Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor
  • Drama

Poslední recenze (46)

plakát

Krematorium (2024) (seriál) 

První epizoda ve mě dokázala navodit pocit, že tohle by snad mohlo být i něco víc, než jen další Mírovská bída. Bohužel následující epizody mi ukázaly, že zdání šeredně klamalo. Postupem seriálu se totiž vytratí prakticky veškeré alespoň trochu kvalitní vtipy, jakýkoliv děj, co by epizody držel pospolu a hlavně samotný Jiří Lábus, který to od začátku dosti tahal. Sestupná spirála se zastaví až na čtvrté epizodě, která je absolutně o ničem a neobsahuje byť jeden dobrý vtip. Po zbytek série se to pak drží své bahnité hladinky, avšak nevtipnou břečkovitou nudu nahradí humor založený na tom, že ženy jsou nadržené kurvy, sprostá slova jsou sprostá a vymýtač mluví polsky. Jako kdyby někdo v půlce natáčení vyhodil scénáristy a nasadil Zdendu Trošků... nebo Štěpána Kozuba. Když hlavní hrdinka v jeden moment prolomí čtvrtou stěnu, aby nám divákům sdělila, jak moc je nadržená z mentálně zabržděného mrtvého fotbalisty, měl jsem opravdu chuť si prostřelit lebku. Jinak teda alespoň natočené je to pěkně, černobílé mrtvoly jsou hezky udělané a Marie Anna Kupcová má dobrý prsa. Každopádně herectví je tu tedy klasicky divadelně Mírovské, takže žádná sláva. Obdiv posílám snad jen Ferrovi, který tu svým načasováním občas dokázal ze své extrémně jednorozměrné postavy vymáčknout nějakým dobrý vtip, a Zbigniewu Kalinovi, který toho svého debilně napsaného vymítače taky docela ustál. A tedy samozřejmě smekám Lábusovi, protože jeho scény až do konce série patří k tomu nejsympatičtějšímu a nejvtipnějšímu, co může Krematorium nabídnout.

plakát

Lichožrouti (2016) 

Jedna hvězda za skvělý dabing několika málo postav a detailní texturu textilu. Jako malý špunt jsem na tom byl v kině a nezanechalo to ve mně zhola nic, stejně jako dnes. Děcka unudí prvoplánové ploché postavy a nezáživné scény bez vtipu, dospělé bude iritovat nesmyslný a nefunkční svět Lichožroutů, nelogický příběh a otravné zbytečné písničky. Animace je levná a líná (až na tu zmíněnou texturu oblečení, ta je fakt dobrá), dialogy jsou o ničem a celé se to bere tak zbytečně vážně, až brutálně, že je z toho extrémně nudná břečka, ke které nemá vůbec cenu se vracet.

plakát

Postal (2007) 

Absolutně přepálená pičovina, podobně jako herní předloha, které je tenhle film vysoce věrný. Boll tu se solidním budgetem předvádí správné, možná mírně tlumené, Postalovské šílenosti a sám nejen přes své cameo ukazuje, že si moc dobře uvědomuje, jak otřesná je většina jeho tvorby a proč ji tvoří. Pro diváka bez znalosti předlohy asi o ničem, pro mě (fanouška) zábavná hovadina na odreagování. Ničeho nelituju.

Poslední hodnocení (1 905)

Až přijde kocour (1963)

26.03.2024

Štěstí (2022)

18.03.2024

Princové jsou na draka (1980) (TV film)

11.03.2024

Dobytí severního pólu (1987) (divadelní záznam)

10.03.2024

Ospalá díra (1999)

08.03.2024

Malý princ (2015)

05.03.2024

Megamysl (2010)

02.03.2024

Megamind vs. The Doom Syndicate (2024)

odpad! 02.03.2024

Krematorium - Epizoda 6 (2024) (epizoda) (E06)

01.03.2024

Reklama

Poslední deníček (2)

Letní filmová nálož na Nova Cinema

Drazí a milí internetoví lidové. Nebudeme si nic nalhávat, poslední dobou jsem tu na to velice sral. To se teď avšak mění! Alespoň tedy na nějakou dobu, protože nám začalo léto a já se rozhodl ho alespoň z nějaké části věnovat filmům, které jsem dlouho neviděl a nebo které jsem dlouho chtěl vidět. Začal jsem maratonem všech dílů série Indiana Jones a následně úchvatné filmografie Mártyho Pohla završené jím mnohokrát referencovanou Mandragorou, ale to rozhodně není vše. Budu se pokoušet svou cestu zaznamenávat pomocí recenzí, avšak u některých filmů asi nebudu mít co říct a nebo se na to prostě po chvíli vyseru. Zatím měj se, podělej se.

Letní filmová nálož na Nova Cinema