Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

Hodnocení jsem filmu udělil už před rokem a půl, a přitom si pořád připadám jako bych ho viděl včera. Dva z mých velmi oblíbených herců a navíc Nolan, který patří mezi nejlepší režiséry co znám, se sešli a stvořili vskutku Dokonalý trik. Celý snímek se pracuje se skvělým budováním atmosféry, a když konec odhalil "jako se to vlastně dělá" , musel jsem (při prvním zhlédnutí) dolní čelist vracet zpátky na její místo. Caine je skvělý jako vždy, to samé platí pro Scarlett a její vzhled, Bowie jako Tesla opravdu potěší. Absolutní hodnocení si zaslouží bezpochyby!

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Bomba. Třikrát bomba. Bale je nejlepší Batman, Nolan režisér nejlepšího Batmana, tohle všechno je bezpochyb. Ale co tenhle film opravdu dostává na nejvyšší vrchol je životní (a možná i smrtelná) role Heatha Ledgera. Jeho Joker nemá na filmovém plátně obdoby. Na dvě a půl hodiny se toho děje pořád dost a není tu prostor pro nudu. Temný rytíř je ještě o třídu výš než jeho předchůdce, Batman začínající. Nuff' said.

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Genialita. Atmosféra je skvělá, některý hlášky a momenty se už staly kultovními. ("Why are you wearing that stupid rabbit suit?"... "Why are you wearing that stupid man suit?" a nebo moje oblíbená debata o pohlavním životu šmoulů.) Miluju, že je ten film divnej. Miluju, že Donnie je divnej. Celý to prostě byla láska na první pohled. Už jen ta opening scene za zvuků jedinečné The Killing Moon. Napodruhé už jsem ho dokonce i pochopil. 5* jak vyšitejch.

Warrior

Warrior (2011)

Filmy, které se věnují sportu, už z principu nijak zvlášť nemusím. Warrior mi ale sebral dech a pro mě dosud neznámého Toma Hardyho vystřelil do desítky mých TOP herců. Nejspíš proto že mnohem víc než o sport tu vlastně jde o rodinné drama, kdy si k sobě pomalu hledají cestu otec a dva bratři, kteří k sobě mají tak daleko, jak jen jim život dovolil. Edgerton a Nolte jsou ve svých rolích také skvělí. A to že tu nejde o normální týmový sport, ale MMA, na které se prostě dobře dívá, taky přispívá svým dílem do mého hodnocení. 5* a ne jinak.

Odpojit

Odpojit (2012)

Vím, že budu asi jeden z minima, ale mě ten film tak šíleným způsobem sebral... Nic naplat, Equilibrium hold musí jít z top desítky a udělat místo tomuhle.