Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (792)

plakát

Bludička (1981) (seriál) 

Nejpsychedeličtější seriál mého mládí, škoda, že mi tehdy tolik vtípků unikalo. A televize Edna mě dodnes straší ve snech.

plakát

Slavný lovec Pampalini (1976) (seriál) 

Asi je v tom hodně nostalgie, ale "Ó, dono Kláro", pět hvězdiček, i kdyby to mělo být jen kvůli té fantastické latino-hudbě.

plakát

Od soumraku do úsvitu (1996) 

Salma jako upírka a sexuální zvrhlík Tarantino ("Vona se začala chovat úplně jinak když jsi odešel") nemají chybu.

plakát

Herečka tisíciletí (2001) 

Přes začátkem jsem byl skeptický, ale jak se film rozvíjel, tak jsem se postupně podléhal kouzlu melancholického, ale zároveň nečekaně akčního příběhu. Opravdu jsem čekal, jak to dopadne. Aluze na různé klasické japonské filmy a suše hláškující kameraman byly příjemným bonusem.

plakát

Zoolander (2001) 

Nedabovaná verze je geniální. Českou verzi jsem nebyl schopen dokoukat do konce...

plakát

Květinářka (1972) 

Chvílemi jsem sice nevěřil vlastním očím, ale na konci, když se všichni sešli, to jsem i slzu utřel.

plakát

Jarní tání (1986) 

Už jen kvůli tomu konci jako z Cimrmana...

plakát

Omaret yakobean (2006) 

Nejdražší egyptský film posledních dvaceti let a rozhodně jeden z nejlepších. Doporučuji všem, které zajímá odvrácená (či spíše opravdová) tvář Egypta, kterou běžný turista z přímořského resortu rozhodně nepozná. V porovnání s literární předlohou jsou sice některé motivy silně zjednodušeny a upraveny (zejm. postava homosexuálního novináře je filmem deformována až na jakousi karikaturu) a trošku se vytrácí soudržnost jednotlivých prolínajících se osudů, je však otázkou, co vše byl režisérův ústupek cenzuře, aby film vůbec prošel do kin.

plakát

Moolaadé (2004) 

Až antropologická sonda do života venkovských žen v subsaharské Africe, kde se střetávají staré kmenové tradice a africký lidový islám na straně jedné s pokrokem, vzdělaností a novým myšlením na straně druhé. Sice mi ke konci přišla trošku násilná jakási snaha o genderově-politickou korektnost, nic to ale nemění na tom, že jsou to dvě hodiny podívané, která se běžně v české distribuci neobjevuje.

Ovládací panel
8 bodů