Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (26)

plakát

The Class of 92 (2013) 

Tady nešlo jinak než 5 hvězd. Jsem velikým fanouškem Manchesteru United a příchod těchto „dětí“ do prvního mužstva United znamenal začátek jedné neskutečné éry. Dokument plný vzpomínek hráčů, kteří s United vyhráli, co se dalo. Myslím, že po zhlédnutí se blahem tetelilo každé srdíčko fanouška United. Dokument obsahuje i spoustu informací, které nejsou tak notorické známé a rozšíří pohled na tuto partu kluků, co se stali legendami. Natočené je to mistrně a nejedno oko určitě nezůstalo suché. Dokument bych doporučil i všem nefanouškům United, určitě se jim bude líbit.

plakát

Mortal Kombat - Boj na život a na smrt (1995) 

Tutových 5 hvězd, ani ne tak za kvalitu, ale za nostalgii. Film má neduhy, není mistrně natočený, není to scénáristická perla, ani herci nepodávají životní výkony, ale pokud jste hráli Mortal Kombat na PC nebo automatu, tak vás to prostě pohltí. Kdo by si nepamatoval radost z prvních úspěšných kouzel. Jaká sranda byla, když kámoš vzteky mlátil do klávesnice a vy jste ještě vítězství vyšperkovali fatalitou. No pak to přišlo zfilmované. Intersonic uvádí….. scéna v podpalubí, Scorpion předvedl fatalitu, Johny Cage a jeho rozštěp. U kámoše jsme si tu videokazetu pouštěli asi milionkrát. Ještě dneska bych minimálně půlku hlášek dal. Za mě nejlepší film podle hry. Turnaj je zpracovaný dobře, finálový fight pěkný, jednotlivé postavy trefené a princezna Kitana je neodolatelná. Celý film ještě ozdobil Ch. Lambert rolí Raidena. Tohle je srdcovka, ani fanouškové MK nemusí s pěti souhlasit, ale mě pobaví i dnes.

plakát

Kdo hulí, ten umí (2001) 

Parádní komedie, u které jsem se hodně nasmál. Ke konci sice scénáři došel dech a tempo začátku je nastavováno ne úplně povedeně. Jinak je to vymyšlené skvěle. Method Man a Redman jako by byli pro role stvoření. Sice jejich hudbu nesnáším, ale nějaké heavy metalové máničky by se do filmu nehodily, stejně tak nějací pomalí reggae týpci. Dva vyhulení „negři“ byla trefa neskutečná + pěkná čokoládová kráska a čtyři hvězdy jen to hvízdne. Za zmínku by stál ještě I Need Money, ale ostatní jsou už jen do počtu.

plakát

Resident Evil: Apokalypsa (2004) 

Trochu spojler, ale asi tu není nikdo, kdo by tohle neviděl a když, tak už je dostatečně varován, ať na to nekouká. I když na dvojku jo. Po trapné vyvraždovačce z jedničky tu máme celkem solidní střílečku, škoda jen, že těch nábojů nebylo víc, prostor tam pro to byl a je škoda, že není využit. Film už začíná plně připravovat diváka na to, že se smysluplností si nikdo hlavu nelámal. Otevírání úlu v pěti? Jasně pokud už víte, jak to skončí, tak je to buřt. Přeci to byl plán. Záchrana podrápaných a Milla nechá negra kousnutýho, asi mu chce dát šanci, že už za 4 díly bude lék a třeba to dá. Moment a nezastřelila jich pár se slovy nakažení…. No nevadí tomuhle asi věřila, že to dá, a nebo u něj nefungovala její schopnost poznat nakažený. Třeba nějaký trik s blátem jako v Predátorovi. No a korunku tomu nasadí jednotka kryjící se v krámě, která mega zombíkovi střílí do brnění místo hlavy. Asi to byla jen místní připo domobrana, ale ne vykreslují je tam jako próčka. No a láska nakonec a je z toho zase komedie plná nesmyslů. No ale povznést se nad ně dá, film to úplně nezkazí a při nějaké kruté rýmičce je to znova pustitelné.

plakát

Železný ochránce (2016) 

Po dlouhé době jsem zhlédl film, kde problémy řeší pěsti a především kopy. Hlavní hrdina nakope parádní spoustu nepřátel, bitky jsou udělané pěkně a svižně, ale tím to jaksi končí. Příběh je na tenhle rank filmů standardní, láska, zrada a srdce ryvný konec hlavního záporáka. Dalo by se z toho jistě vymáčknout více, ale bohužel zpracování do děje nevtáhne, film za celou dobu nechytne a celé to působí značně sterilně. Třetí hvězdu přidávám za krásné, pro nás exotické, herečky. Především tanečnice ve zlatých šatech byla k nakousnutí a její nemlátící scéna, byla z celého filmu jediná opravdu zapamatovatelná.

