Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (222)

plakát

Čestné modré oči (1977) (seriál) 

Při hodnocení je potřeba brát do úvahy dobu vzniku. Některé scény působí hodně studiově (např. prostitutky v hotelu), ale hlavní představitelka je vynikající. Nejvíc se mi líbila jako žena německého konzula - je vidět, že nejde ani tak o maskování, důležité je umět to dobře zahrát.

plakát

A pak přišla láska... (2022) 

Tenhle film se mi moc líbil, ale nedivím se, že jestli někoho neberou vztahové záležitosti, tak mu to nic neřeklo. Dokázal bych si představit víkendový seminář o rodinných konstelacích nebo něčem podobném, který by začínal tímto filmem, a pak by bylo dva dny se o čem bavit. Ale i filmařsky to bylo zajímavé, ty dlouhé statické záběry mohou mít svoje kouzlo. Jen ten název filmu mi nějak nesedí.

plakát

Sharknado 2 (2014) (TV film) 

Představuji si to takhle. Po  Sharknadu 1 někdo řekl Anthonymu C. Ferranteovi: "Větší blbost už se nedá natočit." Anthony se pousmál: "Vsaďte se!" A pak se to opakovalo po dvojce, trojce, čtverce i pětce.

plakát

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022) 

Plán na porážku Grindelwalda byl jasný - zmást nepřítele. Jen jestli nebyli víc zmatení diváci. Ale celkem to šlo, na základě hodnocení na CSFD jsem čekal něco horšího. Kratší to být mohlo. Největší díra v logice děje: Bunty nechala udělat půl tuctu kopií kufru, takže s originálem jich bylo 7, ale pak si členové týmu rozebírali jen kufrů 5.

plakát

Dobré ráno, Brno! (2023) (seriál) 

Tahle minisérie se mi hodně líbila, až na ten divný konec. Nevadila mi smrt na konci, ale spíš to, že nabylo jasné, jestli postava opravdu umřela. A že je to poslední díl, jsem zjistil až z televizního programu. Prostě bylo to nějaké neukončené. Ale jinak je vidět, že Česká televize se nebere moc vážně, což mě těší. A moc rád bych viděl, jak bezdomovec Luboš dělá Táňu Medveckou.

plakát

Fantastická čtyřka (2015) 

Nepřipadalo mi to o nic horší než verze z roku 2005. Ta byla sice akčnější, ale občas měla trochu díry v logice. Tady zase zbylo málo času na závěrečný souboj, ale to předtím se mi docela líbilo.

plakát

Případ se štěnicí (2023) (TV film) 

Nejslabší případ Vašátka a Horáce v podání Viktora Preisse a Davida Matáska. Herecké výkony nebyly špatné, ale díry v logice příběhu byly přímo strašlivé.

plakát

Zátopek (2021) 

Pamatuji si trochu Emila Zátopka z televize - v 80. letech už se tam občas objevil. Myslím, že Václav Neužil ho zahrál velmi výstižně, když jsem slyšel, jak mluví, hned se mi vybavily zasuté vzpomínky. Taky jsem ocenil, že film se nevyhýbal sporným momentům v životě slavného sportovce, i když je někdy jen naznačil.

plakát

Tajemství staré bambitky 2 (2022) 

Oproti jedničce o dost horší. Možná, že kdyby tam nebyly některé písničky, dal bych o hvězdičku víc.