Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Obsahy (20)

Schneider's 2nd Stage

Schneider's 2nd Stage (2000)

Joe (Kenneth Branagh) se z neobjasněných důvodů octne na odlehlém poli. Vzápětí bdrží telefonát od neznámého člověka, který mu říká, aby se podíval do kufru svého auta. Pro osamoceného hrdinu tím začíná noční můra, ze které není úniku.

Další rok

Další rok (2010)

Děj se odehrává v průběhu jednoho naprosto průměrného roku v životě stárnoucích manželů Toma a Gerri, jejichž domov se díky jejich vzájemné lásce stal jediným pevným bodem vesmíru jejich osamělých přátel, kolegů a rodinných příslušníků.

Rhythm on the Range

Rhythm on the Range (1936)

Dcera úspěšného akcionáře Doris (Frances Farmer) má krátce před svatbou, když ji navštíví teta a nabídne jí, aby o svém úmyslu vdát se ještě popřemýšlela na jejím ranči. Doris nemá žádný důvod tak činit. Shodou náhod však nakonec stejně skončí ve vlaku putujícím na ranč, kde je jejím jediným lidským společníkem tetin zaměstnanec Jeff (Bing Crosby).

Listening

Listening (2003)

Muž a žena se potkávají na očistné kúře v léčebně, kde platí jediné pravidlo: žádná osoba během svého pobytu nesmí promluvit. I přes absenci slov v sobě dvojice nacházejí zalíbení a brzy zjišťují, že na vyjádření emocí není řeč potřeba.

Fortunes of War

Fortunes of War (1987) (seriál)

Manželé Harriet (Emma Thompson) a Guy (Kenneth Branagh) Pringleovi se na počátku druhé světové války stěhují z Anglie do Bukurešti, kde má Guy přednášet na univerzitě anglickou literaturu. Jejich poklidný život je však zanedlouho narušen atentátem na rumunského premiéra a německou invazí do Polska. Guy, který jako Žid cítí silnou povinnost postavit se nacismu, se zanedlouho stává členem odbojové komunistické skupiny a je rozhodnutý postarat se o jednoho ze svých židovských studentů, kteří jsou pronásledováni rumunským režimem. Jeho moc však není neomezená a především Harriet si uvědomuje, že její manžel je spíše literárním znalcem než vojákem.

A Connecticut Yankee in King Arthur's Court

A Connecticut Yankee in King Arthur's Court (1949)

Muzikál natočený podle předlohy Marka Twaina vypráví příběh Američana Hanka Martina (Bing Crosby), který se po ráně do hlavy přemístí do Anglie šestého století. Vynalézavý muž se rychle přizpůsobí novému životu a svými znalostmi aplikované fyziky je na dvoře krále Artuše považován za kouzelníka. Ani to ho ale nemůže ochránit před Sirem Lancelotem, když se zamiluje do jeho snoubenky Alisande.

Birth of the Blues

Birth of the Blues (1941)

Píše se konec 19. století a v New Orleans vyrůstá kluk jménem Jeff Lambert. Jeho otec si potrpí na vážnou hudbu a nechává synovi platit lekce klarinetu, Jeffa to ale od klasiky táhne spíš k černošské Basin Street, kde se po večerech hraje jazz. O několik let později je z Jeffa už dospělý muž, láska k "pokleslé hudbě", jak je tento žánr americkou smetánkou nazýván, ho ale neopustila. Dává dohromady první jazzovou skupinu tvořenou výhradně bělochy a je odhodlán udělat téměř cokoliv, aby Amerika začala tento původně černošský styl respektovat.

Blue Skies

Blue Skies (1946)

Mary O'Hara (Joan Caulfield) je nadějná zpěvačka, jejíhož kouzla si všiml i slavný tanečník Jed Potter (Fred Astaire). Ten Mary už dlouho miluje a snaží se ji přesvědčit, aby po jeho boku zkusila štěstí na Broadwayi, ona však o jeho zájem nestojí. Jednoho večera se Mary náhodou seznamuje s Jedovým starým přítelem Johnnym Adamsem (Bing Crosby) a neznámý muž jí okamžitě imponuje. V jeho vystupování vidí známku stability a jistoty, která jí u umělců vždy tolik chyběla. Začne tedy s Johnnym chodit a plánuje společnou budoucnost. To ale ještě neví, že život s Jedem by byl mnohem stabilnější a snazší. Johnny se totiž odmítá vázat a je neustále posedlý prodejem podniků a stěhováním po celých Spojených státech.

The Emperor Waltz

The Emperor Waltz (1948)

Na dvoře císaře Františka Josefa I. se koná ples, na který tajně proniká i neznámý muž. Jeho cílem je promluvit si s hraběnkou a vyjevit jí své city, ona ho však nechce vidět. Dva hlavní aktéry zaznamená několik šlechticů a jejich vyprávěním se pak retrospektivně začíná odvíjet příběh milenecké dvojice. Na jeho počátku stojí onen muž, když jako americký obchodník přijíždí do předválečného Rakouska-Uherska, aby tu císaři prodal gramofon.