plakát

Bezva ženská na krku (2016) 

Po delší době docela berná česká komedie. Není to sice na natržení bránice, ale na tu bídu, co tu vziniká, je dobrá. Především O. Vetchý je super a ženskou roli vedle něj mohla hrát kterákoliv herečka. Teda až na M. Issovou, ta by to zazdila a byl by z toho jen odpad. Za sebe 3* věřím, že ženská část populace, by dala i 4*. Je to přeci jen taky romantickej doják :D

plakát

Need for Speed (2014) 

Škoda, že se scénáristi více nezapotili, a vymysleli jen průměrný film. Všechno předem více méně jasné, překvapení pomálu. Závěrečné šroubování nenávisti k záporákovi, bylo už zbytečný a láska byla přítěží filmu. Osobně mně nesedli herci, první půlhodinu mě vyloženě vadili. Působili na mě značně nezúčastněně a jako by je to nebavilo a ty jejich hlášky.... no nic moc. Ovšem závody byly naprosto dokonalé, ty jsem si užil. Parádní kamera, parádní auta, jo to mělo šťávu. Poslední závod byl pak pastvou pro oči a balzámem na duši. Kdyby to mělo hutnější omáčku kolem, tak by to byla naprostá pecka za 5*, takhle máme krásný průměr na jedno podívání. No možná ty závodní scény dám ještě jednou.

plakát

Solo: Star Wars Story (2018) 

Bylo hezké vidět jak se Han a Lando potkali, jak Han k Millennium Falconu přišel a kde Chewbaccu potkal. Jenže to bylo vše, co bylo hezké. Hláška zapamatovatelná žádná a jediné co si člověk pamatuje, jsou hrůzy jako: SPOILER ALERT – naprosto příšerná feministická robotka, vůdce povstalců je neuvěřitelně neuvěřitelná ženská. Já neříkám, že by ženy musely být jen u sporáků, ale nynější trend gender problematiky by se nemusel šroubovat všude a za každou cenu. Když srovnám, jak nenuceně působí dívčí/ženské postavy v Ready Player One, tak tady to byla vyloženě pěst na oko. Byl jsem na fomhle filmku v letním kině, bylo pivko, brambůrky, přítelkyně – také fanynka SW – a mohl to být velice příjemný večer, bohužel nebyl. Disney to s frekvencí SW filmů přehání a na kvalitě je to vidět, SW 8 byla bída, ale tohle je ještě větší.

plakát

Resident Evil (2002) 

Nechtěl jsem, ale musel jsem shlédnout celou tuto bídnou sérii, abych mohl kouknout na „poslední díl. Přeci jen než jsme se do finále dohrabali, člověk už lehce pozapomněl, proč s ní seknul. No abych při finále nebyl mimo, tak dokoukat ignorované díly. Takže nejdřív co si pamatuji, jednička dala prostor nápadům zpracováním herní předlohy, který ovšem hned pohřbila. Dvojka byla akční, ale dalo se tam vystřílet vícero nábojů, pak poušť se spoustou ruských vlaštovek a poslední byl souboj mutanta s krasotinkou ve sprše, jo ten zpomalený záběr jak se prohýbá, ten si pamatuju. Taky si pamatuju, jak mě to přišlo málo za ty prachy, no dali jsme pivo (hodně piv) a už mi to tak líto nebylo. Takže popořadě máme tu jedničku. Na druhé zhlédnutí je to spíš komedie. Potenciál je pohřbený hned, jen klasická vyvražďovačka zpestřená zombíkama. Kteří mají rozdílnou odolnost, když potkají Millu, jsou z papíru. Ovšem vojáci potřebují tunu nábojů. Pak sebou tahají pokousanou, asi už vědí, že lék je blízko – sice za 5 dílů, ale blízko, třeba to dá. Jediné pozitivum filmu je atmosféra, je to sice blbina, ale atmosféru má. Ústřední zápletka je také berná, bohužel později vývojem filmu popřena. Když budu někdy marod, tak si to i pustím, s dvojkou jediné opakovaně koukatelné.

plakát

Rebelka (2006) 

Dal jsem dvě, ale jen díky holkám a muzice. Sice muzika tuctových kapel, ale aspoň změna oproti jiným bijákům. Film nevybočující scénáristicky z ranku těchto filmů. Nezvladatelný (zlý) poslán někam, tam je skupina, co jí nemají rádi, obrat, zkamarádění, dojemné finále, špetka rodinných vztahů a je hotovo. Nenadchne to, ale dokoukat se to dá…. hlavně kvůli těm holkám :D