Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Horor

Recenze (459)

plakát

Agatha Christie: Vraždy podle abecedy (2018) (seriál) 

Hercule Poirot v této minisérii se bohužel hodně liší od toho knižního (příp. seriálového). Základní kostra příběhu tam sice je a tvůrci se jí drží, ale odlišnosti jsou hlavně v charakterech postav, v tom jaké postavy se tam vyskytují/nevyskytují (Hastings nikde, Japp se tam dlouho neohřeje) a jak tyto postavy vnímá okolí. Malkovich postavu postaršího detektiva hraje dobře a jako samostatný film by to fungovalo dobře, ale tohle měl být Hercule Poirot a toho jsem v něm neviděl (za to ale můžou tvůrci). Nejenže místní Poirot jako Poirot nevypadá, což by se dalo překousnout, ale ani se jako Poirot nechová a lidé se k němu nechovají jako k Poirotovi. Temná depresivní atmosféra není problém (naopak, např. ty ponurejší díly zmiňovaného seriálu byly často nejlepší), ale těch změn u postav tam bylo příliš a byly to změny k horšímu. Abych jen nekritizoval, tak tam zůstal dobrý příběh Agathy Christie, jeho vyšetřování bylo i přes moji znalost vraha napínavé a přemýšlel jsem, že tomu dám tři hvězdy, jenže po tom hrozném závěru nemůžu. Kněz. Jako vážně?

plakát

Agent WC 40 (1996) 

Casino Royale a Kingsman se můžou jít zahrabat, nejlepší agentská parodie je bezpochyby Spy Hard. První zkušenost s Lesliem mě donutila se podívat na Bláznivé střely, což jsou filmy ještě lepší. V tomto filmu kromě Leslieho září ještě Andy Griffith a potěší i Hulk Hogan, Ray Charles a Weird Al Yankovic. Napodruhé už to ale asi nebude ono.

plakát

Aligátor (1980) 

Že aligátor není nejvhodnější domácí mazlíček u nás v ČR víme a to nejen proto, co vyvádí jako mládě, ale hlavně kvůli tomu, co z tohoto roztomilého malinkatého stvoření později vyroste. Nicméně následnou chybu (vypuštění nechtěného domácího mazlíka do přírody) dělají i mnozí chovatelé u nás. Kanalizace je rozhodně místo, které neplánuji navštívit, zvlášť pokud hrozí, že v ní pobývá gigantický plaz, vykrmený růstovými hormony z mrtvých laboratorních psů. Nicméně doufám, že jestli už taková zvířata existují, zůstanou zalezlá v temné stoce a nevlezou mi do bazénu, případně mi nepřijdou na svatbu. 'Musel bych pak na něj poslat svou matku a ona by ho umluvila k smrti a pokud by to nevyšlo, otevřel bych si obchod s náhradními díly...' Jako zástupce mladší generace tento film nemůžu hodnotit z nostalgie, hodnotím ho po prvním shlédnutí. A nebylo to vůbec špatné. Krokodýl trikově nevypadal zle (ač byl ve filmu občas až příliš zahalen tmou), vtipné to bylo a hororové momenty se tam také vyskytly. Tři hvězdy zcela po zásluze.

plakát

Alpha Code (2020) 

Mimozemšťané v Brdech v americkém filmu, natáčeném u nás dvorním režisérem Stevena Seagala, s bývalou Bondgirl Denise Richards, Postradatelným Randym Couture, Markem Vašutem, Vojtou Dykem a Sabinou Rojkovou, podle scénáře vyučeného elektrikáře, který v USA začal úspěšně podnikat a prý podle skutečnosti... To zní jako něco, co musím vidět. Bohužel právě herecké obsazení je spolu s pěknými záběry na českou krajinu jednou z mála světlých stránek na tomto Sci-Fi. Jinak je to bohužel neuvěřitelná hloupost s nelogickými okamžiky ve scénáři a akční scény nejsou (navzdory přítomnosti zkušeného režiséra akčních snímků) dobré(zvlášť ta závěrečná zpomalovačka). Největším pozitivem tak zůstává Marek Vašut a Randy Couture, jejichž vzájemný souboj je sice žalostně natočený, ale i tak je to asi nejsvětlejší chvilka filmu. Jinak ty anglické titulky pro hluchoněmé, s nimiž jsem film viděl, dotáhly tento bizarní zážitek k "dokonalosti".

