Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (2 211)

plakát

Snafu: V háji jako obvykle (2023) 

Snaha byla, nicméně z toho nakonec vyšlo obyčejné, tuctové akční béčko, které nezachraňuje ani hvězdné duo Jackie Chan a John Cena. Od nich jsem očekával nejen hromadu dobrých akčních scén, ale také humor a hlášky. Obojí se povedlo tak nějak napůl. Největším problémem však pro mě bylo CGI. Nemohl jsem si zkrátka zvyknout na tu všudypřítomnou, do očí bijící umělost. Vizuál je jedním slovem otřesný, daleko za hranici snesitelnosti. Jinak příběh je takový nijaký, nejvíc se povedl svižnější závěr, akce je sice dostatek, často je ale nudná a bez nápadu, humor funguje jen občas. Z herců mě nejvíce bavil sympatický záporák Pilou Asbæk, od ústřední dvojice jsem čekal mnohem víc. Snafu: V háji jako obvykle není vyloženě špatný film, podruhé do však vidět nepotřebuji. 3/10.

plakát

Banánový Joe (1982) 

Bud Spencer je má srdcová záležitost již z dob mého mládí. Dodneška mám moc rád jak jeho filmy s Terencem Hillem, tak i jeho sólové projekty, které zkrátka nestárnou a i po těch letech mě pokaždé pobaví. Ukázkovým příkladem je právě Banánový Joe. Jednoduchá komedie, která stojí a padá na fantastickém Budu Spencerovi, kterému role dobráckého vesničana sedla jako ulitá. Snímek je přímo napěchován výbornými humornými scénami, ani na vteřinu nenudí, dojde i na nějaké ty pěstní souboje, Bud Spencer často pobaví jen svou přítomností na place. Líbila se mi i příjemně uvolněná atmosféra, sympatická hudba, také některé vedlejší postavy se zde moc povedly. Banánový Joe patří mezi mé nejoblíbenější filmy s Budem Spencerem v hlavní roli, vynikající komedie, která prostě nemá chybu. 10/10.

plakát

Krokodýl: Návrat do krvavé laguny (2007) 

Čekal jsem jen další otřesný céčkový rádoby horor, k mému velkému překvapení je ale Krokodýl: Návrat do krvavé laguny celkem povedený a dobře zpracovaný thriller/horor, který se klidně může zařadit mezi to lepší, co v daném žánru kdy vzniklo. Příběhově film nepřináší absolutně nic nového, víceméně jen sází na jistotu, oproti jiným filmům ze stejného žánru má však fungující atmosféru, dobré triky, hned několik fakt povedených momentů a také vcelku obstojné herce, kteří jsou sice trochu nevýrazní, alespoň ale nejsou trapní, jak tomu v jiných případech často bývá. Začátek filmu mi přišel takový vlažnější, závěr mě naopak úplně rozsekal. Nečekal jsem nic světoborného, o to víc jsem si to užil. Prozatím krásné 3 hvězdy, další zhlédnutí hodnocení možná malinko zvýší. 6/10.

plakát

Eliška a Damián - Epizoda 1 (2023) (epizoda) odpad!

O tomto novému seriálovému skvostu, který vzbudil obrovské pozdvižení, toho již bylo napsáno mnoho. Už z upoutávek šlo poznat, že tohle bude velmi zvláštní seriál. Tvůrci to však posunuli ještě dál, neboť takový bizár jsem opravdu nečekal. Nevím jak to dokázali, že i jindy docela snesitelní herci zde působí naprosto tragicky, scénář je jedno velké WTF, trapností to předčí i některé legendární jihoamerické romantické seriály. Tohle je po všech stránkách fakt strašný. Jedno pozitivum to ale má. Na již ikonickou bitku Emmy Smetany se dají nalézt velmi vtipná memečka. 0/10.

plakát

Expresní zásilka (2012) 

