na začátku celého příběhu postavy nezachovaly fakt hrozně nelogicky blbě, tak sledujeme úplně jiný příběh.