Wallander

Wallander (2008) (seriál)

Kurt Wallander (Kenneth Branagh) vede kriminalistické oddělení Ystadské policie. Jeho denní náplní je výslech podezřelých a vyšetřování vražd, ani po letech ale nedokáže ze své podstaty pochopit násilí, které ho stále obklopuje. Do svého zaměstnání je však maximálně ponořen, což v důsledku vede krom obdivuhodného nasazení a schopnosti empatie s oběťmi také k věčné únavě a faktu, že mimo práci nemá krom dospělé dcery nikoho; manželka ho opustila a na budování přátelských vztahů není čas.
Filmová série o třech devadesátiminutových dílech byla v roce 2008 natočena ve Švédsku podle novel švédského spisovatele Henninga Mankella. Vzhledem k příznivému ohlasu kritiky i publika by v příštích letech mělo dojít k natočení dvou dalších třídílných sérií.

Petrovi přátelé

Petrovi přátelé (1992)

Sedm přátel přivydělávajících si jako herci ukončilo roku 1982 úspěšně studium na Cambridge. Jejich cesty se na dlouhou dobu rozešly. O deset let později svolává Peter, který mezitím zdědil obrovské sídlo po svém otci, zbylou šestici, aby s ním oslavila Nový rok. Setkání ale neprobíhá tak klidně, jak by si Peter přál, a brzy se ukazuje, že nikdo není takový, jakého si ho ostatní pamatují.

Přichází ženich

Přichází ženich (1951)

Pete Garvey (Bing Crosby) se živí jako zahraniční dopisovatel novin z válkou postižené Francie, kde se stará o sirotky. Jednoho dne mu jeho šéf oznámí, že o jeho články už není zájem, a Petovi nezbude nic jiného, než se se dvěma dětmi, které se na něm staly citově závislé, vrátit do USA a adoptovat je sám. Americká vláda ho varuje, že pokud se do pěti dnů neožení, budou muset děti poslat zpět, ale Pete si se svatbou nedělá starosti; když před třemi lety odjížděl, měl přítelkyni Emmadel (Jane Wyman), se kterou plánoval svatbu. To ale ještě netuší, že Emmadel v době jeho nepřítomnosti došla trpělivost a zasnoubila se s milionářem.

Just for You

Just for You (1952)

Druhý ze dvou filmů Binga Crosbyho a Jane Wyman byl natočen po úspěchu HERE COMES THE GROOM. Crosby tentokrát hraje Jordana Blakea, úspěšného producenta a k tomu vdovce vychovávajícího dvě dospívající děti. Blake stojí na počátku vztahu s hlavní hvězdou svých muzikálů Carolinou Hill (Jane Wyman) a uvažuje nad svatbou, znenadání si ale uvědomí, že se mu děti, na které nikdy neměl čas, vzdalují a jeho popularitou trpí. Syn má pocit, že věčně stojí v otcově stínu, dcera chce jít na konzervativní výběrovou školu, kde by jí otcovo zaměstnání mohlo jen uškodit. Blake se rozhodne rodinné vztahy za každou cenu zachránit, bere děti na dovolenou do hor a oficiální oznámení svého vztahu s Carolinou odkládá na později. To si ale ještě neuvědomuje, že jeho syn miluje Carolinu taky...

Road to Morocco

Road to Morocco (1942)

Jeff (Bing Crosby) a Turkey (Bob Hope) jsou dva trosečníci, které Středozemní moře vyplaví v Maroku. Oba jsou bez peněz a hladoví, snaží se tedy co nejrychleji přijít na způsob, jak si sehnat něco k jídlu, až Jeffovi řešení spadne přímo do klína; prodá Turkeyho jako otroka. Už dalšího dne mu ale svědomí nedovolí, aby ponechal kamaráda svému osudu, a vydá se Turkeyho hledat, přičemž s překvapením zjišťuje, že si ho koupila princezna (Dorothy Lamour) rozhodnutá učinit z něj svého nastávajícího manžela. Turkey se cítí zrazen a přeje si, aby Jeff Maroko okamžitě opustil, ten se ale mezitím do princezny sám beznadějně zamiluje.

Road to Singapore

Road to Singapore (1940)

Josh Mallon (Bing Crosby) pochází z bohaté rodiny a je svým otcem a přítelkyní stále nucen, aby konečně dospěl, oženil se a převzal rodinnou firmu. Joshovi ale spořádaný a předem nalinkovaný život nic neříká, a tak se svým nejlepším kamarádem Acem (Bob Hope) bez vědomí rodiny jednoho dne nasedne na loď do Singapuru, kde chce bez otcova vlivu a peněz poznat život běžných lidí. S Acem se zařeknou, že do svého života nenechají proniknout žádnou ženu, ale už nedlouho po příjezdu poznávají krásnou Mimu (Dorothy Lamour), do které se oba zamilují.

