Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (178)

plakát

Já, Olga Hepnarová (2016) 

Nevím, film je čistá artovka, která vypadá jako festivalový kalkul.Téma je silné, známé. Ale spíše než nějaká rekonstrukce či nahlédnutí do podrobností brutálního činu, je to sonda do duše ztracené, nemocné, nepochopené mladé ženy. Černobílý formát fajn, absence hudby nikoliv. Herečka v hlavní roli je skvělá, to je největší plus filmu. Ale celé to na mě působilo tak nějak odtaženě, neurčitě. Vedlejší postavy mlhavé. Lesbické scény pro mě naprosto zbytečné detailní a nepochopitelné. Ani syrový závěr nezachránil spíše rozpačitý pocit z tohoto filmu.

plakát

Jan Hus (2015) (TV film) 

Největší problém mám se samotnou stylizací doby,která je nulová.Bohužel at sleduji jak sleduji,nemohu se do doby 15 stol.dostat.Mimo herekých výkonů a samotného "příběhu"nefunguje nic.Možná je to dáno tím,že Otakar Vávra před mnoha lety nastavil nepřekonatelnou latku.Jeho Hus byl opravdový,dobový..důstojný.Toto dílo jako oslava výročí upálení,je chvályhodný počin,ale zmizí spolu s datem.Ulice to však není..chválabohu..Je vůbec dnes možné natočit historický počin,který by se rovnal Vláčilovy či Vávrovy?Asi těžko..

plakát

Americký sniper (2014) 

Téma Iráku mohlo být podáno zajímavěji a poutavěji.V druhé půlce pro mě i nuda.Např.telefonáty uprostřed střelby hodně na efekt.Každopádně toho Iráku mělo být více.Neustálé návraty domu film hodně sráží dolů..škoda

plakát

Případy 1. oddělení (2014) (seriál) 

Viděl jsem zatím vše a musím říci,že to je seriál ,který má jistou šanci dál fungovat.Ani ne tak zápletkamy,případy v jednotlivých dílech,ale hereckým ansáblem a pohodou která z toho vyzařuje.Je to vlastně taková rekonstrukce zločinu a práce kriminálky, v balení velmi sympatickém..Další otázkou je, jestli se pouštět do žánrového mudrcování a srovnávání..

plakát

Millerovi na tripu (2013) 

Po dlouhé době jsem se u americké komedie opravdu smál a to hodně.Skvělé obsazení,naprosto jim to dohromady sedlo..navíc sexy taneček Jenifer,který nemohl nechat chladným žádného muže.Jedna z nejlepších komedií za poslední dobu.Scéna ve stanu,dítě na silnici.. to byly momenty kdy jsem se málem udávil smíchy.Skvělá komedie

plakát

Žert (1968) 

Málokterý film vystihuje tak trefně absurditu a beznaděj totalitního režimu.Snímek však nenabízí žádnou alternativu a působí depresivně ze všech stran.Knihu jsem nečetl,takže přesně nevím jak to bylo v předloze,ale film mi přijde dost "málo"na to jaké téma tam je.Ve srovnání třeba se skřivánky či uchem je to pro mě spíš takový "trezorový bakalářský příběh".Každopádně velká příležitost pro Josefa Somra,krásná "uvědomělá"Jaroslava Obermajerová,bezcharakterní Zemánek v přesvědčivém podání L.Munzara.Žert je více poctou Kunderovy než filmovým zážitkem.A to je vlastně dobře.

plakát

Lásky čas (2013) 

Curtis je mistr romantické komedie a vždy je to vkusné a vtipné.Více méně se mi líbily všechny jeho filmy.Lásky Čas však řadím k těm méně povedeným.Né,že by zklamal,pořád je to obrovský nadprůměr v žánru,ale tak nějak mě to cestování časem nezaujalo..

plakát

Copacabana (2010) 

Vynikající Isabell Huppert,jinak vcelku průměrný,občas úsměvný film odehrávájící se v trochu ponurém prostředí zimní Belgie.

plakát

Veni, vidi, vici (2009) 

Opravdu hovadina.Vůbec jsem netušil,že takový film o "golfu" byl u nás natočen.Za golfistu Zkamene a Marka Vašuta(který tam měl dostat více prostoru)alespon 1*

plakát

Nedotknutelní (2011) 

At si to někdo nazývá citovým vydíráním,budiž..mě to dojalo a to hodně.A navíc jsem se neuvěřitelně bavil při hláškách Drisse.Film,kterému právem patří místo v TOP 10 na CSFD.