plakát

Amanti d'oltretomba (1965) 

Žádná sláva. Na to, že měl slavný režisér Caiano k dispozici Barbaru Steele, Rika Battagliu, Ennia Morriconeho a pro duchy prostředí starého zámku, tak z tohoto gotického hororu nevzešel kvalitní film. Slabší dvě hvězdy.

plakát

Ambulance (2022) 

Akce je tam dost a kdyby se natočila zajímavěji, mohlo být hodnocení daleko větší. Jenže takhle v kombinaci s mizerným scénářem a nezajímavými postavami udělá z potenciálně dobrého akčního filmu pouze nudný propadák. A vzhledem k tomu, že chybí i nějaké hvězdné obsazení, nezachrání film ani nějaká superstar v hlavních rolích, Gyllenhaal to celé neutáhne. Ten scénář je bohužel až tak pitomý, že se logické kiksy nedají ignorovat jako v jiných "střílečkách/honičkách"

plakát

Anakonda (1997) 

Docela vtipná a napínavá akční hororová jízda, s některými dobře natočenými sekvencemi a na první pohled vynikajícím obsazením. Jenomže Danny Trejo zemře hned v první scéně, ostatní nějaké skvostné výkony nepředvádí a třeba takový Jon Voight, ač jinak dobrý herec je tady podle mého názoru naprosto děsný. Podobně zlý už je jen vzhled Anakondy, která občas působí neskutečně uměle a počítačově. Až se děsím, jak budou vypadat hadi v ostatních (a mnohem hůře hodnocených) filmech. Slabší tři.

plakát

Anakonda: Honba za krvavou orchidejí (2004) 

Druhá Anakonda nakonec u mě nedopadla o tolik hůř než ta první, každá z nich má rozdílné přednosti i slabiny. Pro pokračování "vyznívají" podle mého příjemnější herecké výkony, protože neznámí herci prostě podávají výkon podle očekávání (a nebyl jsem z nich tak rozčarován jako z Voighta v jedničce) a i Johnny Messner zvládá takovou tu klasickou "hlavní roli v céčkovém filmu" s přehledem. Navíc ten nápad s orchidejí se mi celkem líbil. A ani ta Anakonda (vzhled) nebyla horší než v jedničce. Slabinou je, že na plátně tentokrát pobyla rozhodně méně času než v prvním díle a hlavně fakt, že na Borneu nemá co dělat.To se docela divím, že na tenhle do očí bijící nesmysl (no, možná teda pro někoho ne), tvůrce nikdo neupozornil (vzal bych kdyby tam Anakondy umístili s tím, že postavám to přijde divné, že tam jsou, ale ani postavy s tím "nemají problém"). Anakondy žijí v Jižní Americe. I na Borneu se vyskytují velcí škrtiči, jsou to však krajty, takže tento film měl patřit do rodiny Pythonů, ne Anakond. To je hrubý nedostatek a proto nakonec dávám hvězdy jenom dvě.

plakát

Anakonda 4: Cesta krve (2009) (TV film) 

Čtvrtá Anakonda nejenže byla lepší než třetí díl, ale dokonce mě to občas dost bavilo, což je u podobných brakových snímků rozhodující faktor v hodnocení. Had vypadá lépe než ve trojice, není tam nikdo vyloženě herecky tragický jak Hasselhoff, a tak tomu dávám těsné 2 hvězdičky, byť ve filmu najdeme nějaký (logický) nesmysl snad každé dvě minuty (ať už v chování postav, nebo jinde). Oproti jedničce a dvojce rozhodně horší, ale mnohem lepší než předchozí díl od stejného režiséra.

plakát

Anatomie 2 (2003) 

U jedničky jsem dlouho váhal mezi dvěma a třemi hvězdičkami, nakonec jsem dal menší hodnocení. Tohle pokračování bylo daleko daleko horší a nezasloužilo si to ani ty dvě. Na to, že to točil stejný režisér, tak to má společné pouze lékařské prostředí a "antihippokraty". Atmosféry znatelně ubylo, děj byl naopak o dost bizarnější. Vypíchl bych například hodně zvláštní fotbalovou scénu někdy po 40. minutě filmu. Očekával jsem více.