Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (99)

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Vcelku spokojenost. Obsazení super, s výpravou je to horší, jako by v rozpočtu bylo vždy jen na pět samostatných postav (nepočítaje CGI bitvy), tak bitka v městě na trhu(!) se odehraje zcela a pouze mezi Geraltem a pohůnky Renfri, dryád je taky pouze pět a půl, atd. Tak nakonec vše vypadá jen jako kulisy, kulisy ovšem velmi pěkné. Zjednodušení a adaptace jsou občas dosti nešťastné, okleštění odkazů na pohádky, třeba Renfri alias sněhurka, ubírá dost toho původního kouzla, a je vidět, že inspirací, potažmo původním impulzem byla především hra (hledání lampy jako v nějakém questu, místo aby prostě a jednoduše opravdu rybařil jako v originále, proč?), Henry se zase očividně inspiroval kresleným batmanem ve způsobu mluvy, "Hm.". (ač to vlastně celkem sedí) A to využití magie, potažmo nevyužití, je naprosto absurdní. I Yen bojuje raději mečem než kouzly? Člověk opravdu má chuť zvolat "You are useless!" spolu s jednou vedlejší postavou. Všechno ostatní ale fajn, především způsob vyprávění; doufejme, že se zde jen tvůrci zahřívali pro pentalogii.

plakát

Prvních 100 - Série 6 (2019) (série) odpad!

Zetkový seriál s produkcí za gulášovou polévku ze sáčku. Něco tak mizerně natočeného, zahraného a napsaného aby člověk pohledal. 9/10 náhodných videí na youtube vypadá lépe a dává větší smysl.

plakát

Lucifer (2016) (seriál) 

I pokud zapomeneme na nezapomenutelně zbytečné poslední dva díly třetí sezóny (jsou tím horší, že tvůrci takto zakončovali celý seriál, nikoliv pouze sezónu), nedá se říci, že by Lucifer byl kvalitní seriál s komplexní, nebo alespoň koherentní mytologií - snaha o originalitu příliš připomíná epigram Havlíčka Borovského "...to já půjdu louží." (aneb nebe, do něhož se dostanete jen bez výčitek svědomí, tedy především. - viz Kain - pokud svědomí nemáte; nebe psychopatů, námět na seriál sám o o sobě). A hlavní postava, v první sezóně příjemně nevšední a poťouchlá, se v zájmu udržování romantické linky a "dramatu" začíná chovat jako zcela duševně zaostalá troska vlastní karikatury. K tvorbě této romantické linky, a právě k onomu neustálému oddálování jejího naplnění, se tvůrci jednoznačně inspirovali u telenovel svých jižních sousedů.

plakát

Lucifer - Série 3 (2017) (série) odpad!

Lucifer kvalitativně upadl jako... lucifer - do pekla banálnosti, předvídatelnosti a spektakulární nudy.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Ctrl-c, ctrvl-v! Solo, I'm your son! Oranžový yoda! Ty emoce! Ta logika! Středoškolská lekce feminismu! Death planet žeroucí hvězdu! Od padesáté minuty jsem se nustále díval na čas a protrpěl jsem tento naprostý ale totální shitstorm jen proto, že jsem původně plánoval sledovat dál... Jako Solo: "Another SW? Kill me now!"

plakát

Počátek (2010) 

Precizní hrad, bohužel, vody limba brzy rozleptají kámen a písek stěn se zbortí - odhaluje prázdnotu. 5* -> 3*

plakát

Suburra: Krvavé předměstí (2017) (seriál) 

Formálně la serie zdaleka nedosahuje kvalit filmového zpracování, a tak zůstává někde na úrovni seriálové Gomory, což ale v žádném případě není málo, prostě jen jí chybí ten uchvacující wow efekt filmu s v pravdě apokalyptickou atmosférou. Některé momenty viděny právě optikou filmu nedávají úplně smysl, na druhou stranu díky většímu prostoru jsou postavy snad trochu živější, potažmo má dívak více času k emociální investici. A skladba ze závěrečných titulků pak byla vždy kladivem, jež udeřilo třešničku na dortu.

plakát

Legion (2017) (seriál) 

Nejhorší je ten nevyužitý potenciál, který ze seriálu lze cítit. Celou první sezónu v čekání, kdy se seriál rozjede - a on skončí, nudně a neoriginálně. Proto jedna hvězdička, do posledního dílu je seriál na třech, protože některé režijně-scénaristické nápady byly fajn, i když všechny dost smrděly samoúčelností (tance, němý film), a fajn hudba. Na druhou stranu to debilní chování postav a logické lapsy, které to shazovaly do průměru a ze všech tmavých koutů a temných skříní tak začínala koukat umělá plochá nuda.

plakát

Wonder Woman (2017) 

Velkolepý film (při)zabitý velkolepým patosem, ubohým záporákem a nechutnou doslovností.