Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (86)

plakát

Adoration (2013) 

Vztahové drama o dvou bff matkách a jejich synech. Všichni se dostanou do dost bizarní, ale přesto velmi romantické situace, která přes všechno dopadne dobře pro všechny zúčastněné. Situace se změní, když jeden nemá problém udržovat vztah se dvěma ženami, ale proč to musel schytat i druhý pár? Na konci v jednu chvíli oba ztrácejí své mladé rodiny, ale zároveň už nic nestojí v cestě jejich romanci, protože TAKHLE TO MÁ PROSTĚ BÝT. Konec.

plakát

Američtí bohové - The Bone Orchard (2017) (epizoda) 

Slušný psycho, velmi špatný začátek, nikdo nemá tušení, co se vlastně děje. Co to je za lidi? Normální divák, který by chtěl zhlédnout dobrý seriál by to už dávno vypnul.

plakát

Anonym (2011) 

Historické drama příliš zaměřené na akci a... drama. Z historických okolností bych tomu klidně věřila. Dnes se už ví, že "Virgin" queen byla v dětství zneužívana nevlastním strýcem a svůj tajný život měla určitě. Ten Šejkspír možná ani neexistoval a všechna ta provolávání a slává patří úplně jiným lidem. Děj filmu je podložen teorií od Oxfordských profesorů. Jinak film moc nenabízí, vlastně jsem půlku filmu přemýšlela, co se sakra děje.

plakát

Bad Blood (2017) 

Vincent Brody je úspěšný autor kriminálního románu, kde nejspíš čerpal z své vlastní minulosti. Někdo mu před lety zavraždil manželku a dosud nebyl dopaden. Navíc má dvojče Gilroye, ze kterého se vyklubal vražedný maniak. Vincentova přítelkyně Carrie je veterinářka, po té, co ji požádá o ruku spolu odjedou na romantický víkend (jak to tak bývá) na odlehlé místo. Gilroy je jim samozřejmě v patách a hodlá jim víkend překazit. Nápad vcelku dobrý, ale má to velké mezery. Mezi jednotlivými fázemi děje chybí přechody. Děj prostě skáče sem a tam. Nevadilo mi to přesné černobílé rozdělení, kdy Vincent je ten dobrý a Gilroy naopak zlý, ale vůbec nedostaneme objasnění proč je Gilroy takový jaký je, proč chová vůči Vincentovi t zášť. Třeba nějaký flashback z dětství by neuškodil. Samuelovo hraní místy dost vrzalo (zvláště, když hrál Gilroye) a chvílemi působil spíše komicky (kámo ten knírek je prostě strašnej). Postavy se chovaly nepřirozeně a nelogicky, jak vrah tak oběti. Mezi dvěma hlavními protagonisty chyběla chemie. Ale 90 minut není tak dlouhá doba, aby se to nedalo nějak překousnout.

plakát

Beethoven 2 (1993) 

Sérii Beethovena nemůžu hodnotit objektivně, protože na filmech o chlupáči, pojmenovaném po hluchém a hudebním géniovi, jsem tak trochu vyrostla. S děckama jsme na to koukali dokola a dokola. Jedná se klasický rodinný film s chytrými zvířaty a blbými lidmi.

plakát

Beethoven 3 (2000) 

Páni, sice jsem film viděla už hodně dávno, ale takhle strašný to rozhodně nebylo, ne třeba jiný filmy i v modrých číslech. Tohle je jednoduše film pro malý děcka, já jsem to jako malá viděla mnohokrát a moc se mi to líbilo. Takže co.

plakát

Benjamin (2018) 

Tohle byl jeden z těch citlivých filmů. Žádný zvrat, žádné zápletky. Jen osamocený režisér, právě natočil špatný film o svém bývalém vztahu. Hledá sám sebe, nějaké ukotvení v životě, zároveň ze slibného vztahu vycouvá. Benjamin je typ filmu, s dějem vystřihnutým z běžného života, který je dobré čas od času vidět. Nejedná se o běžný rom-com, spíše o mix komedie a drama s lehkou romantickou zápletkou.

plakát

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) (2020) 

Pokus o kapitána Sparrowa, Deadpoola a Johna Wicka v jednom ženském těle. Což je škoda, protože Harley Quin má vlastní osobnost, jejíž velkou část tvoří zbožňování Jokera. Když Joker zmizel ze hry, mohla se Harley plně projevit jako nezávislá žena, jejíž osobnost tvoří slavní mužští protagonisté z jiných filmů. Film se hodně snaží o co největší feministické poselství: Chraňte si "girly's" . Margot Robbie byla asi jediná, kdo tu odvedl nějakou práci. A aspoň jí oblíkli, nevkusné kalhotky vyměnila za kratičké šortky a některé její kostýmy byly opravdu originální. Ostatní hrdinky byly... jen byly, s vyjímkou Huntress, která měla aspoň svou dějovou linku s vlasním origin a něčeho, čeho chtěla dosáhnout. Black mask byl pravý padouch, neměl žádné vznešené cíle ani hezké vlastnosti. Retrospektivní vyprávění bylo mimo mísu a jen zoufale mlžilo, aby film vypadal více cool. Film ve výsledku působí jako barevný, třpytivý bordel z flitrů a zlámaných kostí. Podle mě se jedná o poněkud špatně odvedenou práci, která více sází na vnější vzhled.

plakát

Bůh masakru (2011) 

Oblíbení a skvělí herci v roli nasranejch rodičů a manželů. Zprvu se všichni chovají přátelsky a mile a později začnou rozebírat ani ne svoje děti, spíše své životy. Zezačátku spolu všichni mluví spatra, předvádí se, jak mají dokonalé životy. Na konci jen zoufají, že nezvládnou něco tak jednoduchécho jako tuhle nepříjemnou schůzku, brečí, blijí... Ale nakonec i potopený telefon znovu zazvoní, pan Cowan se ho už neobtěžuje zvednout. Co se vlastně bude dít dál? Během několika nepříjemých hodin měli příležitost zhodnotit svůj život, slyšet komentáře a teď až se dovrávorají domů snad bude něco trochu jinak.

plakát

Camille (2008) 

Chudáček Silas, musel si vzít nesnesitelnou blbku (ještě ke všemu je blondýna) a odjet spolu na Niagary. Později čáry máry fuk a blondýnka odmítá chcípnout. Místo toho, aby ji zakopal pod zem, pokračuje se svou zombie - manželkou dál. A nakonec zjistí, že ji má i docela rád a nehodlá ztrácet čas žití bez ní.