Nečekal jsem nic extra, k mému velkému překvapení je Expresní zásilka velice povedeným akčňákem, který mě zaujal jak herci, akcí tak i celkově svou nápaditostí. Joseph Gordon-Levitt mě již vícekrát přesvědčil, že hrát umí. Michaela Shannona jsem viděl jen párkrát ve vedlejších rolích, musím ale uznat, že mu role záporáka perfektně sedla. Příběh není nijak zvlášť složitý, má však svižné tempo, hromadu zajímavých a originálních scén, působí svěže a odlehčeně. Pochválit musím i kameru a střih, akčnější scény jsou výborně natočené, ani na chvíli jsem se nenudil. Tuhle akční jednohubku jsem si opravdu užil. 7/10.

plakát

Ostrov monster (2019) (TV film) odpad!

Dost mě zamrzelo, že tuhle hrůzu tvůrci mysleli zcela vážně, neboť by to byla alespoň trochu snesitelná parodie či satira. Čert vem ty otřesné triky a efekty, s tím se dalo tak nějak dopředu počítat, ale ta nuda, to bylo něco šíleného. Téměř celý film je postaven na otřesných dialozích mezi otřesně zahranými postavami, což člověk možná chvíli snese, ale přes hodinu tohohle pekla vydrží opravdu jen ti nejotrlejší. A to nemluvím o té všudypřítomné hlouposti. Děs a hrůza. Bizár toho největšího kalibru. 0/10.

plakát

Jedna mezi oči (2012) 

Čekal jsem standardní béčko ze staré školy, což jsem svým způsobem i dostal, nicméně ve zrovna ne moc povedené formě. Jedna mezi oči mě nejvíce zaujal hereckým obsazením, kdy nejlépe na mě působil záporák Jason Momoa a pochopitelně také Sylvester Stallone. Ostatní herci jsou více či méně nevýrazní, příběh je spíše taková ta klasika, akční scény moc nenadchnou, krom několika scén mě film nijak zvlášť nezaujal. Zkrátka takový neurážející průměr. 5/10.

plakát

Rabín Jákob (1973) 

Rabína Jákoba jsem dříve bůhvíproč vynechával, aniž bych si já blázen uvědomoval, o jak povedenou komedii se vlastně jedná. Film má lehce takový krimi nádech, má hned několik vynikajících scén, Funès je jako vždy výborný, dobrou práci ale odvedl i režisér Gerard Oury. Poprvé jsem slyšel Funèse bez dabingu pana Filipovského, jsem toho názoru, že se s tím pan Krampol popral se ctí a jeho dabing mi vůbec nevadil. U mě spokojenost, Rabín Jákob mile překvapil. 8/10.

plakát

Tučňáci z Madagaskaru (2014) 

Animák, který potěší jak dětské publikum, tak i to starší, a to především svým vizuálem, sympatickými postavami a humorem. O ten tady ostatně není nouze, tučňáci sází jednu hlášku za druhou, tak trochu i na úkor příběhu, který není úplně smysluplný. Na druhou stranu komu nevadí přihlouplý animák plný humoru a hlášek, ten bude nadmíru spokojený. Do této kategorie nejspíš spadám i já, byť uznávám, že Tučňáci z Madagaskaru nejsou takovou peckou, jako první Madagaskar, a vlastně i Madagaskar 2: Útěk do Afriky. 7/10.

plakát

Piti Piti Pa (1970) 

Piti Piti Pa je jedna z těch průměrnějších komedií s Louisem de Funèsem, jelikož nenabízí až tak moc vtipných scén, příběh se zaměřuje především na muzikální složku, humor je zde spíše jako takový bonus, což je trochu škoda, neboť potenciál byl dle mého názoru mnohem větší, a to zejména díky Funèsovi, který opět řádí o sto šest. Jak jsem již zmínil, hudební, potažmo muzikálová část příběhu mě vůbec nebavila, film má hrozně málo zapamatovatelných momentů, i přes kratší stopáž jsem se občas trochu nudil. Je to zkrátka taková průměrná, nevýrazná komedie, kterou zachraňuje jen a pouze Louis de Funès. 5/10.