Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný

Poslední recenze (2 211)

plakát

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (2024) 

Jelikož se druhá část „velkofilmu“ Zacka Snydera Rebel Moon údajně natáčela souběžně s tou první, je jasné, že k žádnému zlepšení nebo nedej bože k poučení se z předchozích chyb dojít bohužel nemohlo. Dochází tedy k tomu, že Zack Snyder zas a znova opakuje ty stejné chyby, drží se stále stejného stylu a stejných postupů, takže co se týká zpracování, tak snímek je opět umělý a škaredý, minimálně dobrou polovinu stopáže tvoří prázdné a nudné scény, jež jsou ještě umocněny neustálými zpomalenými záběry, logika je často úplně mimo, některé scény jsou až vyloženě nesmyslné. Postavy jsou pořád stejně ploché a nevýrazné, světlou výjimkou je pouze záporák Ed Skrein. Některé jakože drsné a vážné scény jsou až směšně trapné, samozřejmostí je přehlídka všemožných klišé, film nezachraňuje ani akčnější závěr. V podstatě se jedná o stejný průšvih jako v případě předchozího Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně, jen další zbytečně promarněné dvě hodiny. Takhle si fungující blockbuster rozhodně nepředstavuju, tohle je fakt megaprůšvih. 3/10.

plakát

Nene (2022) 

Zpočátku jsem měl trochu obavy, co mě ve snímku Nene čeká, tak nějak jsem doufal v podobný počin, jako byl například předešlý film Jordana Peelea My. Moc jsem se ani nespletl, opět se jedná o mysteriózní horor, jenž má zajímavý námět, je dobře natočený (chválím triky a efekty) a výborně zahraný (ústřední dvojice je vynikající), má silnou, místy až vyloženě děsivou atmosféru. Příběh má zpočátku spíše pozvolnější tempo, v žádném případě ale nenudí, postupně ale graduje až do monstrózního finále, na některé scény budu opravdu hodně dlouho vzpomínat, samotný závěr mi naproti tomu přišel takový nijaký. Celkově jsem s Nene spokojený, nečekal jsem až tak nápaditou a originální podívanou, všechna čest, Jordan Peele je talent. Jsem zvědavý na letošního Opičího muže. 7/10.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Dlouhou dobu mi vrtalo hlavou, co vlastně o tomto návratu Harrisona Forda do jeho legendární role archeologa Indiana Jonese napsat. Doteď si totiž nejsem úplně stoprocentně jistý, zda se mi Indiana Jones a nástroj osudu líbil či nikoliv. Začátek mi přišel suprový, omlazený Ford vs. Němci silně evokuje Dobyvatele ztracené archy či Poslední křížovou výpravu, příjemně se zde hraje na nostalgickou strunu, za mě se jedná jednoznačně o nejlepší část filmu. Od začátku mě však šíleně bil do očí ten umělý, nudný a nepříliš hezký vizuál, CGI je zkrátka všudypřítomné, až mě trochu zamrzelo, že si tvůrci nedali s vizuálem více práce a sázeli ve většině případů na nenápaditou postprodukci. Příběh jako celek není nikterak složitý, v daném žánru úplný standard, zaujme jen v několika málo sekvencích (např. automobilová honička, bláznivý závěr…), má bohužel mnohem více nudných a hluchých míst, čemuž se vzhledem k nesmyslně přestřelené stopáži nelze moc divit. Chyběl mi humor a pověstné hlášky, film se bere zbytečně moc vážně, místo odlehčení se řeší stárnutí, navíc ne zrovna ideálním způsobem. Z herců jsem se těšil na Harrisona Forda a záporáka Madse Mikkelsena, prvně jmenovaný má stále určité charisma a Mikkelsen ty záporáky zkrátka umí. Bavil mě ale i Boyd Holbrook, kterého mám rovněž primárně spojeného se zápornými rolemi. Přestože se nejedná o vyloženě špatný film, tak musím přiznat, že jsem i vzhledem ke všem okolnostem čekal mnohem, mnohem lepší podívanou. Hodnocení jsem chtěl původně nechat vzhledem k mým sympatiím k celé sérii a nostalgii o malinko výš, než bych dal za normálních okolností, nicméně čím dál tím víc se kloním spíše k tomu průměru, ačkoli jsem i tak rád, že jsem opět mohl vidět Indyho v akci. Pravděpodobně naposledy. 6/10.

Poslední hodnocení (2 212)

To se vysvětlí, soudruzi! (2024) (seriál)

24.04.2024

Indiana Jones a nástroj osudu (2023)

22.04.2024

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (2024)

21.04.2024

Nene (2022)

20.04.2024

Mzda za strach (2024)

20.04.2024

Aristokratka ve varu (2024)

20.04.2024

Lítá v tom (2023)

18.04.2024

Vesmírní žraloci: Nenažraná strana Měsíce (2022)

14.04.2024

Babička je ráda (1978) (TV film)

13.04.2024

Reklama

Poslední deníček (7)

Kino 2024

24. 03. 2024 - Duna: Část druhá 4K DOLBY ATMOS VIP TITULKY (Premiere Cinemas Olomouc)

17. 01. 2024 - To se mi snad zdá TITULKY (Kino Nadsklepí Kroměříž)

07. 01. 2024 - Wonka DABING (CineStar Olomouc)