Road to Rio

Road to Rio (1947)

Scat Sweeney (Crosby) a Hot Lips Barton (Hope) jsou dva muzikanti na volné noze. Jednoho dne se jim omylem během vystoupení podaří podpálit cirkus a mužům nezbude nic jiného než se propašovat na právě odplouvající loď do Ria. Zde potkávají mladou dívku, která chce skočit přes palubu a spáchat sebevraždu, Scat jí ale čin rozmluví a dozvídá se od ní, že se má v Riu vdávat. Okamžitě mu dochází, že na svatbě asi nebude něco úplně v pořádku, a se svým kamarádem se rozhodne dívce za každou cenu pomoci.

Bílé Vánoce

Bílé Vánoce (1954)

Po opuštění armády na konci druhé světové války se vojáci Bob Wallace (Bing Crosby) a Phil Davis (Danny Kaye) spojují a stávají se jednou z nejpopulárnějších pěveckých a tanečních dvojic v USA. Oba se věnují naplno své práci a zatímco zkušenějšímu, staršímu Wallacovi život bez přítelkyně naprosto vyhovuje, jeho mladší kolega se neustále snaží seznamovat svého přítele s novými ženami. Jednoho dne Davis přijme pozvánku na vystoupení krásných sester Betty a Judy Haynesových a Wallace si s Betty okamžitě padne do oka. Když sestry toho samého večera odjíždějí do Vermontu, kde mají vystoupit na vánoční show, Wallace a Davis je doprovázejí a s překvapením zjišťují, že majitelem podniku je jejich bývalý velitel, generál Waverly. Následuje série romantických nedorozumění, zatímco se oba muži snaží pomoci svému bývalému nadřízenému.

Holiday Inn

Holiday Inn (1942)

Zpěvák Jim Hardy (Bing Crosby), tanečník Ted Hanover (Fred Astaire) a tanečnice Lila Dixon (Virginia Dale) spolu několik let baví svými výstupy diváky. Když se ale Jim jednoho dne dozví, že ho jeho přítelkyně Lila opouští právě kvůli Tedovi a že nově vzniklá dvojice chce vystupovat samostatně, rozhodne se, že je na čase odejít do důchodu. Jeho útočištěm se stává opuštěná farma na venkově a bývalá pěvecká hvězda rychle dochází k závěru, že by ji mohla přeměnit ve vlastní podnik; narozdíl od ostatních klubů v USA ale hodlá mít otevřeno jen během svátků. Chytrým tahem a hlavně nadáním pro psaní originálních výstupů laděných vždy v duchu svátku se podnik Holiday Inn brzy stává jedním z nejoblíbenějších. Když se Jim navíc seznamuje s okouzlující Lindou Mason (Marjorie Reynolds), zdá se, že jeho štěstí už nic nestojí v cestě. Jenže to ještě netuší, že se Ted a Lila rozešli a že ho starý přítel už brzy znovu navštíví.

Bezva polda

Bezva polda (1999)

Příběh dvou mužů, které nehoda jednoho dne svede dohromady. Walt Koontz (De Niro) je konzervativní newyorský policista a hrdina ověnčený medailí za statečnost. Rusty (Hoffman) se živí jako transvestita a touží po operaci na změnu pohlaví. Oba dva žijí ve stejném domě a oba dva na sebe chrlí jen nadávky. Pak ale Walla raní mrtvice a v rámci rehabilitační terapie musí navštěvovat hodiny zpěvu u Rustyho.

Chinese Coffee

Chinese Coffee (2000)

Když je neúspěšný spisovatel Harry Levine (Al Pacino) jednoho večera vyhozený ze své práce, kroky ho okamžitě vedou do bytu jeho přítele, rádce a fotografa Jaka Manheima (Jerry Orbach). U něj se zastavuje z dvou prostých důvodů; Jake Harrymu, který je na mizině, dluží slušnou částku a také si měl během posledního měsíce přečíst Harryho knihu, aby na ni autorovi řekl svůj názor. Jak se ale vzápětí ukazuje, Jake je na tom finančně ještě mnohem hůř, navíc tvrdí, že na Harryho knihu mu ještě nezbyl čas. Chladná únorová noc se tak pro oba osamělé muže mění v jeden dlouhý rozhovor, kde na povrch vyplouvají střípky ze životů obou mužů.

Chinese Coffee vychází z divadelní hry a s výjimkou několika festivalů se nikdy nedostalo na plátna kin, částečně kvůli odmítavému Pacinově postoji k jeho promítání. Teprve po sedmi letech od natočení jeho hlavní hvězda a režisér v jednom povolil, aby snímek vyšel na čtyřdiskovém DVD setu nazvaném "Pacino: An Actor's Vision". Na něm se také nachází The Local Stigmatic a Looking for Richard, další dva filmy, kde se Pacino pokusil kromě hereckých schopností prokázat i svůj režisérský, scénáristický nebo také producentský talent.

Reklama