Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Thriller

Recenze (535)

plakát

Bastard (2023) 

Mads Mikkelsen v podání Ludviga Kahlena byl velmi povedený snímek ... Pro někoho nudná scéna ale tenhle styl a doba filmů je určena opravdu jen pro určitou část lidí. Jakmile se ponoříme do příběhu zažijeme jízdu plnou emocí a do toho pořádné drama. Příběh je solidní, herecké výkony luxusní a doplňující hudba je legendární. Fascinující je že Mads jakmile má možnost působit v takovém příběhu tak do toho zřejmě dává doslova všechno. Miluji. Já jsem byl velmi spokojený. Dávám zasloužených 80-85%

plakát

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (2023) 

Ten pocit když si týden po shlédnutí pořádně ani nepamatuji co se v tomhle filmu stalo ... Mluví asi za vše ne? Hunger Games měl skončit druhým dílem... Pak to šlo do.... A po x letech tady máme příběh před propadákem. No a asi takhle ... Pustit si to jako samotný filmek bez předchozích snímku tak možná ještě Ok no ... Průměr. Opět moc povídání a moc protahování a ničeho. Doufám že další díl už nebude. Dávám 40-45% za snahu a aspoň nějaké malé zlepšení oproti předchozím dílům.

plakát

Hrozba smrti (2024) 

Po delší době jsem byl přesvědčen/donucen dát 4 hvězdy. Přesně to dělá 75-80% ... :) hodně si tady urval prostě McGregor ... Naferovku? Byl jsem až v šoku co vybušený zápasník MMA předvedl snad ve své první větší filmové scéně. Prostě pro mě osobně nečekané super překvapení. Ta osobnost mu sedla a hodně si jí užíval! Jake byl také božský "po delší době ukázal že je právem kvalitní herec" ...  Příběh je tu tuctový, ničím extra zajímavý. Efekty/bojové scény občas zavání až moc počítačem. Hodnotím tady zřejmě "nečekané zrození herecké hvězdy" ... peníze a tím pádem kvalita tu cítit opravdu je. Já osobně byl v závěru opravdu spokojený. Je to svým způsobem zajímavá šílená jízda... :))) dodatek: původní verzi jsem nikdy neviděl. Hodnotím jako samostatný novodobý snímek.

plakát

The Beekeeper (2024) 

Jason Statham už tu dlouho nebyl, tenhle "masér" všemožných gangů, vrahů, násilníků a profesionálních bojovníků. No je to tu. Očekávání a celková předehra v obsahů a různých úryvků před zahájením celého filmu bylo na vrcholu. Těšil jsem se! (Upřímně :D jsem čekal jak Jason bude myslí ovládat roj včel a společně ovládnou svět. Bohužel celá ta kulisa medu a bzučení je doslova jen právě ta kulisa. Prostě jednoduše místo kravaty a drahého obleku je to jakýsi skrytý tajný ultra agent pan včelař. Beze změny nastává x bojových scének kdy celou scénu ovládá bravurně jako už to tak bylo tisíckrát. Okoukaný to je ale stále to baví. Bohužel příběh je klišé a v závěru vlastně úplně o ničem. Prostě true Jasonovka. A to já docela i mužů kord po delší době. 60-65%

plakát

Bruno Reidal: Zápisky vraha (2021) 

Prostě jen další psychopat co někoho zavraždil. Film měl údajně nabídnout rozbor "myšlení dotyčného vraha" a otázkou po otázce dostávat odpovědi.. Proč to celé? Nejsem si jistý zda se k něčemu takovému dostalo. I přes to že je to víceméně povídání tak odpovědi najít je složitější. Bohužel to nebylo ani nijak zajímavě okořeněné. Častěji se ztrácíte a ještě častěji než častěji se nudíte. Rozbor a nějaké konverzace vrahů jsem viděl už tedy v mnohem kvalitnějším zpracování. Zde dávám s nožem na krku 30-35% ... Dal bych klidně i víc kdybych aspoň souhlasil s tou skrytou myšlenkou že vrah je podle tohoto filmu jen ten kdo má dětství na hov** ... S tím nesouhlasím.

plakát

Úkryt (2002) 

Na ten rok je to kvalitní tvorba. To byla taková ta doba kdy z toho ještě nebylo ohrané klišé a dalo se na to ještě koukat. Určitě by se tu našlo pár scén, které vytvářejí otazník a nedostaneme odpověď. No dneska by se to ohodnotilo jinak, kultovka z toho nebude. Přijatelný drama, kde bych klidně ještě přidal. Dávám 60-65% ... Není tu moc co řešit, jednohubka, když není nic jiného prostě. Fascinující bylo vidět hodně mladého Jareda. Vůbec jsem nevěděl že v něčem takovém hrál i když byl na ránu hned ze startu jakožto "big" gauner.

plakát

Vražda za vraždu (2013) 

Na to jak je to staré tak to mělo solidní závan snahy. Musím říct že příběh je na rozmezí průměru. Chvíle kdy si říkáte ou to se stane a tamto se stane ale nakonec se stane to že se tamto nestane ... ;D ... Děvčata mě bavila. Slabší příběh víceméně taky a na to že je to žebříček old school tak to i bylo dokoukatelné. Zajímavý detail : ta první vražda byla solidně promyšlená, přesně tak bych to udělal já kdybych vraždil. Závěr slabší než začátek. Vydřené necelé tři hvězdy dávám. 50-55% ... ;-)

plakát

Karanténa smrti (2022) 

A máme tu opět X nepochopených recenzí ... "Ať žije Slasher" ... ? Jako jaký ? Snad né Sick ... Protože to fakt né no. Velmi špatná vykrádačka Vřískotu. Decentní humor tady zasune "tématika" Covidu. Jinak je to slatanina na entou a veškeré vraždy jsou nudné, nezáživné a nezajímavé a ohrané a ještě jednou ohrané a to ještě k tomu špatně. Obsazení taky hrůza, nikdo z nich nebyl ani malililinkato sympatický... Víceméně z nouze jsem to zapnul a vydržel. 20-25% ... Za ? Doplňte si ...

plakát

Všechny cesty vedou do hrobu (2014) 

Komedie/Parodie a já vlastně nevím ani na co ... Pár scének bylo určitě vtipných, pár vteřinová scéna "Návrat do Budoucnosti" potěšila. Jenže pak je to takové kde nic tu nic. Tahání ničeho z něčeho. Stopáž dlouhá a nebo to je tím že je to od půlky dál už úplná nuda a čekáte co bude. Parodie jsem viděl kvalitnější a lepší i když nevím zda tohle ohodnocení u parodií vůbec brát vážně. Dávám 40-45% ;) za těch pár povedených vtípků a záběrů.

plakát

Rodinná rošáda (2023) 

Bylo to tu milionkrát a myslím si že to tu bylo i milionkrát v lepším provedení. Bohužel záměna v tomto podání se prostě nepovedla. Obsazení může být sebevíc lepší ale i tak to dosáhne podprůměrného "rodinného" filmu alá komedie, kterou už prostě znáte aniž by vůbec začala. Humor minimální a podívaná z donucení že uvidíte aspoň trochu odlišný styl "záměn osob" ... Bohužel... 25-30% ...