Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Rodinný
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (10)

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Upřímně řečeno, Batman jako super hrdina se mi nikdy moc nelíbil a ani jsem nechtěla moc koukat na filmy s ním, ale po shlédnutí tohohle filmu měním názor o 360 stupňů a dávám filmu s Batmanem rovnou 5 hvězd. A i když v roli Batmana spíše preferuji Bena Afflecka tak musím přiznat, že i Christian Bale má něco do sebe. Film pro mě byl v některých částech dost překvapivý. Musím přiznat, že jsem vůbec nemohla poznat že roli Banea ztvárnil Tom Hardy a ztvárnil ji velice dobře. Ve filmu bylo dost akce a také úžasné melodie od Hanse Zimmera,které ještě utvrzovaly v napětí a akci. Film bych určitě doporučila ke shlédnutí a těším se, že se na něj zase někdy podívám.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Úžasný, úžasný a ještě jednou úžasný. Zajímavý a hlavně zábavný životopisný film o vzniku legendy a legendární skupiny Queen od jejího úplného prvopočátku. Filmu nemám snad ani co vytknout, co se týče obsazení herců tak si myslím, že hlavní role Freddieho byla pro Ramiho Maleka jako stvořená, ostatní členové skupiny Queen mi přišli téměř jako kopie. Film měl úžasnou atmosféru, což si myslím, že dost ovlivňovaly nezapomenutelné písničky od Quuenů, které nás provádí celým filmem. Musím přiznat, že po celou dobu filmu jsem měla husí kůži, což se mi často nestává, natož u životopisného filmu, ale prostě to mělo kouzlo a i když podle životopisu Freddiho nám byl jeho osud jasný, tak filmem alespoň pro mě panovalo zvláštní napětí. A říká se to nejlepší nakonec a to tam taky bylo, úžasný koncert ve Wembley pro Live Aid, super atmosféra, že se mi i chtělo začít v kině tleskat.Takže za mě fakt ohromný a jasně si to zaslouží 5 hvězdiček a 3.místo na žebříčku nejlepších filmů.

plakát

Yeti: Ledové dobrodružství (2018) 

Opět pohádka se zajímavou myšlenkou,vystupuje zde mladý Yeti Migo, který potká člověka tzv. "pidinožku" o kterém se ve vesnici, kterou obývají Yeti občané myslelo, že neexistuje. Hlavní, tou zajímavou myšlenkou je, že vesnice obyvatelů Yeti si o lidech myslí, že jsou zlý a vypočítavý, taktéž si to myslí i lidé o nich, tudíž si obě strany myslí to samé aniž by se někdy viděli nebo se setkali.Pohledy obou stran nakonec změní náš mladý hlavní hrdina se svými přáteli. Ačkoli si myslím, že ve skutečnosti by osud Yetiů dopadl jinak a lidé by nakonec zničili celou civilizaci jiných tvorů ,tak jako všechno tady na světe, tak přeci jen je to pohádka měla by mít šťastný konec, což samozřejmě měla. Trošku mi tu chybělo více napětí, naopak v vyzdvihuji humor, který byl vhodný a vtipný a mohu říct, že dětem se to také líbilo, jejich nadšení bylo slyšet po celém kině.

plakát

Coco (2017) 

Po shlédnutí ukázek tohoto animáku jsem měla dost smíšené pocity a nevěděla jsem,zda se na něj mám podívat. Ale nedalo mi to a po naléhání od spousty lidí jsem si film pustila. Pohádka má velmi zajímavý námět,který není příliš běžný a tím je setkání se ,se svými blízkými,kteří už nejsou mezi námi. Námět i zpracování u mě sklízí neskutečný obdiv,je to něco nového a zajímavého,už jen proto,že děj vychází z hlavní tradice z jedné z cizích zemí.Animovaný film není ochuzený ani o vtipné momenty,scény a hlášky ale také ani o dojemné a napínavé chvilky.Hlavním tématem,který nesmí být v žádné z pohádek vynechám je boj dobrá se zlem. A nejvíc nejkrásnější a hlavní poslání pohádky, je RODINA a její soudržnost.Pohádka mě nadchla a 100% si ji určitě ještě někdy ráda pustím!!

plakát

Jak básníci čekají na zázrak (2016) 

Upřímně řečeno, čekala jsem to daleko horší, jelikož je to již několikátý díl, tak bývá většinou pravidlem, "čím víc dílů, tím horší", ale musím říct, že na sobotní, nudný večer jako komedie dobrý. Ve snímku nechybělo slavné Štěpánovo veršování, které po něm zdědil i jeho syn ale ani nějaký občasný vtípek a typická chlapská domácnost, ve které muž tápe a neví, co si počít, jak ve vaření, tak ve výchově. Nicméně film hodnotím jen 3 hvězdičkami, ale klidně ho doporučím, na zahnání nudy.

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) 

Musím říct, že jsem od tohohle filmu tolik nečekala, proto jsem se do jeho shlédnutí tolik nehrnula, ale musím říct, že mě film opravdu nadchnul. Film slouží jako náhled do naší budoucnosti," jak asi náš svět, za několik desítek let bude vypadat", ačkoli je to trochu děsivý náhled, tak musím říct, že život ve virtuálních bublinách v tomto zpracování byl pro mě velmi zajímavý a opravdu mě bavil.

plakát

Zootropolis: Město zvířat (2016) 

Za mě jeden z nejlepších animáků, co znám. Vidím v ní jisté ponaučení, které je i snadno pochopitelné pro děti. Takže jasných 5 hvězdiček.

plakát

Ant-Man a Wasp (2018) 

Na tento snímek jsem se moc těšila a můžu říct, že mě nezklamal. Byla tam super dávka vtipů, ale i občasné chvíle napětí. A na podtitulkovou scénu,stálo za to si počkat.

plakát

Spravedlivý Bohumil (1998) (TV film) odpad!

Za mě naprosto nejděsivější pohádka. Když jsem jí viděla jako malá, tak mě to opravdu vyděsilo, princezna, která má černý obličej a trhá vojáky na kusy. Do nynějška mi to utkvělo v paměti. Už bych ji znovu vidět nechtěla.

plakát

Mamma Mia! Here We Go Again (2018) 

Pro mě byl tento druhý díl Mamma mia celkem zklamání, čekala jsem od toho trošku víc. Ale jelikož mám ráda Abbu a celkem i muzikálové filmy tak proto alespoň 3 hvězdičky. A musím přiznat, že mi tam chyběla Meryl Streep. Naopak bych kladně ohodnotila výběr mladých herců a hereček kteří se podobali svým starším protějškům.