Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (107)

plakát

Astartes (2018) (seriál) 

Pokud po zhlédnutí tohoto vás Warhammer 40k alespoň trochu nezaujal, myslím, že nemůžeme být kamarádi.

plakát

Apokalypsa (1979) 

Psychadelické, šílené, depresivní a apokalyptické. Je těžké tento film popsat slovy, neb každý si na něj utvoří vlastní názor, podle toho co uvidí.

plakát

The Nostalgia Critic (2008) (seriál) 

82%? Seriózně? Už dlouho jsem neviděl tak bolestivě nevtipnou show, která ani nedělá to, pro co byla vytvořena. Tedy kritiku. Nostalgia Critic je jednoduše nesympatický egomaniak, bez špetky vtipu, šarmu, či schopnosti vytvořit konstruktivní kritiku.

plakát

Toy Story 2: Příběh hraček (1999) 

Jeden z nejlépe udělaných sequelů, který jsem kdy viděl. Logické a dospělé pokračování příběhu prvního dílu, s inteligentním humorem, skvělou parodií a vynikajím chováním postav. Nic v tomto filmu nepůsobí nuceně, a vše je naprosto přirozené. Skvělá podívaná pro malé i velké.

plakát

Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň (2005) 

Knihy jsem četl kdysi dávno, a už si je moc nepamatuji, tudíž nemohu srovnati jak moc si je Lewisova předloha a filmová adaptace podobná. Film jsem naposledy viděl jako malý, takže toto pro mě bylo nejen znovuobjevení snímku, ale také celého Lewisova fantasy mýtu. Tady ale nehodnotíme mýt, nýbrž film. Není to geniální. Ale je to chytré. Film nepracuje s vysokými koncepty a drží se jednoduché dětské, až pohádkové fantasy o válce dobra a zla. Celková dětskost filmu by jinému mohla vadit, mně ale fascinovala. Narnie, natáčená v Českém Švýcarsku je pohádkově krásná. CGI vypadá i dnes přesvědčivě, a kostýmy jsou fenomenální. Pak zvlášť vynikající obleky minotaurů, jež mě dosti donutily litovat toho, že moderní filmy, už spoléhají jen na podprůměrné CGI. Narnie je jednoduchý příběh, oblečený do nádherného kabátu skvělých efektů, kvalitní hudby a výkonů talentovaných dětských herců. A to, že místy vykrádá Pána Prstenů (hlavně v závěrečné bitvě) ničemu nevadí, neboť všechna ta kombinace Anglo-Saské a Řecké mytologie kolem toho, originalitou srší až až.

plakát

Králové ro(c)ku (2006) 

Na rovinu, tento film ocení jen znalci rock'n'rollu. Pokud neznáte význam mnoha "inside joků", které ve filmu padnou, tak se musíte spokojit s průměrnou 2000s komedií. Je zde pár vtipů, které jsou velmi nadprůměrné, ale jsou poskládány poměrně daleko od sebe, v moři průměrných a podprůměrných vtipů, a vtipů, čistě pro rockerské publikum. Film navíc hodně staví na Jacku Blackovi, který nemusí být šálek kafe pro každého. Já osobně Jacka i jeho osobitý humor miluji, ale moc dobře chápu, proč by to někomu nemusel sednout. Celkově bych to nedoporučil každému, ale jen tomu, kdo se spokojí s oddechovým nenáročným příběhem o dvou rockových magorech.

plakát

Madagaskar (2005) 

Extrémně hyperaktivní zážitek. Vtipy jsou 50/50. Někdy se zasměju, jindy kroutím hlavou. Nejlepší částí filmu jsou na sto procent tučňáci, kteří by si rozhodně zasloužili více času na obrazovce. Alex a parta mi byli nesympatičtí a působili stupidně, ale přesto mě bavili. Dítěti bych to pustil, ale pro dospělého člověka to není.

plakát

Barbie Dreamhouse Adventures (2018) (seriál) 

Je to nic moc. Fajn, pokud máte doma holčičku, a nemáte jí co pustit. Jinak sám se na to fakt nepodívám. Adios